« Feedvalidator gillar inte mitt flöde | Startsidan | Thailand och jag icke i synk »

20 januari 2007

Missnöjd datorköpare

En missnöjd datorköpare tog till våld i rena rama ilskan när han upplevde att datorn han köpt inte fungerade fullt ut. Han hotade och misshandlade killen han köpt datorn av. Jag fattar inte hur folk är funtade? Jag har ju själv erfarenhet av en dyr dator som har strulat så in i Norden, men inte har jag ens tänkt tanken att gå till handgripligheter. Jag är för snäll för det och dessutom, även om datorn har strulat så har supporten i alla fall varit helt okey. Det finns så mycket underligt folk ute IRL, liksom på nätet.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 20, 2007 02:37 EM

Kommentarer

Kan förstå på ett sätt klart man lägger sina sista pengar och så fungera det inte....sen är det långt från ord till handling

Skrivet av: kalle datum: januari 22, 2007 01:01 EM

Nej, den har datorfirman fortfarande. De ska rensa den helt och installera om drivrutiner till moderkort och operativsystemet. Sedan har jag en blank dator. Inte kul. Men imagevarianten fungerade inte.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 22, 2007 10:59 FM

Det finns folk till allt...

Skrivet av: tobbe datum: januari 21, 2007 05:37 EM

Lite komiskt måste jag säga, har själv VÄLDIGT OFTA blivit störd på datorer som fungerar mycket dåligt. Och även sajter!!!

Dock har jag väl insett att det inte är försäljarna som är de stora bovarna - så jag blir nog mest arg på datorn. Sitter ofta och småsvär åt den - lite konstigt egentligen.

Blir dock ofta ännu mer störd över sajter som inte fungerar, står t ex ofta på stora företags hemsidor "ring oss för support", så ringer man och då uppger de "10% billigare om du beställer på internet" och så går det inte. Du kan jag flyga i taket ;-)

Tack för en kul blogg - har själv också börjat lite smått med en blogg internet strategi blogg. Man vill ju gärna dela med sig lite med sådant som andra kan använda och förbättra möjligheterna för många andra!

Anders s.

Skrivet av: Anders Sjöberg datum: januari 21, 2007 03:32 EM

Hej!
Jag är ju en trogen läsare av dina sidor sedan länge. Nu senast har jag följt detta med din krånglande dator. Jag är i samma situation själv. En dator som är byggd av åt mig av en datorkunnig vän. Men, den datorn har samma problem, om jag förstått det hela rätt, som din, den "fryser" och/eller startar om. Nu har den varit inlämnad 2,5 vecka på en datorfirma, det kostade mig 2 700 kr inkl en ny hårddisk, men problemet består! Otroligt irriterande, man börjar ju undra om det finns något som gör att vissa komponenter inte fungerar med andra, men ingen tillverkare vill erkänna detta? Om det nu var hårddisken som var problemet, varför kvarstår exakt samma problem med en ny hårddisk insatt? Fick du någon rätsida på vad som orsakar problemen i din dator?

Skrivet av: Helene Liberth datum: januari 21, 2007 01:52 EM

Köpte en gång en begagnad dator. I en butik vill jag tillägga. Hann knappt koppla upp den innan hårddisken kraschade och det vart slut på det roliga. Blev sur naturligtvis men tänkte att alla kan göra fel och släpade därför tillbaks apparaten till affären.

De lovade att fixa den och ringa när det var klart. Veckorna gick men ingen hörde av sig. Tillslut fick jag själv ringa och det visade sig att den varit klar länge. Hade glömt att meddela bara.

Givetvis irriterad över detta men glad att problemen var över så åkte jag tillbaks till butiken. Fick transporterat hem datorn, upp med den på skrivbordet och dit med alla kablar. Nu äntligen, tänkte jag. Skönt att det fixade sig. Luften gick ur mig fullständigt och var nära att få en attack när exakt samma fel inträffade. Den kraschade och gick inte att starta upp.

Till saken hör att en nära anhörig till mig jobbar på en firma där de säljer bildelar och datorförsäljaren brukade handla ibland. Vi diskuterade faktiskt att hämnas på honom. Sälja något skräp för dyra pengar som gick i sönder meddetsamma. Hade inte varit mer än rätt.

Grejen är väl att behandla andra som man själv vill bli behandlade. Bäst i längden.

Skrivet av: Jerry datum: januari 21, 2007 12:28 FM

Du har fått en utmaning:
http://www.kulturbloggen.com/2007/01/chansen_att_stl.html

Skrivet av: RS datum: januari 20, 2007 08:29 EM