« Taxehöjningarna skjuts upp | Startsidan | Bilen har fått veta att den lever i dag »

20 december 2006

Så var det då!

Så var det då. Ett nytt myntat uttryck?
Ja, hur mycket mer "så var det då" kommer vi att få uppleva under de kommande åren med den nya regeringen?

Efter nyår höjs energiskatterna på bensin igen. Trots att moderater och kristdemokrater lovade att sänka dem i valrörelsen.
- Så var det då, men vi ska också ta ansvar för statsfinansieringen och då tvingas man till tuffa prioriteringar, säger finansminister Anders Borg till TT.

Ge sjutton i att sänka skatterna med de enorma summor som planerat, som bara gynnar de som redan har det bra, då kanske de inte tvingas till dessa tuffa prioriteringar, som av någon anledning alltid slår värst mot låginkomsttagare.

Jag tycker att det är nonchalant att bara avfärda kritiken med "så var det då".

Jag hörde på nyheterna i går, men hittar inget om det på webben tyvärr, att det spås att hyresrätten går mot sin död. Fler och fler bostadsrätter byggs och hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Det förutspås att det kommer att byggas färre och färre hyresrätter i framtiden.

Men hallå? Vart kommer valfriheten in här? Individens rätt att välja? Alla vill inte och kan inte köpa en bostadsrätt. Vart ska de i slutändan ta vägen? Kommer barnen att förbli mambo eller papbo resten av livet eller i alla fall tills de i medelåldern kanske har råd att köpa en bostadsrätt?

Jag tycker vi ska värna om våra hyresrätter. Bygg både nya bostadsrätter och hyresrätter. Men det sistnämnda lär minska då den nya regeringen från den 1 januari 2007 vill avskaffa de statliga investerings- och räntebidragen för nybyggnation av mindre (max 70 kvm) hyresrätter.

Andra bloggar om:
, och .

// Annica Tiger

Annica Tiger december 20, 2006 08:37 FM

Kommentarer

Vi kommer att få se samma elände som i USA och England, med massor med människor som inte har råd att bo alls, och som i bästa fall kan hyra sig en husvagn, alltså stora fattigområden med husvagnsparker. Och precis detta är vad den borgerliga regeringen vill se. Synd bara, som flera redan har påpekat, att väljarna inte insåg detta före valet.

Skrivet av: Kerstin datum: december 21, 2006 02:13 FM

Apropå "energiskatter" så hörde jag i morse på radion någon som föreslog nattaxa på elektricitet.
Ingen dum idé.

www.nattaxa.se

Skrivet av: Britt datum: december 20, 2006 07:20 EM

Omvalda? Inte en chans!

Skrivet av: Johanna datum: december 20, 2006 05:10 EM

Linnea - ha en skön jul och släpp alla bekymmer. Ja, folk var nog trötta på G.P, men alla visste ju att han förr eller senare kommer att avgå, så varför rösta helt tvärsemot och sedan ångra sig? Nu har vänsterblocket majoritet och skulle vinna valet om det var i dag. Vad hjälper det? Jag är ganska grinig mot dem som nu ångrat sig. Det är deras fel att vi kommer att få fyra låååååånga år och jag tänker sedan på allt arbete att försöka få ordning och reda igen efter dem. För inte kan jag tänka mig att de blir omvalda.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 20, 2006 04:32 EM

Borgarna gjorde en smart sak, dom sade dom gått samman och enats. När hörde vi något liknande från vänstersidan?

Sedan att folk inte använder hjärnan när dom röstar är väl känt sedan tidigare.

Skrivet av: Claes datum: december 20, 2006 11:49 FM

Samma här, fattar inte hur folk tänkte. Men å andra sidan så var väl alla lite trött på G.P...

I dagsläget finns det inte en enda möjlighet för mig och Daniel att få en bostadsrätt, ännu mindre en kåk... Jag får min sista utbetalning av CSN på fredag och om det vill sig illa kommer jag att snylta på Alfa-kassan tills jag får ett jobb som jag är utbildad till. Och Daniels jobb ger inte många hundralappar över i kassan efter det att hyra och räkningar är betalda...

Nä, nu ska vi istället åka upp till mina föräldrar och fira jul där och inte bekymra oss ett skvatt. Det kan vi ta efter jul...

Skrivet av: Linnea datum: december 20, 2006 10:17 FM

det märks verkligen att det är en högerregering som bara värnar om de rikas bästa . Fattar inte hur de tänker alls det är ju omvänd robin hood politik och jag är skitförbannad. Fattar heller inte hur folk tänkte då de gick och röstade på dem i höstas

Skrivet av: caroline datum: december 20, 2006 08:51 FM