« Bloggutmaning - önskningar inför 2007 | Startsidan | Nyhetstorka i går? »

28 december 2006

Everyones Internet

Hur man än vrider och vänder på det så kommer en del att tycka att det är fånigt att skicka bloggutmaningar, delta i bloggstaffetter eller svara på fredagsfyror. Andra tycker att det är en kul grej. För de allra flesta är det inte det som är navet i bloggen, utan bara en slags utvidgad bloggemenskap som uttrycks på detta sätt.

Fast nu börjar bloggosfären bli så stor att den nästan är oöverblickbar, jämfört med några år sedan. Men att länka till och kommentera hos andra anser jag fortfarande vara en viktig del i byggandet av bloggosfären. Ett litet Internet inom Internet. Vad vore Internet utan länkar? Det är länkar som bygger det spindelnät som Internet är uppbyggt som. Det är därför sökmotorerna kallas spindlar.

Vad vore bloggar utan kommentarsfunktioner? De finns för att andra ska kunna kommentera det bloggaren har skrivit, tillägg till texten, ris alternativt ros eller bara lite smalltalk. Det vore ganska tråkigt att bara sitta och läsa bloggtexter, ibland ger kommentarerna lika mycket som själva inlägget.

Detta skrivet på grund av en kommentar i mitt förra inlägg som jag tycker bara är så enfaldigt fånigt.

En nåd att stilla bedja om vore väl att bloggare skulle hitta något att skriva om i stället för att försöka mobilisera andra bloggare att kommentera. Det är så fantasilöst att beige bara är förnamnet.

Jag tror inte att den som skrev denna kommentar vet speciellt mycket om bloggosfären.

Vad jag vet så brukar de bloggare jag läser inte ha några problem med att "hitta på" något att skriva om, utan tvärtom. Jag satte ordet hitta på inom "-tecken då det känns lite malplacerat. Att hitta på för mig är lite synonymt med fabulera, fabricera, ljuga, koka ihop något, sno ihop, fejka eller svarva till.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 28, 2006 10:29 EM

Kommentarer

Jag är mer road av att skriva kommentarer än att ägna mig åt min egen blogg. Inte ofta jag skriver i den faktiskt. Blev ett litet inlägg idag av allvarligare karaktär. Ämnen är iallafall inte svårt att komma på. Kan skriva om nästan allt.

Skrivet av: Jerry datum: december 29, 2006 04:13 EM

Jag brukade förr inte tycka om utmaningar eftersom de liksom stänger ute alla som inte får frågan. Men idag när bloggosfären är så fruktansvärd stor blir det annorlunda och jag tycker det är helt ok att utmana varandra. Ibland blir det rätt intressant att få läsa flera olika personer som svarar på samma frågor eller tar upp samma ämne.

Skrivet av: RS datum: december 29, 2006 12:24 FM

Visst är det mer intressant att läsa om annat än utmaningar, fredagsfyror osv som du skriver Åsa. Men ibland känns det okey att både skriva och läsa dessa, det blir som ett slags kitt bloggarna emellan.

Men ingen blogg, mig veterligen, svarar bara enbart på fyror, utmaningar och deltar i stafetter. Det är bara en liten, liten del i bloggarnarnas material, i alla fall i de bloggar jag läser.

Det du skriver om kommentarerna håller jag med om till fullo. Kommentarerna är ofta lika intressanta.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 28, 2006 10:43 EM

Det är ju frivilligt att svara på utmaningar och liknande. Jag får inte så många, så de jag får och vet om i tid har jag svarat på. Men generellt så tycker jag det är mer intressant att både läsa och skriva annat än utmaningar, fredagsfyror osv.

Ofta tycker jag att kommentarerna är minst lika intressanta som ursprungsinlägget. Tyvärr tycker jag att tendensen är att man skriver på sin egen blogg och inte är så aktiv hos andra. Tidsbrist kan väl vara ett av skälen. Ibland saknar jag forumstiden. De riktiga debatterna där var ofta roligare än blogginläggen är nu.

Skrivet av: Åsa datum: december 28, 2006 10:36 EM