« Inga julvibbar | Startsidan | Alla ska vara med »

5 december 2006

Blöt som en hund

Det finns ett uttryck - blöt som en hund. Jag som haft hundar, dessutom hundar (NewFoundlandshundar) som har _MYCKET_ päls, har all anledning att känna till uttryckets innebörd. Deras päls samlade vatten och när de kom in och skakade på sig flög det vattenstänk ända upp i taket. De dagar då det var lervällingsvatten var det inte såååå roligt.

Blöt som en hund

Jag har aldrig överfört begreppet på människor eller mig själv. Men i dag säger jag bara - i skrivande stund är jag blöt som en hund. Jag gick från Liljeholmen och hem, med mitt lilla ihopfällbara paraply. Men jag hade lika gärna kunna vara utan detta paraply, för det regnade snett från alla håll och vinden vände stundtals paraplyet ut och in.

Nej, det här känns inte okey. Hällregn, plusgrader och det den 5:e december. Väderprognosen ser inte lovande ut för kommande 10 dagar noterar jag. Jag läste även detta nedan i dag:

Snön på väg att försvinna för alltid. Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott.

TV-meteorologen Pär Holmgren förutspår detta.

- Snögränsen är ett av tydligaste exemplen på att vi får ett varmare klimat.

Ja, han borde väl veta, om någon. Jag kan bara rent lekmannamässigt tycka att något känns fel. Helt fel.

// Annica

Annica Tiger december 5, 2006 03:44 EM

Kommentarer

Blöt som en dränkt katt låter inte roligt :). Mina njuffar luktade faktiskt inte illa även när de var dyngblöta.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 6, 2006 12:56 FM

Själv har jag faktiskt aldrig hört uttrycket blöt som en hund! :) Ever! Det kanske är dialektalt eller så? Har jag varit ute i sånt väder så är jag som en dränkt katt. Som en blöt hund använder vi för att beskriva något som luktar illa... :) En sökning på google motsäger inte något av uttrycken för den delen heller.

Skrivet av: Tobbe datum: december 5, 2006 10:57 EM

Vädret är inte mycket att göra åt. Fast jag har också haft många hundar genom åren, Cocker Spaniel. Vilket gjort att jag förstått innebörden av "hundväder" bra. Har man långhåriga hundar har man inte rent hemma. Antingen har man hund och smutsigt hemma eller så har man inte hund men ganska rent hemma. :-)

Skrivet av: Lasse Strömberg datum: december 5, 2006 09:01 EM

Ja, mycket framsynt.
De tänker inte längre än näsan räcker.
Tråkigt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 5, 2006 05:06 EM

Vad bra då att borgarna skrotar klimatinvesteringsprogrammet, samt satsar på mer bilvägar. Framsynt.

Skrivet av: Ali Esbati datum: december 5, 2006 04:22 EM

Dysnomia - längst upp i norr lär det finnas kvar innan du drar till andra jaktmarker i himlen. Men det jag oroar mig mer för är våra barn och barnbarn.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 5, 2006 04:03 EM

Här regnar också idag och jag har bildbevis *ler*

Skrivet av: Monica datum: december 5, 2006 03:59 EM

Fan va deppig jag blir när jag läser din blogg idag. Bara tanken på att snö som fenomen skulle försvinna... Jag kan inte ens tänka tanken. För mig är snö en så stor del av livet. Jag får nog flytta med snögränsen så länge det går, men tänk om all snö tar slut innan jag dör?? =/

Skrivet av: Dysnomia datum: december 5, 2006 03:50 EM