« Alla ska vara med | Startsidan | Får alla gå hem nu? »

6 december 2006

Äntligen har Sverige fått en arbetarregering

Moderaternas nya kampanj går ut med budskapet att äntligen har Sverige fått en arbetarregering

Kejsarens kläder minner det mig om. Moderaterna har aldrig värnat om arbetarna och kommer aldrig att bi en arbetarregering, oavsett om de kallar sig det nya arbetarpartiet. Det skorrar falskt.

– Vi menar att en arbetare i dag är en som arbetar och uppbär lön, och vill uppmuntra och synliggöra de människorna.

Har inte alltid arbetare varit någon som arbetar och uppbär lön?

Jag trodde först att det var ett skämt att moderaterna har en form av tävling som går ut på att utse landets bästa arbetare. Vad jag har förstått har de inte fått speciellt många nomineringar.

Vinsten? Här kommer det som gjorde att jag trodde att det var ett stort skämt. Vinsten är *hipp hipp hurra* en lunch med arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin. I mina ögon vore det mer ett straff. Vad kan en arbetare och han ha gemensamt?

Bloggen Ploggen skriver om Janne Josefssons intervju med nationalekonomen Marian Radetzki i Striptease från 1997. Öka klyftorna för att sänka arbetslösheten? Nej, det är inte rätt väg att gå.

Mina tankar far till statarsystemet. En tid som ingen vill ha tillbaka. Men det verkar som om vi tar steg bakåt istället för framåt.

Jag skulle förslå att moderaterna istället för att utse årets arbetare utser årets arbetslösa person, en långtidsarbetslös som sökt, sökt och sökt tusentals jobb men inget fått. Det är en prestation om något. Att inte ge upp. Att orka fortsätta söka, söka och söka jobb. Ska inte de vara med?

BTW - en gång i tiden arbetade jag på ett företag som i sin tur hade ett dotterbolag. I dotterbolagets foaljé exponerades månadens medarbetare, med bild och i diplomlayout. Jag minns att jag tyckte det var fånigt och så "amerikaniserat". De som aldrig fick diplom? Men ändå jobbade på efter bästa förmåga?

Jag tror att det var där jag fick min aversion mot listor och bedömningar i olika sammanhang, även inom bloggosfären med bloggtoppar med mera. Jag tycker synd om alla som aldrig kommer med.

Det finns många bloggar som är hur bra som helst, men som inte når några topplistor, vilket jag tycker är lite underligt. Många inom bloggosfären gillar listor och vill givetvis se sig själv högst upp för att få sina femton minuter of fame. Vi fungerar alla olika. Turligt nog.

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger december 6, 2006 07:34 FM

Kommentarer

Jag gillar inte heller listor, därför tog jag bort mig själv från Bloggtoppen.

Det är ju ingen tävling.

Skrivet av: mamselamsen datum: december 7, 2006 05:55 EM

När jag hörde Marian Radetzkis klarspråk med Janne Josefsson från 1997, förstår jag genast i vilken skola och vilken lärare framför allt högerideologen" Anders Borg har haft (och har?).

Bengt Nilsson, röd gråsosse

Skrivet av: Bengt Nilsson datum: december 6, 2006 06:58 EM

Tack, det var snällt sagt:

"Jag skulle förslå att moderaterna istället för att utse årets arbetare utser årets arbetslösa person, en långtidsarbetslös som sökt, sökt och sökt tusentals jobb men inget fått. Det är en prestation om något. Att inte ge upp. Att orka fortsätta söka, söka och söka jobb. Ska inte de vara med?"

Det är arbetsamt att vara arbetslös.

Skrivet av: Ia datum: december 6, 2006 03:46 EM

vilopuls på 48 - jisses är du elitidrottare?

VILL och KAN jobba. FÅR inget jobb.

Så är det för de flesta. Men ändå ska de "straffas", vilket jag tycker att Alliansen gör med sina inskränkningar.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 6, 2006 01:59 EM

Om vi lyckades göra något åt arbetslösheten slapp vi racka ned på de arbetslösa. Tyvärr känns det som om vi inte lyckats med det på ganska många år nu. Därför vann alliansen, men tyvärr tror jag inte de kommer att lyckas bättre än sossarna.

Skrivet av: adventskalendern datum: december 6, 2006 11:56 FM

Skyll på dagens opposition om resultatet. Det var Göran Persson som folket var trötta på. Sedan att alliansen kom ut med att "vi är enade om" som knäckte S, Mp samt V. Hade den där förbannade feta Persson slängts ut tidigare och partierna hade varit enade och inte spretat åt alla håll som en bläckfisk hade borgarbrackorna inte vunnit.

Skrivet av: Claes datum: december 6, 2006 11:35 FM

redan nu har jag fått en känsla av att de som röstade fram Alliansen som vinnare börjar ångra sig. Det är en sak vad man säger i en valkampanj och en annan i verkligheten.

Om en månad blir jag klar med min utbildning som jag har kämpat med i 5,5 år (och har ett CSN-lån därefter, vill inte säga hur mycket bara att det innehåller alldeles för många siffror), och i bästa fall får jag ett och annat städjobb... Min plan är att jag ska snuva detta landet på dess pengar och dra min utomlands, för det är där som jobben finns.

Dessutom så tror jag att det kommer att bli omval inom det närmaste året, bara oppositionen håller ihop och håller käft och inte gaggar så mycket sins emellan.

Skrivet av: Linnea datum: december 6, 2006 11:07 FM

Ja du...

Jag såg Littorin på SVT igår kväll och jag som normalt har en lugn och behaglig vilopuls på 48 (!) höll på att spränga artärerna....

Jag tillhör det där arbetslösa PACKET som jobbat i 30 år (avbrott för högskola) och blivit av med jobbet pga försvarsnedläggning. Sökt massor av jobb. VILL och KAN jobba. FÅR inget jobb. Samma situation som de flesta andra som är arbetslösa. Nu ska jag inte få stöd från mitt land som jag betalat till i 30 år. Och dessutom behandlas som om jag vore en svulst.

De ska sänka och i viss mån ta bort arbetslöshetsersättning, osv osv för att vi går och "latar" oss. Jamen för helvete, välkommen att byta liv med mig en vecka, eller följ med mig och inse hur det verkligen är.

Ringde till SVT igårkväll och BAD på mina bara knän att de ska våga ställa eliten mot väggen. Varför sväljer alla regeringens mantran???????? Varför ifrågasätter ingen journalist? Är det INGEN som är ute i verkligheten???

Och tänk att jag under nästan hela livet röstat borgerligt. Det har gått över, kan jag säga.

/Cat

Skrivet av: Cat datum: december 6, 2006 10:57 FM

Kejsarens nya kläder, definitivt!

Skrivet av: Monica datum: december 6, 2006 07:57 FM

Nu var vi samtidiga igen...! ;)

Skrivet av: crrly datum: december 6, 2006 07:50 FM