« Mockfjärdsrevolvern | Startsidan | Småföretagarna skulle skapa jobb??? »

22 november 2006

Min mardröm besannas för andra

Nu har det hänt igen. Kroppar på Karolinska bårhus har förväxlats. En kvinna som skulle begravas i jord kremerades. Det är tredje gången i år som det skett liknande förväxlingar. Att hantera döda kroppar är ett ansvarsfullt åtagande och sådant här får absolut inte ske. Hur sker hanteringen i hela Sverige?

Tänk vilken pärs de anhöriga får gå igenom.

Själv vill jag absolut inte bli kremerad utan vill begravas i jord. Min mardröm är att en förväxling ska ske och jag kremeras. Tja, jag lär nog inte lida av det. Men min sista vilja har kränkts.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 22, 2006 09:24 FM

Kommentarer

Där ser man hur lite det hjälper med en begravningslag och kremationsjournal. Bedrövligt samtidigt som jag förstår att misstag sker även där det inte får ske.

Skrivet av: Jontas datum: november 22, 2006 09:59 EM

En vit svepning duger gott för mig. Men jag vill inte bli kremerad. Jag vet inte varför. Jag vet bara att jag inte vill. De får väl börja begrava folk stående, som vissa gör. Jag har själv sett en sådan kyrkogård i Thailand. Det var många som fick plats :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 22, 2006 05:07 EM

Håller helt med Claes! Döden ska inte vara business. En enkel papplåda duger gott och väl för mig när det är dags.

Skrivet av: Johanna datum: november 22, 2006 04:00 EM

För jäkligt! Snart kommer väl nån ny dyr försäkring man kan teckna för att inte bli bränd också.... som sen ska övervakas av nån annan säkerhetsfirma...

'suck'

Skrivet av: Monica datum: november 22, 2006 02:47 EM

Vore det inte på tiden att förbjuda jordbegravning? Kyrkogårdarna kommer ta för stor plats. Sedan är begravningstillfället en affärsmässig sak som absolut borde förbjudas. Varför behöva köpa en kista för tusentals-kronor, som ändå ska brännas upp om liket ska kremeras. Begravningsreglerna måste förnyas och moderniseras.

Skrivet av: claes datum: november 22, 2006 11:31 FM