« 23 minuter :-) | Startsidan | Kollektivt självmord »

9 oktober 2006

Ont i bakpartiet :)

Vilken tur jag hade med vädret i går. Strålande solsken. Jag var lite nervös inför mötet med hästarna.

Ardenner

Den här stora hästen ryktade och kratsade jag, med viss rädsla ska erkännas. Den var högre än vad jag är lång. Men hon var snäll :). Jag vet att B. har jobbat mycket med ardenner och det var just därför jag valde att ta den hästen att jobba med. Men inte att rida på.

Tjorven

Jag valde att rida den minsta hästen, lilla Tjorven. Det var knappt att jag kom upp på den, så vig är jag, NOT. Vi fick öva på hur man får en häst att gå höger och vänster, att få stopp på dem (där hade Tjorven lite egna ideér om och när), samt testa på skritt och trav.

Sedan var jag och fyra andra redo för en tur på Gärdet. Tjorven skötte sig bra, förutom att hon ett par gånger hux flux började trava, men jag hängde med :). Med andra ord, jag satt kvar och ramlade inte av.

Som Tobbe skrev, det känns i vissa kroppsdelar i dag.

Min rädsla för hästar har jag kvar, men jag har större förståelse för alla dem som älskar ridning. Visst var det något speciellt att sitta där på hästryggen. Men nu har jag testat. Den som inte testar får inte reda på något.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 9, 2006 09:28 FM

Kommentarer

Jätte söt häst=)Brukar läsa din blogg som är mycket intressant/sussi

Skrivet av: sussi datum: oktober 18, 2006 09:57 EM

Härligt! Själv längtar jag nästan alltid efter att rida igen. Men så har ju jag växt upp med hästar också, och red första gången vid ett års ålder. För mig är det bisarrt att man kan vara rädd för hästar, men samtidigt kan jag förstå att de kan vara lite skrämmande. De har ju en viss kroppshydda, rörelseenergi och styrka. Får en häst för sig att det är den som bestämmer, ja - då är det den som bestämmer och hör sen. :)

Skrivet av: Gustav datum: oktober 14, 2006 02:38 EM

Vad söta ni var, du och hästen tillsammans! ;o)

Synd att du inte fick mersmak, men det var väldigt strongt gjort av dig att prova på.

Skrivet av: Snigel datum: oktober 9, 2006 11:01 EM

När jag började rida igen efter 10 årsuppehållet, hade jag rädsla i kroppen och det tog tid tills den försvann. Ju mer jag umgick med hästarna med min nya förutsättningar. Det vill säga med mycket litet syn istället för mycket som senast.

Nu har jag lagt in min rätta URL adress. den förra gick till min gamla blogg! Ber om ursäkt.

Skrivet av: Anne-Maj Magnström datum: oktober 9, 2006 10:38 FM

Jag vet inte om jag kommer att sätta mig på en häst igen. Jag är fortfarande rädd för dem. Men jag förstår andras förtjusning nu och bara det är en erfarenhet som är nyttig.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 9, 2006 10:09 FM

Jag älskar hästar och att rida är by far bland det bästa som finns. Önskar dig en trevlig dag i solskenet!

Skrivet av: Vargakvinnan datum: oktober 9, 2006 10:02 FM

Man blev så glad av bilden! Modigt av dig ändå!

Skrivet av: Anne-Maj Magnström datum: oktober 9, 2006 10:01 FM