« Nu ska det bli andra bullar :-) | Startsidan | Vintertid »

27 oktober 2006

Moderaterna är inte längre något arbetarparti

Budgeten gynnar de rika mest (Media Player och i Realplayer). Surprise? NOT! Det fattar väl vem som helst att vanliga arbetare inte längre är intressanta för Alliansen. Det nya arbetarpartiet, det hör man inte längre - det var bara floskler inför valet. Vår nya finansvalp, ursäkta finansminister, svarar inte ens på frågan om varför skattesänkningarna är så snedvridna utan börjar jiddra om att ungdomar inte tjänar så mycket och upprepar mantrat "det ska löna sig att arbeta", men ger inget besked om varför låginkomsttagarna får så pass liten kaka av skattesänkningarna. Dåligt!!!!

Den hälft som tjänar minst får bara tolv procent av den samlade inkomstförbättringen, medan den hälft som tjänar mest får hela 88 procent.

De som verkligen skulle behöva lite mer pengar i plånboken får titta i månen efter dem. Det som inte Alliansen fattar är att om låginkomsttagare fick mer i plånboken skulle de spendera mer, eftersom de alltid har behov att köpa saker till skillnad mot en höginkomsttagare. Alltså skulle hjulen snurra mer om låginkomsttagarna fick mer pengar, än om de stoppas in i pensionsförsäkringar, fonder eller aktier - vilket jag misstänker många höginkomsttagare kommer att göra med stålarna.

Jag trodde att Alliansen var för att folk skulle komma i arbete. Men i sin iver att finansiera skattesänkningarna drar de in på allt verkar det som, till och med på åtgärder som skulle skapa jobb. Den nya regeringen har infört totalstopp för intagningar på kurser för arbetslösa. 90 000 platser försvinner inom två år.

Magnus är inte glad i dag. Han var lovad en utbildning och ett garanterat jobb, men det kan han tjäna sig snuvad på. Tack vare Alliansens spariver. Är inte detta fel sätt att spara på?

Den 14 veckor långa utbildningen i Trollhättan skulle ha följts av en sexmånaders provanställning och ett eventuellt fast jobb vid ett transportföretag i Göteborg. Ett intyg från företaget kom till arbetsförmedlingen i Trollhättan den 22 september. Magnus blir blåst på sin kurs – trots att personer som redan börjat på en kurs eller som fått löfte om att få gå en kurs ska vara undantagna från stoppet.

Jag får väl hoppas att han inte röstade på Alliansen :-)? Nej, skämt åsido. Vad håller de på med? Nu sitter de och planerar vilka statliga företag som ska säljas ut, nu senast i morse hörde jag att Sveaskog verkar vara i farozonen. Jag såg även att om det skulle vara val i dag skulle Alliansen förlora enligt en ny mätning. Lite sent att ångra sig nu....

BTW - Bildt sälj dina aktier. De sticker i ögonen. Jäv så det stinker.

A-kassehöjningarna får massiv kritik från alla håll och kanter nu. Det kanske inte var så övertänkt?

Andra bloggar om:
, , och

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 27, 2006 11:34 FM

Kommentarer

Ja, det är synd att svenska folket som röstade på Alliansen "för det vore kul att testa någonting nytt", inte tänkte på att de kommer att sälja ut vad vi under senaste århundradet varit så stolta över och andra länder sett på oss med avund över.

Att man inte fattar att sänkta skatter måste finansieras med andra medel - det går bara inte att "FÅ" tusen kr i månaden, ja lovar, om det hade gått hade vi fått det tidigare, fast då hade det inte varit ett löfte för att fiska naiva röster.

Och om folk lyssnat till vad Alliansen sa, så hade det vetat att a-kassan skulle höjas, för de berättade ju faktiskt om det under valkampanjen! (liksom slopade gratis entréer, utförsäljningen av allmäningen osv)

Och Moderaterna var Aldrig något vad vi skulle kalla Arbetarparti, de är ett parti för folk som Arbetar som tjänar jäkligt bra.

Skrivet av: sara datum: oktober 29, 2006 12:38 FM

De menade nog inte alls att det ska löna sig att arbeta utan att det ska löna sig att tjäna pengar på pengar, så att man slipper arbeta (vilket kräver att man har pengar förstås - och det har nog alla som de där killarna i regeringen känner).

Skrivet av: Kerstin datum: oktober 28, 2006 02:25 EM

Claes, du kan ju alltid ge honom 'kvarsittning' om inget annat hjälper. Då menar jag inte i regeringen, huvaligen hemska tanke!

Skrivet av: Pumans dotter datum: oktober 28, 2006 12:10 FM

Men ärligt mellan tummen och pekfingret Annica, något arbetarparti har dom väl aldrig varit.
Dom har sagt så för att lura till sig röster i valet, på samma sätt som dom lovade en tusenlapp till alla som arbetade.

Vore det någon slags ordning mellan tummen och pekfingret skulle det tamme tusan bli omval.

Att vinna ett val på uppenbara lögner borde betraktas som valfusk.

KAS

Skrivet av: KAS datum: oktober 27, 2006 02:40 EM

Jag låter Bildt ha sina aktier kvar, så köper jag honom för 1 krona. Han behöver sedan ingen lön för att städa mitt hus, tvätta min bil, handla, putsa fönster, måla huset mm.mm. Något ska han väl lära sig på detta.
Det lär om annars fungera bra som praktik inom arbetsmarknaden.

Skrivet av: claes datum: oktober 27, 2006 11:43 FM