« Bloggtreklöver 102 | Startsidan | 9-årsjubileum »

19 augusti 2006

Var gömmer sig ikonerna?

Nu är jag osams med datorn som fungerat så bra hitintills. Ikonerna för ljud och säker borttagning av maskinvara visas aldrig vid start, de visas först om jag gör en omstart.

Ikoner

Spelar roll kanske en del tycker. Ikonen för ljudet struntar jag i men det som är viktigt är att ikonen för säker borttagande av maskinvara finns. Det är via den jag kan stoppa min externa hårddisk (om den slås på) och andra usb-enheter jag använder på ett säkert sätt.

Jag kliar mig i huvudet. Varför visas de ej första gången, men först vid omstart? Jag har inte lyckats lista ut vilken process som ligger bakom säker borttagande av maskinvara. Borde det inte gå att få in den i Autostart, om jag nu bara visste vad jag skulle lägga in där :).

Små bekymmer kan tyckas.
Men små bekymmer kan kännas stora.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 19, 2006 06:19 FM

Kommentarer

Det har kört ihop sig fullständigt för mig. Försöker lära mig tanka bilder från mobilen till datorn. Inget vill fungera. En vän tipsade om "säker borttagning av maskinvara", men hittar den inte..... efter att ha googlat på just "säker borttagning av maskinvara" så hamnade jag här....o hoppas på hjälp.

Skrivet av: Malin datum: september 18, 2006 07:54 EM

Tack för tipsen, det där med .NET ska jag testa att avinstallera.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 25, 2006 08:38 FM

Jag har haft felet med att säker borttagning försvinner i två olika fall:

1. Jag installerade .NET framework
(ett tillägg till Windows). Problemet löstes med avinstallering av .NET

2. Jag uppgraderade till en senare version av virusskyddsprogrammet ZoneAlarm antivirus. Det programmet går inte att avinstallera automatiskt, så jag fick skriva till ZoneLabs och be om hjälp, göra manuell avinstallation och sedan installera programmet igen.

Du kanske inte har någon av dessa villkor, men de visar att problemet antagligen i grund och botten ligger hos Windows.

Du kan (vad jag vet) inte lösa det genom någon inställning. Försök i stället komma underfund med om du gjort något annat i systemet, installerat ett nytt program t ex.

Säker borttagning måste du ha om du använder yttre hårddisk (USB eller Firewire). Att bara rycka ur sladden kan leda till senare problem av olika slag, eftersom Windows "vet" att en disk tagits bort utan att t ex en skrivning avslutats.

/E

Skrivet av: egw datum: augusti 25, 2006 06:36 FM

www.vanstertaxi.nu riktigt bra blogg oxå =)

Skrivet av: Taxi datum: augusti 19, 2006 01:13 EM

Det är låst. Jag vill inte bara dra ur sladden utan stänga den externa enheten enligt instruktionerna, har man otur, vilket jag ofta har :-), så kan data försvinna eller filerna/FAT sabbas, har jag hört i alla fall. Men jag tycker det är så konstigt, att en ikon dyker upp först andra starten? Jag har letat och letat vilken .dll fil eller program som kan vara knutet till ikonen, men inte hittat något svar. Nå, det finns värre problem ute i världen - så jag ska inte klaga. Datorn funkar perfekt för övrigt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: augusti 19, 2006 12:47 EM

Bara ryck ur USB-sladden, det händer absolut ingenting. Ge minnet en halvminut extra ifall du lagrar stora filer precis innan.

"Säker" borttagning finns det nog inget när det gäller Windows.

Skrivet av: Fred datum: augusti 19, 2006 12:07 EM

Jag har i alla tider bara dragit ur sladden :-)

Skrivet av: Björn datum: augusti 19, 2006 11:58 FM

En bättre sida, http://stockholm.blogsome.com/2006/08/17/sa-kommer-du-till-en-blogg-picknick/

Skrivet av: Carina datum: augusti 19, 2006 07:29 FM

Angående problemet har jag ingen aning men har ditt aktivitetsfält rent av blivit ändrat till att "Dölj aktivitetsfältet automatiskt" isället för att den skall vara låst?

Högerklicka på fältet och kolla inställningarna. Jag hade något sådant för länge sedan men kommer inte ihåg varken hur eller varför.

Picknicken: http://annas.blogsome.com/2006/08/01/bloggpicknick-pa-djurgarden-20-augusti/

Skrivet av: Carina datum: augusti 19, 2006 07:26 FM