« Tour de France | Startsidan | Tropiska nätter »

30 juli 2006

Många barn dog. Hur många fler ska dö?

Israels premiärminister uttryckte sorg över missilattacken mot Kana. Shit happens? För inte verkar Israel ha några tankar på eld upphör. Att civila dödas av Israels bomber i Libanon anser Israel är Hizbollahs fel. Logisk tankevurpa i mina ögon.

Hizbollah hotar att hämnas barnens död. Inte helt oväntat! Fattar inte Israel att de aldrig kommer att kunna bomba ihjäl alla anhängare av Hizbollah? Vedergällning för vedergällningen, som i sin tur kommer att vedergällas och så snurrar det på. Under tiden mals landet Libanon sönder i smulor och Mellanöstern kokar. Jag misstänker att Hizbollah bara får fler rekryter av detta.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 30, 2006 06:46 EM

Kommentarer

Jag håller på Israels rätt att försvara sitt land, sitt folk. Så bekvämt det är att sitta i lugna, trygga Malmö och fördömma Israel.

Mötet nu senast i Malmö gav verkligen en bild av vad som komma skall...

Skrivet av: Dan datum: augusti 3, 2006 12:28 EM

Vill så hör i efterhand be lite om ursäkt då det var lite väl grova ord jag valde, och jag har inte rätt att anklaga er för att ni bryr er, eller iaf att ni påstår er göra det. Det är bara det att jag blir så arg när jag läser såna här naiva "inlägg", det är liksom som om ni tror ni kan ändra nått, och det kan ni tyvärr inte. Det är jättesynd att Israel gör köttfärs av stackars Libaneser, och att de i processen göder sk "heliga krigares" fanatism till omöjliga gränser vilket kommer resultera i hat mord efter hat mord, men man kan inte göra något åt det.

Skrivet av: Dude datum: augusti 3, 2006 12:22 FM

Återigen så finner jag några bortskämmda svennar(jag är också svenne men jag går inte runt och kallar mig för politiskt upplyst, vilket gör mig mindre svening än er iaf =) ), som hittar på jättefifiga lösningar på alla världens problem. Till att börja med, så har ni fan inte att göra med Israel och Libanon, vad de gör är upp till de. För det andra: INGEN LYSNAR! Även om ni kom på nån lösning som faktiskt hade funkat så hade ingen brytt sig. Aså jag tycker det är helt okej att "diskutera politik" och så, men ni bitchar fan bara fram och tillbaka och läser in er på ämnet så ni kan låta smarta.. Enligt mig ska ens åsikter kunna formuleras med en mening, och inte ha en kortare novell i historisk och informell uppbackning. Som följande: Jag tycker GB glassen 88 var godare för, den hade mer Krokant då. Pröva! Om folk inte snackade nått så in i norden fram och tillbaka hela tiden kunde vi få nått gjort nån gång =) Och hörni BTW, i dag har vi så trista, fantasilösa och händelselösa liv, att lite våld kanske vore på sin plats. Inte för att jag hade vart så kaxig då om en Israelisk(det är Israel som skjuter på Libanon om jag fattat rätt =)) handgranat sprängt sönder min familj och amputerat mig, men det hade i alla fall hänt nått? Eller hur? Nån som fattar vad jag menar? Nej...
Hej svejs!

Skrivet av: Dude datum: augusti 3, 2006 12:07 FM

Annica,
"Det har inget med antisemitism att göra utan bara ett konstanterande."

Var har jag alls nämnt antisemtism? Jag visste inte att vi diskuterade antisemitism?

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: augusti 1, 2006 03:50 EM

Hizbollah har ett val: att beskjuta Israel från bostadsområden där det finns barn eller från något annat ställe. De väljer det första alternativet - fast de vet vad som kommer att hända.

Något liknande hände för övrigt i balkankriget där man attackerade fienden från sjukhus för att sedan kunna få sympati från omvärlden.

Skrivet av: Paradigm datum: augusti 1, 2006 01:16 EM

"Vad är alternativet?
Vad skulle Israel kunna göra istället."

Återgå till fredsplanen. Acceptera 1967 års gränser. Du vill inte se Israels roll i konflikterna under årens lopp har jag förstått. Så varför bry sig att försöka få dig att förstå? Det har inget med antisemitism att göra utan bara ett konstanterande. Vi ser det hela med olika ögon helt enkelt.

Case closed!

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 31, 2006 07:00 EM

Nå, detta är i varje fall vad som händer när man lägger ner vapnen:
http://news.yahoo.com/s/nm/20060730/wl_nm/mideast_iran_revenge_dc_1

Ungefär som när man drog sig ut från Gaza-remsan och fick över 1000 raketer skjutna mot civila samhällen i Israel proper som tack.

Du skriver att det inte hjälper att starta ett krig och det har du alldeles rätt i men jag frågar dig igen - Vad är alternativet? Vad skulle Israel kunna göra istället. Man har trots allt en skyldighet, liksom en rättighet att skydda sina medborgare.

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: juli 31, 2006 05:49 EM

Du kan inte rakt av dra en sådan parallell. Vi har goda relationer med våra grannar. Ingen av våra grannar skulle raketbeskjuta oss. Det finns en anledning till att det är så oroligt därnere och det kan inte förnekas att Israel spelar en stor roll i detta faktum, förutom övriga parter som är inblandade.

"Visst, barn dör, men vems fel är det?"

I detta fall var det Israels fel. Det var de som avfyrade bomberna. Var inte så cynisk.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 31, 2006 04:43 EM

Om någon attackerade Sverige genom att skjuta raketer på oss från bostadsområden och sedan fördömde oss för att vi dödar civila när vi försvarar oss så tror jag inte att någon skulle köpa det resonemanget. Visst, barn dör, men vems fel är det?

Skrivet av: Paradigm datum: juli 31, 2006 04:36 EM

"Vad skall Israel göra nästa gång Hizbollah kidnappar israeler? Nästa gång Israel blir raketbeskjutet?"

Att starta ett krig löser inga problem.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 31, 2006 04:20 EM

Men Annica, tror du själv att det är det det handlar om? Stolthet? "Stridspittar"?

Vad skall Israel göra nästa gång Hizbollah kidnappar israeler? Nästa gång Israel blir raketbeskjutet?

Om man inte reagerar, tror du att nästa attack blir ännu värre då eller tror du att Hizbollah som av magi kommer att bestämma sig för att det inte var något kul att bråka med Israel?

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: juli 31, 2006 04:09 EM

82 % av libaneserna stöder nu Hizzbollah!!!

I stället för att delta i Islamiska Föreningens bojkott mot israeliska varor och deras demonstration i Borlänge nästa helg, föreslår jag att ni tittar på TV-kanalen Fox News! I motsats till Sveriges Televisions israelfientliga rapportering, berättar Fox News mer och mer ingående om den av EU terroriststämplade organisationen Hizbollahs koppling och understöd av islamistdiktaturerna Syrien och Iran som ligger bakom Hizbollahs angrepp och startande av kriget mot Israel. I fria medier, till skillnad från SVTs så kallade "fri television", berättar Fox News och andra internationella nyhetskanaler att 82 % av libanons befolkning nu stödjer Hizbollah. 82 % av libanons befolkning vill alltså att Hizzbollah som terroristorganisation ska finnas i Libanon och starta ett sådant här krig mot Israel.

I Aktuellt kl. 18 lördag 29 juli rapporterades felaktikt att båda sidor av demonstranterna i Malmö kastade sten och skor på varandra. I Sydsvenskan står i stället sanningen, att när de 600 prolibanondemonstranterna såg de 30 lugnt stående från föreningen för samexistens vid Stortorget, blev flera ur det stora tåget så rasande att de kastade stenar och skor mot dessa. I TV ser vi också hur aggressiva de från det stora tåget är och hur de knuffas och får motas bort av polisen. Vidare rapporterade Aktuellt att vid förra helgens demonstrationer var det demonstrationsledningen som tog bort hakkorsplakaten. Felaktigt, eftersom polisledningen i Malmö uppger att polisen tvingade demonstranterna att plocka ner plakaten. Demonstranterna lydde alltså polisen och inte sin demonstrationsledning som verkade vara likgiltig inför hakkorsen. Aktuellt och Sydnytts reportrar säger vid förfrågning att de inte vet var de fått sina uppgifter ifrån. Men vi betalar väl inte licenspengar till "fri television" för att de ska sitta och gissa?

Jag vill uppmana borlängebor att ta reda på vilket studieförbund som betalar skattepengar från Kulturförvaltningen till Islamiska Föreningen i Borlänge. I Malmö ligger socialdemokratiska ABF bakom utbetalningar av Malmö kulturförvaltnings pengar till de flesta extrema föreningar som polisen har sina ögon på. Hur är det i Borlänge? I Borlänge liksom i Malmö pågår just nu förundersökningar om hets mot folkgrupp efter att hakkorsplakat mot davidsstjärnan använts i libanondemonstrationer.

Skrivet av: Pelle datum: juli 31, 2006 03:10 EM

"Men vad föreslår du att Israel skall göra istället?"

Bita i det sura äpplet och inse att de agerat fel från början. Eld upphör är det enda rätta. Men det kommer nog inte ske om inte USA, EU och FN ger sig in i leken. Israels stridspittar i regeringen vill inte tappa ansiktet utan kommer att fortsätta sitt meningslösa krig, som bara i längden slår mot dem själva. De vill absolut inte framstå som "förlorare". Men det är Israel hur de än gör just nu.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 31, 2006 05:14 FM

Håller med. Den här konflikten är en följd av tidigare konflikter som är en följd av tidigare osv. Hizbollah bildades i början på 80-talet när Sharon var försvarsminister och IDF begick några av sina värsta grymheter.

Nu måste man sätta sig vid förhandlingsbordet. Tyvärr kommer det inte att ske om inte omvärlden tar tag i saken och sätter press. En handelsbojkott från EUs sida vore lämpligt. Som privatperson kan man låta bli att handla israeliska varor.

Skrivet av: Jerry datum: juli 31, 2006 01:09 FM

Israel er en kunstig stat bygget opp av europeisk skyldfølelse og en over 2000 år gammel bibelsk myte. Hvorfor i all verden skal den opprinnelige befolkningen gi fra seg en eneste bit av sitt land? Hvorfor skal Hizbollah legge ned våpnene? De har jo ingenting å vinne, ettersom Israel handler utenfor all lov. De har funnet ut at det er bedre å dø stående enn liggende...Ville du ha kompromisset om Sverige ble okkupert imorgen av en militært overlegen makt, og godtatt at denne okkupasjonsmakten har like stor rett til ditt territorium som du og din familie som har bodd der i generasjoner? Skjønner ikke at såpass mange aksepterer at en stat kan grunnlegges på bakgrunn av religiøse og bibelske myter,om andre skulle begynne å tenke slik, så vil verden fort stå i brann...Frihet og uavhengighet koster ofte blod, spørsmålet er bare hvor mye blod Israel skal kunne ta fra andre folk før Vesten som ellers er rask i sine fordømmelser når det handler om USA fiendtlige regimer, griper inn...Arberne skjønner at samme lover ikke gjelder for dem, og vil følgelig heller ikke respektere dem på noen måte...Ettersom USA er enerådende supermakt, og ingen land kan gå til konvensjonell krig mot USA, gjenstår kun terror, som er fattigmanns måte å drive krig på..Siden land som Norge og Sverige indirekte støtter denne krigføringen og okkupasjonen gjennom våpensalg etc. kommer terroren hit og, det er kun et tidsspørsmål, og da er det for sent å sutre..man kan ikke sitte på gjerdet i all tid og støtte krigførende parter uten konsekvenser, det er naivt å tro det....Dessverre..

Skrivet av: AUTONOM datum: juli 31, 2006 01:01 FM

Idel fördömanden. Det är det enkla. Men vad föreslår du att Israel skall göra istället?

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: juli 31, 2006 12:05 FM