« 403 Forbidden | Startsidan | Att kommentera fungerar nu »

12 juli 2006

Bomber i Bombay och i Irak och Sommarregn i Gaza

Saxat ur DN.

Mitt i värsta rusningstid på tisdagen exploderade sju kraftfulla bomber på olika pendeltåg och perronger i Bombay. Minst 135 (siffran har reviderats till 190) människor dödades och över 250 skadades i attackerna, uppgav indisk polis.

Ingen grupp har ännu tagit på sig skulden för dåden. Tydligen var det indiska inrikesdepartementet förvarnad om en förestående attack, men inte när och var.

I skymundan av denna tragiska händelse fortsatte Israel med sin operation Sommarregn i natt.

Saxat från SVT.

Minst sju personer dödades, varav tre barn, vid angrepp mot Gazaremsan i natt. Ytterligare 18 människor skadades, skriver Reuters. Ett trevåningshus sprängdes vid angreppet.

Israel påstår att anfallet riktades mot höga militära Hamasbefäl i staden Gaza för att "förhindra framtida angrepp". De tre barnen kanske ansågs vara potentiella terrorister? Eller menar Israel att lite spill i form av barn som dödas får man räkna med? Jag tycker inte att Israel är ett dugg bättre än dem de påstår sig bekämpa. Inte undra på att hatet närs i palestiniernas hjärtan. Jag fördömer både israelernas och palestiniernas terrordåd. Utav dessa kommer ingen fred att spira. Jag för egen del tror att denna offensiv som startade 28 juni 2006 var planerad, långt innan den soldat de säger sig söka kidnappades, det blev bara en bra ursäkt. Bara namnet ger mig dåliga vibbar. Sommarregn. Ett dödligt regn av granater.

Bomberna fortsätter att krevera i Irak. Attentatsvågen fortsätter i Bagdad oförtröttligt. Nu är det inte bara utlänningar och den inhemska polisen som är måltavla. Nu är det vanliga medborgare som dödas, varje dag dödas flera irakier. Det är shia- och sunnimuslimer som dödar varandra, irakier som dödar varandra. Hur nära är Irak ett inbördeskrig?

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 12, 2006 07:33 FM

Kommentarer

Det finns en väsentlig skillnad mellan statterrorismen och vanlig terrorism.
Statterrorism är ”demokratisk ”. Den ”vanliga terrorister” är kriminella.
När en stat med all sin kraft anfaller stenkastande barn, bombar vattenrening och el ledningar
( Gaza, Bagdad, Beirut, Belgrad mm ) talar vi om strategiska mål.
DET ÄR TERRORISM KALL BERÄKNAD TERRORISM.
Det blir alltid kvinnor barn och civila som skadas. En bröllop i Afghanistan träffas så där trettital människor dör säger man bara Hoppsan vi trodde de var terrorister. Då vaknar dom alla och blir så glada så.

Skrivet av: Kicki datum: juli 13, 2006 01:20 FM

Ja det är sorgligt att se israels agerande i nuläget. Nu har Israel fått tre soldater kidnappade och sätter igång ett rent folkmord. Samtidigt har de över 1000 palestinier i fängsligt förvar utan att ge dem vare sig rättegång eller dom. De flesta som hålls fångna i strid med alla konventioner, resolutioner, mänskliga rättigheter, krigets lagar och Genèvekonventionen faktiskt är gripna inne på palestinskt territorium…

Skrivet av: Jinge datum: juli 12, 2006 08:29 EM

Nu verkar kommentarerna fungera.

Alla kommentarer verkar vara helt fokuserade på Gaza. Det andra kanske inte är intressant?

Jag anser att bägge är lika goda kålsupare. Israel bör dra sig tillbaka från alla områden som det ockuperat 1967, däribland Östra Jerusalem. Först då kanske det kan bli fred.

Palestinierna har lika stor rätt till sitt land som Israel.

http://www.fredenstorg.se/html/dokument/fredsplaner.doc.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 12, 2006 05:10 EM

Efter WTC-attentatet var palestinierna ute och dansade på gatorna. Inte ens Förintelsen har fått judar att bete sig på något liknande sätt. Israelerna är nog trots allt några "dugg" bättre.

Skrivet av: Paradigm datum: juli 12, 2006 02:27 EM

Håller med ovanstående skribent.

Skrivet av: Aron Modig datum: juli 12, 2006 02:02 EM

Det är klart att operation sommarregn var planerad långt i förväg och att kidnappningen var en lämplig ursäkt. Vad som ligger till grund för operationen är just det dödlga granatregn du talar om, fast initierat från Gaza, mot Israel.

Sedan tillbakadragandet från Gaza har över 1000 raketer slagit ned i israeliska civila områden. På skolgårdar, dagis, fotbollsplaner och kibbutzer. Israel har försökt förhindra raketbeskjutningen genom att artilleribeskjuta norra Gaza-remsan men utan synbar framgång. Hur menar du att Israel skulle ha betett sig istället? När man lämnar tillbaka hela Gaza och som tack får ett raketregn och en explosionsartat växande terrorinfrastruktur?

Skrivet av: Magnus Lindberg datum: juli 12, 2006 01:32 EM