« Om Bobby och en uppmaning att stoppa förhandlingarna med Rumänien om inträde i EU på grund av behandlingen av barnen på barnhem, vilket åter igen är aktuellt. | Startsidan | Ett gott skratt förlänger livet »

12 maj 2006

Jag blir galen på bilverkstäder

Marina skrockade gott när jag berättade att jag hade skrivit i ett sammanhang att jag har ett milt sinnelag. Hon sa att det var väl det sista hon skulle tänka sig om hon skulle beskriva mig som person :).

Men jag har ett milt sinnelag, fast det kanske inte alltid ser så ut på bloggen. Men i texter går det att ta ut svängarna ordentligt. Men IRL anser jag själv att jag har ett milt sinnelag, snäll så det ibland är på gränsen till dumhet.

Jag blir mycket sällan arg eller rättare sagt visar inte att jag blir arg utan tiger still. Men i går blev jag faktiskt riktigt arg och skällde ut killen på bilverkstaden när jag skulle hämta bilen efter 9000-milaservicen. Jag trodde att jag skulle kunna ta bilen och köra den därifrån.

Jag hade bett dem kolla kamremmen och det var ett lyckokast för den hade gjort sitt och de bytte den, vilket var bra. Om den går sönder kan det bli en dyr historia, vad jag har hört kan hela motorn rasa.

Men jag hade även skrivit att det var osedvanligt trögt att växla, vilket de själva hade upplevt, men inte gjort något åt! Jag som hade sagt att kostnaden för servicen var för mig orelevant, bara bilen skulle bli i toppform. Jag hade bett dem ringa om det var några tveksamheter, vilket de inte gjort angående växlarna.

Jag hade åkt med pendeltåget ut till Bro och fick återvända med pendeltåget hem igen för bilen står kvar på verkstaden för åtgärd av växellådan. Nu ska reservdelar beställas, vilket kan ta sin tid att levereras, och jag hoppas verkligen att bilen blir klar i nästa vecka för jag hade tänkt att åka ned till min dotter och hälsa på mitt nya barnbarn.

Det är inte en verkstad som normalt servar Skoda, men det är en släkting till B. som äger den och jag ville testa om den var bättre än den för Skoda auktoriserade verkstaden som jag i alla år anlitat, men som de senaste två åren orsakat mig 2:or på besiktningen, trots årlig service som ska inkludera en ockulär besiktning. De har missat genomrostat avgasrör fram, det som är grenat, och de har missat rostiga bromsledningar, vilket jag tycker tyder på slapphet.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 12, 2006 08:56 FM

Kommentarer

grejen med bilvärkstäder är att de jobbar men kantite inte med kvalitet de jobbar på akord och folk som jobbar där skiter i kundernas bilar om de funkar eller inte och priserna är överdrivna för små jobb plus att personalen är otrevliga speciel på vw i brädeng plus att de kan ingeting utan deras el instrument är de ingeting fast de ingeting i alla fall de felsöker och hittar inte felet i alla fall en kamrems byte på en vw 1,9 tdi begär de 8500kr som det tar max 3 timmar plus de anstäler inte kunig personal har du en intyg som är sedan 1990 fast dagens teknologi är avancerat så får du jobb som bilmek allt som jörs i dagen läge jörs med intyg därför det blir som det blir

Skrivet av: gambini datum: november 10, 2006 12:45 FM

Haha, du är alltså en riktig svensk Tiger :-)
Med mig är det precis tvärtom, jag har humör som en tiger, fast jag inte alls heter "Tiger" och exploderar med jämna och täta mellanrum, men under den argsita ytan är jag väldigt snäll - egentligen :-).
Vi har annars i många år haft världens bästa bilmekaniker, en som vi förlorat nu när vi flyttat. Det är nog honom jag saknar mest från det gamla stället. Nära, pålitlig och inte exeptionellt dyr. Vad mer kan man begära av en bilmekaniker.

Skrivet av: Kerstin datum: maj 13, 2006 12:23 FM

När jag lämnar in bilen på verkstad så säger jag alltid till vad jag vill ha gjort, förutom servicen. Jag har faktiskt ibland noterat att de inte bytt olja utan bara fyllt på. Oljefiltret jag hade gjort en markering på satt kvar.

Bilverkstäder är ibland rena rama lurendrejeriet.
Kanske det kan vara så att kvinnor luras oftare bara för att vi per default anses inte vara så kunniga på bilar och motorer osv.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 12, 2006 01:14 EM

Nu har vi sluppit verkstan ett tag, men annars har jag märkt att de gör bara just det som man uttryckligen har sagt till om. Det räcker inte om man säger att det är konstiga ljud eller så. Jag vet inte om de är så rädda för att göra nåt som de inte får betalt för sen, eller vad det kan vara.

Skrivet av: Desirée datum: maj 12, 2006 12:14 EM

Bilverkstäder är en hemsk sak. Om dom sedan är auktoriserade eller inte verkar spela mindre roll. Vad som gäller för mig som kund är ett bra jobb till ett vettigt pris. Vart finns den verkstaden? Nu gäller skitarbeten med priser som kan få vem som helst att sätta i vrångstrupen.

Jag har problem med kupefläkten på min bil. Ringer en auktoriserade verkstad. Dom säger att fläktmotorn ska bytas a´2500:- och på det ska sedan läggas arbetskostnad. Kontaktar en kille som har sin verkstad på skroten. Han kan göra det för några hundralappar. Det behövs bara byta kol så går kupefläkten som om den vore ny igen säger han.

Snacka om att lura folk på pengar. Kallas inte detta för bedrägeri?

Skrivet av: Claes datum: maj 12, 2006 11:59 FM

Bara jag läser eller hör ordet bilverkstäder ser jag rött. Och jag är som du, Annika, en fredlig person som sällan blir arg. Skrev nyligen i mon blogg om hur vi lämnat in husbilen på nybilsservice och dom inte bytt oljan fast dom tagit betalt för det. Eftersom vi faktiskt ville ha ny olja bytte dem den och tog betalt en andra gång! Argggg!!!

Har inte haft annat än problem med den ena verkstaden efter den andra. Dels verkar hela branschen oseriös och så tar dom inte kvinnor på allvar.

Skrivet av: Iréne datum: maj 12, 2006 10:08 FM