« Sämsta phisingmailet jag sett hitintills | Startsidan | Uppmuntrande test, NOT! »

8 maj 2006

ICE, bloggtoppen och besökare som kommer bakvägen

ICE - jag har redan lagt in det som en kontakt i min mobil. In Case of Emergency. Råkar jag ut för en olycka och de hittar min mobil, förhoppningsvis påslagen kan de kolla efter en kontaktpost med namnet Ice och ringa för att få kontakt med den inlagda kontaktpersonen. Har du inte lagt in en kontakt med namnet ICE i din mobil, så gör det. Men det är inte hundraprocentigt. Mobilen kan ha krossats i olyckan. Är det flera som förolyckats, vilken mobiltelefon tillhör vem – den situationen kan ju uppstå.

Det jag tycker är lika viktigt att alltid ha med sig i plånboken är donationskortet, en lapp med nummer till en anhörig och i mitt fall info om att jag bara kan få blod från en viss blodrupp, en instansad remsa med min blodgrupp och även angett i klartext.

Jag såg att många har redan skrivit om Ice. Det är nackdelen nu när fler och fler bloggar. Det blir mycket upprepningar.

Jag har anmält mig till bloggtoppen men inte fått något svar än. Jag ogillar statistik och tävlingsmoment i bloggning, men har blivit övertalad att anmäla mig dit. Jag förstår inte riktigt deras system. Går de på ip-nummer kan ju ett helt företag blockeras i sju dagar eller en ny besökare som "ärvt" en dynamisk ip-adress - som någon annan använde dagen innan när de läste bloggen. Det vore kul att få reda på hur det fungerar i praktiken.

Hur som haver. De flesta besökare till min blog kommer bakvägen. Nej, ingen snuskig fantasi nu :).

De kommer via Google eller andra sökmotorer, samt ibland från direktlänkar till texter från andra bloggar. Jag har försökt uppskatta differansen mellan de som kommer in rätt väg, det vill säga www.tiger.se/blog/ och de som kommer bakvägen. Efter att studerat ganska många loggfiler nu så är det cirka 80 % som kommer in bakvägen. Synd att de inte räknas. Fast å andra sidan är det nog ett fåtal som ids klicka på länken till startsidan på bloggen. Jag tror nog att detsamma gäller flertalet bloggar.

De flesta hittar till min blog bakvägen

De som kommer bakvägen söker efter något och lär inte ha tid eller vilja att börja läsa från startsidan på bloggen. Det vet jag av egen erfarenhet när jag söker information på nätet. Fort ska det gå och inga onödiga klick som inte leder mig till den info jag just då söker efter.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 8, 2006 04:45 EM

Kommentarer

Hur kommer det att fungera om mobilen är spärrad med en PIN-kod?
Ska någon försöka lösa den först då?

Skrivet av: Claes datum: maj 9, 2006 01:55 EM

När man kollar vad en del sökt på och hamnat på ens blogg förstår man att de inte riktigt får vad de önskat.. En massa naturister hamnar på min blogg till exempel, för att jag nämnt ordet nakenbadare i en text nånstans. Men lite kul är det förstås att få oväntat besök, om de inte bråkar.

Skrivet av: coolamorsan datum: maj 9, 2006 12:51 FM

Varför skulle man inte kunna göra så? Tycker du inte att alla sidor räknas? Väldigt då, i allafall på min blog, läser inlägg för inlägg. Vill man läsa allt går man via månadsarkiven. En besökare läser i genomsnitt mellan 1 och 2 sidor. Om bara förstasidan skulle räknas så skulle aldrig de som kommit via en permalänk till ett inlägg komma med i statistiken, det är ju mer missvisande skulle jag säga.

Skrivet av: Jimmyroq datum: maj 8, 2006 09:48 EM

Om ICE hörde jag på Rapport i går.

"Fast man lägger ju så klart Bloggtoppen-räknaren i footern, eller någon annanstans så att den kommer med på alla sidor. Då blir ju bakvägsresonemanget onödigt, eller hur?"

Så kan man väl inte göra?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 8, 2006 09:00 EM

Just ja..och det här inte första gången ICE sprids över internet...
http://hanna.kastas.nu/blog/2005/09/ice-en-riktigt-bra-id.asp

Skrivet av: Bengt datum: maj 8, 2006 05:24 EM

Annica: Kul att se att ICE spreds sig som en löpeld via bloggosfären efter att jag publicerade mitt inlägg.

Samtidigt vet jag att det också spreds via mail eftersom jag fick det av en Granne via mail.

Många la in det på olika forum tillsammans med länk till mitt inlägg...

En sak är säker att den långa svansen fungerar när det gäller spridning av saker som är bra över nätet...

Jodå de flesta kommer in via Google hos mig...
Jag har också funderat på bloggtoppen. Vi får se. Jag är nöjd med att de som kommer till mig läser och är intresserade. Många kommenterar och för konversation. Det är värt mer för mig än att ha tusentals med läsare...

Skrivet av: Bengt datum: maj 8, 2006 05:21 EM

Jag tror Bloggtoppen använder en kombination av kakor och ip-nummer. Besöksstatistik därifrån korrelerar ganska bra med unika besökare på exempelvis Google Analytics och Statcounter.

Fast man lägger ju så klart Bloggtoppen-räknaren i footern, eller någon annanstans så att den kommer med på alla sidor. Då blir ju bakvägsresonemanget onödigt, eller hur?

Skrivet av: Jimmyroq datum: maj 8, 2006 05:11 EM