« 20 kronor kommer man långt med nu | Startsidan | Bloggmobbning »

1 maj 2006

Hur kan man bara lyssna på när någon dödas?

En rullstolsbunden man slogs ihjäl med en stekpanna, bara det ett bestialiskt dåd. Men jag läser citaten från grannarna och eftersom de är märkta med – bör de vara korrekta återgivna citat, undrar jag hur det är ställt med samhället nu för tiden.

– Jag vaknade klockan 4.00 av ett högljutt bråk. Det började med att någon slog eller sparkade våldsamt i väggarna. Sedan fortsatte det med skrik och slag i 45 minuter. Sedan blev det kusligt tyst, berättar kvinnan.

– Min hund tyckte ljudet var så obehagligt att han gick in i badrummet och lade sig.

En annan granne säger:

– Jag hörde honom skrika på hjälp.

Skulle jag höra en granne ropa på hjälp så skulle jag i alla fall försöka ta reda på varför. Skulle jag höra skrik och slag skulle jag utan tvekan ringa polisen, inte bara lyssna och tycka att det låter obehagligt.

Vad är det med en del människor?
Vill de inte "lägga sig i"?
Törs de inte agera?

Nästa gång kanske det är de som behöver hjälp.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 1, 2006 02:34 EM

Kommentarer

Fy fan! Flata människor, jag avskyr det där "det rör inte mig" så man skiter i det. Att grannarna ens har mage att säga att dom faktiskt hörde och dom stillatigande lät det ske.

Ett ps, min installation at spärr mot trackbacks är helt suveränt, inte en enda sedan jag installerade Tcode.

Skrivet av: Carina datum: maj 1, 2006 03:46 EM