« Leijonborg, ta av dig kappan! | Startsidan | Nätrot »

20 maj 2006

Aprilväder och hårinpackningar

Aprilväder ute.
Ska vinterjackan på eller inte?
Det är frågan om det inte blir så.

Solen har tärt på mitt långa hår, som är torrt i topparna. Min frissa sa att jag skulle sova med hårinpackningen i. Jag testade det i natt och har väl aldrig sovit så dåligt *skrattar*. Det kändes inte alls bekvämt.

Jag har testat många olika fabrikat, men inte hittat någon hårinpackning som jag är nöjd med. Alla verkar innehåller alkohol och vad jag har förstått så är det inte bra. Jag hörde med ett halvt öra om det på TV. Mitt hår är inte törstig efter alkohol och sprit torkar ju ur. Vem vet, håret kanske blir alkoholberoende ;-).

Någon som har ett tips på en bra sort, som inte innehåller alkohol?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 20, 2006 07:19 FM

Kommentarer

Silkeshårinpackningar har jag sett att andra kosmetikaföretag härmat efter. Men originalet brukar alltid vara bäst. Tack för tipset. Jag ska även testa olivolje-tipset.

mvh

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 22, 2006 05:18 EM

Silkeshårinpackning från Marja Entrich rekommenderas! Marja Entrich var en dam som kom från Lettland när hon var 11 år, hon utbildade sig till kosmetolog i bl.a. TelAviv och Paris och fick flera internationella utmärkelser. Hon blev helt banbrytande inom biologisk hudvård. Hennes företag startade hon 1943 på Skeppargatan i Stockholm - i smyg hjälpte hon psoriasispatienter som läkare från Sophiahemmet skickat till henne i lönndom - vem vågade rekommendera örter när så mycket fint syntetiskt kommit? Företaget finns fortfarande och säljer på hälsokost och via distributörer. I 80-årsåldern sålde Marja företaget, i 90-årsålder gav hon ut en cd med eget material! En riktig krutgumma! Och intressant som sjutton! Dessutom är hennes produkter förstklassiga - jag använder inget annat!

Skrivet av: kimme datum: maj 22, 2006 09:19 FM

Hemma hos oss har det gått så långt att vi har en flaska olivolja på badkarskanten. Några droppar i badet var dag. Att ha det i håret var en ny idé.

Skrivet av: coolamorsan datum: maj 22, 2006 03:21 FM

Olivolja låter som ett bra tips! Tack. Jag hade Gärna "hängt" med, men jag ska ut och gära världen osäker, i alla fall E4:an :). Jag ska ned och hälsa på barnbarnen.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 21, 2006 06:34 FM

Annica: Kom som du är! Strunta i topparna. Vi har pannkaksparty på bloggen i dag och det vore kul om du kunde komma. Ta med kameran eftersom vi kommer befinna oss i det virtuella Guatemala. Till din dagens bild tänkte jag. :-) Varmt välkommen!

Mvh:
danne

Skrivet av: danne datum: maj 20, 2006 07:21 EM

En hårtorr kompis kör med olivolja enligt Tant Monicas förslag. Funkar tydligen jättebra.

När jag läste att du sovit dåligt pga obehaget med inpackningen kom jag plötsligt ihåg alla tonårsnätter jag låg på sådana där taggiga hårrullar, gröna och rosa tortyrredskap.

Skrivet av: En liten tant datum: maj 20, 2006 04:34 EM

Värm lite olivolja och sov med detta i topparna med handduk på kudden. Bra knep som modeller använder som sliter håret fort.

Eller indisk senapsolja märke Dabur om man vill ha en riktig bra olja men den är stark *skrattar*

Olivolja eller mandelolja i hårtopparna innan du går ut i solen är också bra...

Lycka till!

Skrivet av: Tant Monica datum: maj 20, 2006 01:27 EM