« Ungmoderater vill legalisera prostitution | Startsidan | Hundtestet »

11 april 2006

Sprickor i alliansen

Den heliga borgeliga alliansen bara ett spel för gallerierna? De verkar inte vara så eniga som de vill framstå.

Från TV4:s nyheter.

Borgerlig spricka efter fp-utspel. Ännu en konflikt har blossat upp i alliansen efter att folkpartiet nu kräver att den kritiserade lärarutbildningen görs om i grunden.

Det har gått så långt att Centern anser att det är dags att reglera alliansens agerande i en slags uppförandekod. Håhåjaja. Få tyst på allt och alla som på minsta sätt riskerar att förstöra alliansens image av ett enigt och starkt alternativ.

Det hemliga sällskapet Tornet samlar in pengar till moderaterna. Vadan denna hemlighetsfullhet? Det kallas privata donationer. Ja, men inte tror jag att det är faster Agda från Pajala som sänder in hälften av sin magra pension på brutto 10.400. Nej, det handlar nog mer om företags- och koncernchefer och andra rika knösar som vill ha ett regimskifte. Misstanken kan väckas att donationerna ges med en viss baktanke.

Ett sällskap vars medlemmar som belöning för sina donationer får träffa Fredrik Reinfeldt och den moderata partiledningen vid särskilda möten.

Ett gyllene tillfälle för lobbying av egna särintressen från donatörerna/donatörinnorna.

Jag kan fortfarande inte smälta att moderaterna kallar sig ett arbetarparti numera. Lite likt kejsarens nya kläder.

Det bådar dock gott att alliansen visar upp sina sprickor offentligt. Låt så ske fram till valet så vanliga människor vet vad de röstar på, i verkligheten.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 11, 2006 08:46 FM

Kommentarer

Borgaralliansen går till val på att sänka ersättningen från a-kassan. Moderaterna försöker ge sken av att vara det nya arbetarpartiet,och påstår att försämrad a-kassa ska minska arbetslösheten. Men vad de föreslår innebär bara försämringar för både arbetslösa och arbetande. De nya jobben i borgarnas Sverige ska skapas på en arbetsmarknad med låglönejobb av den typ som i USA kallas "five dollar jobs". Det är jobb som folk inte kan försörja sig på och som skapar djupare klyftor och nya sociala problem.

Moderaternas nya "arbetarpolitik " bygger på att de arbetslösa straffas med låga ersättningar och jagas om de inte accepterar att arbeta under usla villkor. En anständig arbetarpolitik fokuserar på de riktiga problemen på arbetsmarknaden, nämligen att se till att det finns arbete åt alla. Det tycker Vänsterpartiet är ett bättre sätt att minska kostnaderna för a-kassan

Skrivet av: Eddie Vivenius datum: april 15, 2006 03:40 EM

Det jag tycker är märkligt är att man misstänkliggör donationer från företag och ledare till högern, men inte från fackförbunden till sossarna som pågått i alla år. Dessutom är det inga företag som gör reklam för att få folk att rösta på högern, som LO gör för sossarna. Och vad får då LO tillbaka, kan jag undra?
Sedan är det skönt att alliansen visar sprickor. Det visar att de har meningskiljaktigheter. Det är trots allt 4 olika partier. Precis som den röd-gröna röran är 3 olika partier. Och att det inte är konstigt att de visar meningsskiljaktigheter.

Skrivet av: g-spot datum: april 12, 2006 01:55 EM

Claes, jag är förvånad och förbluffad över en sak. Nämligen att så fort oppositionen yttrar något överhuvudtaget om S så är det alltid valfläsk inblandat. Förvånande att heltplötsligt blir allt dom säger inget mindre än tomma luftslott och det alliansen yttrar anses nästan hugget i sten. Det är mycket märkligt.

Skrivet av: Waldemar datum: april 11, 2006 04:33 EM

"Det bådar dock gott att alliansen visar upp sina sprickor offentligt."

Har inte "S" några sprickor? Finns det något parti som verkligen gör något av det dom lovar? Bara massa valfläsk nu igen, som folk sväljer som en hungrig hund äter sin mat, och segern är avklarad. Sedan blir det inte mer för än om 4 år igen då nytt fläsk slängs ut till folket.

Skrivet av: Claes datum: april 11, 2006 03:13 EM

Det är väldigt bra att de oense. Jag är så trött på dessa "timbrotuggande" människor.

Jag länkar till dig i min blogg

/Mattias

Skrivet av: Mattias datum: april 11, 2006 11:27 FM

Vi gillar din blogg!

http://www.sjysstaklubben.se

Skrivet av: Sjyssta klubben datum: april 11, 2006 09:53 FM