« Miss World | Startsidan | Ett till barnbarn »

27 mars 2006

Ingen blog längre

Nu har jag ingen blog längre, om vi ska hårddra det hela. Jag har tagit bort trackbacksmöjligheten. Bloggen blev avstängd i morse, eller rättare sagt databasen. Jag har ingen aning vad som segar men misstänker att det kan vara Blacklist som jobbar hårt för att stoppa trackbacksspam. Jag döpte även om MT:s fil som hanterar trackbacks. Vad ska jag göra, anslagstavlan på html-guiden drabbas varje gång de stänger av databasen för mig och den tycker jag är viktigare att den fungerar än att det går att sända trackbacks till min blog.

Du som vill göra en annan variant av trackback skriver helt enkelt in direkturlen till inlägget i din blog som en slags trackback i kommentera-formulärets urlfält. Då leds intresserade till rätt inlägg per automatik.

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 27, 2006 07:18 EM

Kommentarer

Annica, jag känner igen mig i problematiken, det känns hopplöst att spendera mer tid på att blockera spam av olika slag än att skriva inlägg... Hur fiffig man är så kommer dom förbi skyddet efter ett tag...

Skrivet av: Günther Fliesenburgh datum: mars 29, 2006 10:19 FM

Jag har hur bra spamskydd som helst både mot trackbacks och mot commentarer.

Annica, det finns bra script/plugins att lägga in för MT. I grundinstallationen på 3,2 finns där antispam av både TB och kommentarer, Plugin Set: spamlookup, och nu har det kommit en plugin som går att förena med Blacklist, http://www.sixapart.com/pronet/plugins/plugin/blacklist_conne.html.


Här kan du lägga in något liknande captcha för både TB och kommentarer: http://alogblog.com/movabletype/plugins/ccode_and_tcode_for_blocking_commenttrackback_spam_for_mt_32/

Är pluginsidan för just dessa finesser http://www.sixapart.com/pronet/plugins/antispam/index.html
Nu fungerar dessa inte i HTML guiden men där borde du kunna stoppa via .htaccess och någon form av captcha som du kan lägga in krav på för att skriva där. Min gästbok har en form av ordkod som måste skrivas och det är i cgi. Han som skapat gästboken är helt suverän och kan säkert hjälpa dig med liknande kod till HTML guiden.

Hoppas du haft det bra där borta. Härliga bilder så långt. Här sket sig det mesta och begravningen är på onsdag men annars är det huvudet ner och fötterna upp :)

Skrivet av: Carina datum: mars 27, 2006 09:12 EM

Testa Wordpress Annica. Det har nog knallat om MT med hästlängder. Det är dessutom trevligare att jobba med. Du har bra spamskydd nu också...kör själv med 3 olika...

Skrivet av: Bengt datum: mars 27, 2006 07:50 EM

Men vad rörigt det låter!

(sa hon som hatar html)

Skrivet av: SANDRA datum: mars 27, 2006 07:24 EM