« Sploggar | Startsidan | Rolling Stones »

8 januari 2006

Mer kattbloggeri

B. är så förtvivlad, katten är rastlös och jamar hela tiden. Jag tror att hon helt enkelt har börjat löpa. Jag frågade om hon var extra kelig och svaret var ja, så det är det inget att fundera på. Jag hittade en telefonveterinär som ska skriva ut p-piller i morgon och som B. får hämta på apoteket. Jag läste på nätet att det kan dämpa löpningsbeteendet. Tipset med topspinnarna var ingen option tyckte han :-). Men jag är ingen kattexpert. Men jag hörde i bakgrunden hur katten lät :). Själv skulle jag inte stå ut en sekund. Jag är ingen kattmänniska direkt. Hundar är mer min bag. Jag drömmer om en brun liten NewFoundlandsvalp. Men drömmen kommer förbli en dröm, jag vill inte förverkliga den - än.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 8, 2006 01:12 EM

Kommentarer

Jo, livmoderoperation är ju det smidigaste. Men visst fungerar även P-piller.

Jag har haft honkatter (som gått fritt ut och in) i 30 år, och de har alla gått på P-piller. En av dem fick juvercancer vid 16 års ålder.

Att få i dem pillret är inte så svårt, man gör en liten bulle av något aptitligt och ger dem, och då ser man om de får i sig tabletten.

Men, det finns två andra risker, nämligen att de kräks upp pillret, det har hänt en gång och då blev det en lite kull kattungar, och att kattan vandrar hemifrån och inte får sitt P-piller, som den ska ha en gång i veckan, och därvid blir dräktig och föder kattungarna ute.

Skrivet av: Kerstin datum: januari 11, 2006 05:14 EM

Jaa, säg åt B att kastrera missen istället! P-piller riskerar man ju att glömma (och hur kollar man att katten får i sig det ordentligt?), och det finns alldeles för många stackars oönskade oälskade katter i denna värld redan...

Skrivet av: crrly datum: januari 11, 2006 11:29 FM

Undvik p-piller! Min katt fick juvercancer av det. Inte roligt. Kastrera hellre.

Skrivet av: ab datum: januari 9, 2006 11:56 EM

Det där låter som en typisk löpkatt, och då jamar den hest och högt och ordentligt uppfordrande. Stryker man kattan över ryggen framifrån och bakåt ända ner till svansroten så vänder den upp ändan på ett rätt typiskt sätt, och går ner lite med framdelen av kroppen, så det går att kolla om de löper på det sättet.

P-piller gör förstås att de inte löper alls och det är alternativet till att operera bort livmodern, som Snigel förslår. P-piller ger en liten förhöjd risk för juvercancer.

Skrivet av: Kerstin datum: januari 9, 2006 11:35 FM

Löpande katthonor är ett otyg. Därför har jag kastrerat mina två. Just "kastrerat", inte "steriliserat" som många vill kalla det - det är helt olika saker. Boka tid hos vet, om en vecka ungefär, och få problemet ur världen!

Skrivet av: Snigel datum: januari 8, 2006 05:03 EM

Linnea:

Aha....PMS betyder På Med Skorna? :)

Skrivet av: Claes datum: januari 8, 2006 04:07 EM

Ja, det är förfärligt vad en katthona kan låta. Men å andra sidan, är vi människohonor speciellt annorlunda? Med PMS och allt vad det heter... (Förresten så är PMS bara ett varningssystem för mannen att det är dags att lämna bostaden) :)

Skrivet av: Linnea datum: januari 8, 2006 01:30 EM