« T-tröja | Startsidan | Donationer »

1 november 2005

Talibanerna bränner skolor

I provinsen Logar i Afghanistan har ytterligare en flickskola bränts ned av talibaner. Det finns ett motstånd mot att flickor ska gå i skola, längre än så har utveckligen inte kommit i Afghanistan. Flickornas utbildning är gravt eftersatt, inte ens tio procent av flickorna i mellan- eller högstadieåldern går i skolan. I många fall är det säkerligen familjen som nekar flickorna utbildning av olika orsaker, i andra fall talibanerna som bränner flickskolor och skrämmer befolkningen. Kvinnorna ska stå framför eldstaden och föda barn, inte utbilda sig och ställa krav på att kunna få ett bättre liv än så...... Inga griller i huvet här inte. Tyvärr kanske detta innebär att ytterligare en generation flickor i vissa delar av Afghanistan går miste om värdefull utbildning.

Jag brukar inte besöka denna hemsida, men jag googlade fram artikeln bara för att kolla fakta från den notis jag läste i Stockholms City, jag hittade inte notisen på deras hemsida. Notiser är bara utfyllnad i många fall, roliga bilder på underliga djur och andra udda händelser. Men jag tycker att denna notis var av värde rent nyhetsmässigt, men tydligen inte så mycket att det var lönt att lägga ut den på nätet. Den var signerad TT, men på deras hemsida är det inte lönt att söka.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 1, 2005 04:30 FM

Kommentarer

Nu är världens media och bevakar andra kriser – vi får väl se när gräshopporna kommer nästa gång. Sorgligt!

Skrivet av: Anna datum: november 2, 2005 08:45 EM

Amerikanska regimen bryr sig inte ett jota om kvinnor, har aldrig gjort. De har varit bästisar med Saudi-Arabien i evigheter och där är kvinnors villkor urusla.

Skrivet av: annika b datum: november 1, 2005 06:18 EM

Misstänkte att det var inloggning som gällde för att komma åt "äldre" nyheter, men hur sjutton ska en vanlig människa ha råd med det?

Ja, Kerstin. Det verkar som om det inte längre finns något intresse från vissa håll att se till att den utveckling som påbörjades efter talibanernas fall fortsätter och inte som nu tar steg efter steg bakåt.

Annonserna? Ingen aning vad den lilla rutan ger. Faktiskt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 1, 2005 05:12 EM

Jag har ett minne av att just kvinnornas frigörelse var den mentala drog som man serverade oss för att vi skulle tycka att kriget mot Afghanistan var bra och behövligt.
Nu har man väl sin pipe-line, så jag gissar att nu spelar kvinnornas villkor ingen roll längre.

Skrivet av: Kerstin datum: november 1, 2005 02:58 EM

Jag har en vän som är från Afganistan. Hon var en av tio systrar i en familj. De fick fly när talibanerna tog över förra gången, för deras familj var positiv till att alla flickorna gick utbildning.
När det gäller TT måste du ha inloggning för att få alla nyheterna, det är en prenumerationstjänst.

Skrivet av: Chadie datum: november 1, 2005 12:58 EM

Hej Annika!

Jag ser att du har google-annonser i din blogg- kanske kan du berätta mer om det? Tror du att man kan använda annonser trots att man har en sida som ägs av t.ex. blogger/blogspirit. Berätta gärna mer! Hur mycket tjänar man ungefär?
hälsningar Liza

Skrivet av: Liza datum: november 1, 2005 08:10 FM