« Gjorde sin egen dotter på smällen | Startsidan | Blogspam »

4 november 2005

Brist på pengar i bankomaterna?

Det kan bli ont om kontanter i bankomaterna i storstäderna nu. Jag får väl ta ut lite stålar nu i helgen när jag åker och hälsar på min dotter.

Djävla idioter som rånar värdetransporter i tid och otid. VaFan, kan de inte jobba och tjäna sina pengar som oss andra vanliga hederliga medborgare? Jag hoppas de tar dem så fort som möjligt och att rättsväsendet i sinom tid ger dem kännbara straff. Jag misstänker att det inte finns så många tungt kriminella som sysslar med den här typen av brottslighet, så polisen har förhoppningsvis lite spaningsuppslag.

Jag är glad att jag inte jobbbar kvar på mitt gamla jobb, men mina tankar går till mina före detta kollegor, särskilt till dem som skadades i går. Mitt hjärta hade inte klarat av alla de senaste råa och grova värdetransportrånen. Att sitta i värdets larmcentral och ta emot larmen var ingen sinekur. Adrenalinet pumpade och hjärtat slog i maxpuls. Det var en av anledningarna till att jag sade upp mig.

BTW - En just nu biljett tur och retur till Mjölby är dubbel så dyr som en dito till Göteborg. Jag förstår inte logiken. Men jag vill inte ta bilen, jag är ju alltid så trött nuförtiden - så det kan vara skönt att sträcka ut benen på tåget och bli hämtat och avlämnad i Mjölby av min dotter.

Fast med tanke på hur illa ställt det är med kollektivtrafiken i Stockhom med förseningar och inställda tåg/turer hoppas jag att vanliga tågtrafiken inte har liknande problem.

Det ska bli kul att se mina två barnbarn, det var ett tag sedan, och att få krama om min dotter och lyssna på bebisen som finns i hennes mage. Gravida kvinnor är så vackra.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 4, 2005 04:59 FM

Kommentarer

"Handla för 200:- och utan knussel få ut 2000:-". Visst, det var just vad många kunder ville göra i lilla kvartersbutiken där jag arbetar, igår, alltså. Problemet är att vi inte har obegränsat med pengar. Och kunden blir putt. "A ..menvadå ..., hur ska vi nu kunna ...?"

Skrivet av: Elisabet datum: november 8, 2005 05:15 FM

Pengarna var slut ända borta i Uppsala där jag var imorse. Men jag tycker iofs att man ska slopa bankomaterna och tvinga folk att börja betala med kort. Kontanter är bara ett föråldrat onödigt ont i dagens samhälle, när allt ändå är digitalt.

Skrivet av: Robin datum: november 7, 2005 01:05 EM

Prissättningen är inte alltid logisk! "Köp tre bullar för 21 kr eller fyra bullar för 20 kr" - på Seven Eleven? Förstår inte riktigt hur dom tänker, är det någon som gör det? Eller vill dom att man ska börjar sprida budskapet vidare? *)Viss reservation för den exakta prissättningen.

Skrivet av: Arne datum: november 7, 2005 01:52 FM

Nej, lika ologiskt som i mitt fall. Jag vet inte om det är Just nu klass 2-priserna som är så ologiska, det är bara sådana jag åkt på.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 6, 2005 03:41 EM

Jag har också lite svårt för SJ´s logik. Jag åker Hässleholm - Stockholm tor när jag ska till Bloggforum. Hakank åker Malmö - Stockholm tor. Vi åker med samma tåg, men hakank åker ungefär 1½ timme längre. Ändå betalar han ett antal hundra mindre än mig. Är det logik?

Skrivet av: Mats Andersson datum: november 6, 2005 03:16 EM

att handla för 200 och be om att få summan på 2000. En större butik som MAXI kanske skulle klara det, om inte för många ber om samma sak under samma dag.
Men visst det borde bli enklare att handla med kort. Men det blir ändå svårt att göra kort som är svåra att kopiera. Det kostar pengar att gör akorten säkrare och någonstans måste dom pengarna komma från. Desutom, hur lång tid tar det innan dom som verkligen vill kopiera korten kan göra det i alla fall? Vilket medför nya tekniker för att göra korten säkrare. Det kommer troligen alltid kosta en del pengar för att ha de där korten.

Skrivet av: Waldemar datum: november 5, 2005 12:36 EM

Det här med rån av alla dessa penningtransporter kanske inte är så konstigt. Det är enkla och snabba pengar. Vad gör bankerna för att vi ska handla med kort istället? Jag vet ett flertal butiker som inte tänker installera kortläsare då det kostar för mycket tycker dom. Bankern vill att vi ska handla med kort. Det blir för mig omgående moment 22.
1. Byt ut korten mot sådana som har ett chip i stället för denna strenåldersprodukt som är simpelt enkel att kopiera.
2. Se till att det inte kostar multum för butiker att använda kortläsare.
3. Det ska göras enklare än det är idag. Man ska kunna handla för 200:- och be om att få på summan 2000:- om man vill, utan knussel.

Men tyvärr, banker är som politiker. Mycket snack och lite verkstad.

Skrivet av: Claes datum: november 4, 2005 01:51 EM