« Vad reser du inte utan? | Startsidan | Nordeakunder utsatt för phishing »

3 oktober 2005

Nära ögat

Vägen hemifrån och mot E18 är en mörk slingrande väg. Jag försöker vara observant för det händer många olyckor där, speciellt älgar som bara kliver rakt ut framför en bil. Men när jag närmar mig soptippen brukar jag slappna av, men det lär jag inte göra i framtiden.

Det var nära ögat - ett talesätt som jag ibland har hört. Jag hade verkligen en riktig nära ögat-upplevelse tidigt i morse. Det var mörkt, jag hade precis bländat av helljuset då jag var på väg och möta en stor långtradare med stora starka lysen, lite varstans på den stora förarhytten. Jag blev faktiskt lite störd av alla dessa lysen.

Strax innan jag passerade långtradaren så hann jag se i ögonvrån en stor hjort stående mitt på vägen, ett rådjur var det inte för de är små, eller så var det kanhända en älgkalv. Det var svårt att se i mörkret, jag bara såg att det var ett stort djur. Det enda jag hann säga var helvete, helvete ståååååååååå still. Vilket djuret gjorde och jag passerade det med c.a 20 centimeters marginal.

Hade jag vid en smäll fått in djuret i min förarhytt hade nog resan i morgon fått ställas in.

// Annica Tiger

Annica Tiger oktober 3, 2005 07:13 FM

Kommentarer

Jag är, som vanligt tänkte jag säga, borta när jag fyller den 14:e. Skönt att slippa allt stå och hej.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 4, 2005 03:28 FM

Ha så trevligt på resan!

Skrivet av: Dykdoktorn datum: oktober 3, 2005 11:59 EM

Skönt att det gick bra Annica!

Jag vill egentligen önska dig en underbar resa och dyk massor nu. Är du borta över födelsedagen också eller är det en veckoresa bra precis?

Skrivet av: Carina datum: oktober 3, 2005 07:21 EM

Ja, adrenalinet sprutade. När jag åkte hem såg jag att stackarn i alla fall inte blev påkörd av någon för det fanns inga blodspår eller dylikt.

Ja, det är många djur som går åt i trafiken. Ekorrar, igelkottar och grävlingar ser jag ofta påkörda.

Men att fronta en älgkalv eller stor hjort är inget jag vill göra, med tanke på min egen hälsa och bilen :).

En gång sprang ett rådjur rakt in i min förardörr när jag körde i c.a 50 km. Frågan är mer där vem som krockade med vem :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: oktober 3, 2005 05:00 EM

Skrämmande, tur att det gick bra. Kan inte låta bli att också tycka synd om alla djur som blir över- och påkörda i trafiken. Där jag bodde som barn måste jag gå över en bred gata intill en park på väg till skolan, och varje dag låg det överkörda ekorrar på asfalten.

Skrivet av: annika b datum: oktober 3, 2005 12:01 EM

Ush, sånt är läskigt, skönt att det gick bra!!! Ha de gott på resan!!

Skrivet av: Günther Fliesenburgh datum: oktober 3, 2005 11:01 FM

Åh, fy vad otäckt!!!!!!! Vilken oerhörd tur du hade!

Skrivet av: Sia datum: oktober 3, 2005 08:41 FM

åh, tur... shit vilken hjärtklappning du måste ha fått... ha det så bra iallafall!!!

Skrivet av: sara datum: oktober 3, 2005 08:40 FM

Åååhhh vilken tur att du klarade dig! *kramar om*

Hoppas du får en riktigt skön semester!

Skrivet av: Snigel datum: oktober 3, 2005 07:54 FM