« Bloggtreklöver 76 | Startsidan | Solen har varit njugg i år »

7 augusti 2005

The modde way

Springmask, löss, svinkoppor, streptokocker och magsjuka bryr sig nog inte om varken Linda eller Fredde. De lär frodas oavsett om det är en borgelig eller en sosseregering. Jag har alltid förundrat mig över att vilket dåligt språk vissa krönikörer har, än mer hur de argumenterar i sina alster och framförallt att de får betalt för det. ;)

Sänk skatterna så blir allting bra?

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 7, 2005 08:51 FM

Kommentarer

Lågavlönade, sjukskrivna, arbetslösa och pensionärer får fortsätta att stå vid sidan om även efter september 2006. Samt vara liknöjda med de långa telefonköer som står till buds för den som inte har tillgång till IT-tekniken. Oavsett om såsar eller borgare sitter på den exukutiva makten i Sveriges regering och myndigheter. Därför hoppas jag att FI, Junilistan och Sjukvårdspartierna lyckas med att få tillräclkigt många röter till mandat i Sveriges Riksdag. På så sätt får vi en nödvändig omröring i köttgrytan och vitalisering av vår s.k. "representativa demokrati". Om de nya partibildningarna inte lyckas så fotsätter Sveriges oligarki dvs. fåmansvälde. Alternativet till den demokrati vi påstås ha idag är anarki men då måste allt bli sämre innan det kan bli bättre igen.

Skrivet av: Eddie Vivenius datum: augusti 7, 2005 02:44 EM

"Sänk skatterna så blir allting bra?"

Blir det bättre av att höja bidragen och låsa fast folk i dom? Sverige är idag ett land som fungerar av bidrag. Bidrag och myndigheter är det vi har mest av. Dra ner på båda delarna så kanske det kan bli fart i detta stela byråkratälskande land också. Men en sak är då säker, inte så länge såssarna sitter kvar.

Skrivet av: Claes datum: augusti 7, 2005 02:16 EM

Man känner sig idiotförklarad som läsare och väljare när man läser sånt trams.

När vi hade borgerlig majoritet i landstinget brakade husläkarsystemet ihop på min vårdcentral. Nu finns inga husläkare sedan flera år och akutmottagningen har lagts ner. Jag går inte dit så ofta numera, men träffar nästan en ny doktor varje gång.

Leijonborg och andra borgerliga partier vill ju införa krav på läkarintyg från och med fjärde dagen. Det blir ingen friskare av. Hur ska det funka när läkarna redan idag är överhopade med pappersjobb och inte har tid att behandla patienterna?

De borgerliga politikerna är lika kortsiktiga som sossarna, intresserar sig mest för sina egna plånböcker och positioner. Just nu verkar det som alla försöker överträffa varandra i populistiska utspel.

Skrivet av: Hannelore datum: augusti 7, 2005 10:35 FM

Det kan också kallas ett personligt språk. Anledningen till att de får betalt kan också vara att de når fram till andra och blir lästa,ivilket många med ett bra språk inte blir.

Jag gillar att läsa Skugge och har gjort det i ett antal år, trots att jag långt ifrån alltid håller med henne. Skugge och Rydhagen är de enda jag läser av Expressenbloggarna.

Skrivet av: Åsa datum: augusti 7, 2005 09:18 FM