« Regnet det bara öser ned ... | Startsidan | Vädrets makter är emot mig »

19 juli 2005

We don’t do body counts

Dagligdags sker bombdåd i Irak.

Våra kvällstidningar skriver hellre om att Carola blivit bränd av en manet (stora rubriker om detta på första sidan i dag) eller om Lindas tuttar kan det tyckas.

Nästan 25 000 civila irakier dödades de två första åren efter den USA-ledda invasionen i mars 2003, läser jag hos Ekot och i DN.

USA räknar bara sina egna förluster.

"We don’t do body counts"
General Tommy Franks, US Central Command

Citatet ovan kommer från hemsidan http://www.iraqbodycount.net/ och där räknas de civila, dödade av militären eller av sina egna landsmän.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 19, 2005 07:04 EM

Kommentarer

Så det är fel att USA är i Irak? Vad är alternativet? mjukpys med Al-qaida? Detta är verkligheten, demokratin har alltid varit attackerad av olika våldsideologier. islam är den nya fascismen. Att vända den andra kinden till har redan provats av Chamberlein, DÅ var det Hitler, idag Bin Laden. Stå upp för demokratin, annars kan du glömma din lilla söta blogg och börja läsa koranen, längst bort i mosken.

Skrivet av: Bergsprängare datum: juli 23, 2005 12:50 EM

Vad jag menar är att kvällstidningar inte ägnat sig åt ordentlig journalistik på säkert tjugo år snart. Man kan sluta att vara förvånad nu.

Skrivet av: Åsk datum: juli 20, 2005 09:24 FM

Läs inte kvällspress - det är inte dagstidningar med koll på nyheter utan tunna dagliga nöjesochskvallerblaskor. Man får liksom skylla sig själv om man kastar ett getöga åt deras håll. ;) Håll dig till SVD och DN och klaga gärna när de skriver om Carolas manetproblem.

Skrivet av: Åsk datum: juli 20, 2005 09:23 FM