« Vädrets makter är emot mig | Startsidan | Bloggtreklöver 71 »

20 juli 2005

Kändisarna tar över bloggarna

Intressant artikel i Dagen.

Kändisarna tar över bloggarna
– men vad kommer sedan?

Jag bloggar, alltså är jag till. Det skulle kunna vara en modern variant av Descartes kända citat. Det verkar nämligen som att man inte riktigt finns om man inte har en blogg.

Jo, kändisarna kommer att tröttna, men andra kommer att lunka på så som de gjort i år efter år utan att ens fundera över varför de gör det. Det är dessa som är de riktiga bloggarna.

// Annica Tiger

Annica Tiger juli 20, 2005 12:03 EM

Kommentarer

Man bör vara lite försiktig med att fasta i flugfångartejpen som hängs upp (ut) av alla journalister och politiker som känner draget nu när mannen och kvinnan på golvet fått ett sätt att komma ut med information som dessutom kan rannsakas och rättas på sin väg genom tiden

Skrivet av: K A S datum: juli 20, 2005 09:12 EM

Jag håller inte med dig. Jag tycker de som är kändisar, inte kändisar som bara bloggar några veckor eller håller på år ut och år in är riktiga bloggare allihop.

Det är väl bra att man vågar prova på nya saker, mode eller inte? Jag har aldrig förstått varför det skulle vara bättre att hålla fast vid något, än att överge det efter ett tag.

Det är ju bra att spännvidden är stor över ämnen och inriktning på bloggarna. Enligt min definition skriver en majoritet av dem jag läser dagböcker i sina bloggar.

Skrivet av: Åsa datum: juli 20, 2005 07:15 EM

Masoud - intressanta tankar redan så pass tidigt som 1978.

"När en gång (och det blir snart) författaren vaknar i alla människor, då blir det den allmänna dövhetens och oförståelsens dagar."

Men det hoppas jag inte slår in.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 20, 2005 07:04 EM

Att publicera sina texter på nätet är som att vifta med sin pappersark bakom fönstret, sa Dan Josefsson en gång. Om man vill ha många läsare och inte är redan känd, vill säga. Och vägen dit är inte likadant för alla.
Jag hittade ett textstycke i Milan Kunderas "Skrattets och glömskans bok" från 1978 som får en ny intressant dimension med denna blogg-explosion. Det har jag skrivit upp och går att läsa på http://masoud110.blogspot.com/2005/07/vi-r-alla-grafomaner_04.html.

Skrivet av: Masoud datum: juli 20, 2005 06:54 EM

Jag är ingen kändis i den bemärkelsen artikeln spekulerade runt. Jag är som jag skriver högst upp:

"Denna blog speglar en helt vanlig människas tankar och funderingar, varken mer eller mindre."

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 20, 2005 04:38 EM

Men du själv är ju både en slags kändis, o c h en gammal blogglunkare. :-)

Skrivet av: Johnny datum: juli 20, 2005 04:35 EM

Tog de över? Nej - det var vi vanliga dödliga. När det gäller bloggar har det blivit hysteri, en trend och ett mode som inte är sunt.

Visst kommer bloggarna att finnas kvar. Men många kommer att försvinna och då kändisarnas först, eftersom de är som Jontas skriver enbart en modefluga. Jag själv är nyfiken på hur länge exempelvis Expressens bloggar kommer att skrivas med daglig frekvens.

Zaida:
"Att få uttrycka sig själv. Att göra sig hörd i den globaliserade världen. Det är ovärderligt. Att knyta kontakter med andra och höra vad de tycker om ens egna tankar. Det är berikande."

Det är en anledning lika god som någon. För det är vad som krävs, en vilja, ett driv och engagemang. Du tillhör inte dem som kommer att tröttna i första taget.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juli 20, 2005 03:48 EM

Taskigt fall Monica.. :)

Men jag tror inte att "kändisar" kommer att ta speciellt många läsare från de "vanliga" bloggarna. Och om de gör det så är det i alla fall inga läsare som jag vill ha på min blogg..

Skrivet av: Jinge datum: juli 20, 2005 03:47 EM

Men Annica. Du och jag är ju så gamla i den virtuella gården att vi minns hur det förut hette "har du ingen hemsida så finns du inte" och nån gång i forntiden (runt '99) var det kändisarna som skulle ta över Internet...

Skrivet av: N|. datum: juli 20, 2005 02:29 EM

Att få uttrycka sig själv. Att göra sig hörd i den globaliserade världen. Det är ovärderligt. Att knyta kontakter med andra och höra vad de tycker om ens egna tankar. Det är berikande.

Jag skriver dels för att formulera mångfalden av mina tankar i ord och dels för att känna mig en del av det stora samtalet som pågår och alltid har pågått under mänsklighetens evolution.

:)

Skrivet av: Zaida Catalán datum: juli 20, 2005 02:27 EM

Bloggen förgår - dagboken består. Min övertygelse med tanke på hur mycket mode det gått in i bloggen som begrepp. Låt kändisar och alla andra s.k. bloggare hållas - de försvinner lika snabbt som de kommit. De är ändå bara en modefluga.

Skrivet av: Jontas datum: juli 20, 2005 02:16 EM

Jag undrar vad det betyder… just det där ”ta över”? Mig ger det intrycket att ingen skulle läsa annat än kändisbloggar.

Får jag inget annat förmedlat än att Farmenbettan hade kaviar på äggen till frukost, eller något annat hjärndött dagbokstrams, kommer inte jag att besöka den bloggen något mer.

Själv tillhör jag den sorten som vill ha språkkänsla, tanke, humor och hjärna i de bloggar jag läser, annars tröttnar jag. Möjligen är jag i minoritet, men jag tror inte att jag är alldeles ensam om den idén. Kan nu alla kändisar som skriver bloggar leva upp till det, så varsågod och skriv!

Sedan är det så att jag tycker att alla som vill ska få blogga, men jag förbehåller mig rätten att själv välja vad jag vill läsa.

Skrivet av: Nisse Lovemyhr datum: juli 20, 2005 01:09 EM

Kändisarna är bara lite avundsjuka, dom bloggar inte dom skriver dagböcker utan känsla eller tanke och påpekar man det, dementerar dom via mail och förnekar det dom skrev bara någar dagar tidigare.

PS dom är lite stötta av att det är så många som visar sig kunna det här med att skriva lite text, det går säkert över.

Skrivet av: Bloggtomten datum: juli 20, 2005 01:02 EM

Kändisar får vi nog av i massmedia. Räcker inte det?

Skrivet av: Claes datum: juli 20, 2005 12:54 EM

Därför undrar jag om folk som går på min lokala pub aldrig läser tidningar... Bara förra veckan nämnde jag att jag hade skrivit om nåt i "min blogg" och de tittade på varann.

-Jaaa, sa en kille, det är väl som en hemsida ungefär..?
-Jaha! Och där skriver du dagbok då?

Mm.

Skrivet av: Monica datum: juli 20, 2005 12:35 EM