« I trafikvimlet | Startsidan | Bloggtreklöver 56 »

11 juni 2005

Svennis är en tölp, i alla fall enligt hovet.

En av hovets anställda menar på att Svennis är en oförskämd tölp, bara för att Svennis valde att semestra i Sydafrika. Svennis skulle under nationaldagen fått H M Konungens medalj 12:e storleken i högblått band. En av de allra finaste medaljerna enligt hovet. Jaha! Jag tror ärligt talat att livet rullar vidare, med eller utan medalj.

En annan i hovet menar på att Svennis agerande tyder på dålig uppfostran och kungen aldrig sett maken till fräckhet tidigare och påstås inte vara speciellt glad över Svennis agerande. Nu är det Aftonbladets hovreporter (skvallerreporter) Daniel som skrev artikeln, så den får nog tas med en nypa salt. Men även han bör ha god ton och citera korrekt, när citat återgives med citattecken.

Jag såg förresten kungen och drottningen (eller den en gång ofrälse unga flickan som gifte upp sig) vid invigningen av bron mellan Sverige och Norge i går. Båda såg lika sura och sammanbitna ut på de rörliga bilder TV:n kablade ut. En fnurra på tråden? Kungen är glad i flytande former av dryck och lammkött, vilket säkert är anledningen till alla rynkor hans fru får, som lyfts vartefter de framkommer.

Heja Svennis! Jag tycker att du gjorde rätt i att åka på en skön solsemester, istället att stå och buga framför kungen – som en (o)trogen undersåte. Att få en medalj av kungen anses vara en stor ära. Jaha! Jag tycker det bara är löjligt. Små metallbitar. Det hör förgången tid till. Dags att avskaffa monarkin. Idel ädel adel. I vårt moderna samhälle verkar det lite mossigt.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 11, 2005 06:27 FM

Kommentarer

Respekt, som sagt. Jag tycker inget särskilt om Svennis, men det här var kaxigt.:)

Skrivet av: Louise datum: juni 12, 2005 05:01 EM

Svennis gjorde helt rätt! Han visar att han inte är någon lakej som står med mössan i hand. Svennis är sin egen lyckas smed, till skillnad från Karl G som föddes med silversked i sin mun.

Respekt!

Skrivet av: Henrik, den andre datum: juni 12, 2005 03:16 EM

Jag tänkte samma sak, om hur sura kungen och Silvia såg ut, fast då från tv-sändningen av Nationaldagsfirandet. Och inte brukar väl kungen hålla tal så där som Torgny Lindgren, men nu var det så knackigt och nervöst, så jag fick ont i magen och vågade knappt titta, ja, jag fick för mig att han tappat eller blandat ihop papperen.
När jag åkte tåg till Malmö och satt och bläddrade i en tidning, sa kvinnan intill mig: "Faktiskt tycker jag att Silvia börjar bli allt mer lik Michael Jackson, det straaaamar ju överallt".
Synd, hon som var så naturligt vacker förut.

Skrivet av: Bisse datum: juni 12, 2005 10:04 FM

Det blev nånting så himla roligt med att kungen gillar lammkött och hans fru "får" rynkor... Det är skillnad på lamm och får :)

Skrivet av: Ann Catrin Brockman datum: juni 11, 2005 11:34 EM

Såg du några citat-tecken Jinge? Jag ser inga?

Att dessa plåtbitar ska ha sådan prestige (medaljerna) och om någon nu inte kommer så ska det ses som en förolämpning.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 11, 2005 01:38 EM

Det är väldigt trevligt att se en sådan uppvisning av prestige från Svennis sida. Det har förvisso inte varit hans starka sida efter alla tabloidskandaler men han är väl inte mer än människa. Nu kan man vara stolt över Svennis offentligt igen :)

/Amir Sariaslan

Skrivet av: Amir Sariaslan datum: juni 11, 2005 10:57 FM

Kjell, har vi? Djur-"kvinnor" dör när de inte längre är fertila, jag tycker mormors-genen vi människor har är genial och djuren borde lära av oss! ;)

Skrivet av: åsk datum: juni 11, 2005 10:36 FM

Likt många djur men olikt fiskarna i vattnet skaffar vi människor företrädare och ledare av olika slag, Kungar, politiker, vd:ar, presidenter, kommunalråd, diktatorer och till och med inom bloggningen framträder vissa mer än andra. Svennis är en kung för vissa, men för andra är han en "man av folket". Många kvinnor och män slåss likt vargen för att nå dessa maktens revir och i den kampen används diverse olika knep och knåp såsom ord, sanningar, lögner, svärd, pengar m.m. Men att en kvinna inte kan njuta av sin ålders höst det är enbart ledsamt, där har vi människor mycket att lära av djuren.

Skrivet av: Kjell Sjöström datum: juni 11, 2005 08:57 FM

Frugan kanske tog allt och nu har kanske svennis inte råd att boka om sin resa så han fick åka... så är det med sistaminuten :(

Skrivet av: Mickey J Barczyk datum: juni 11, 2005 08:30 FM

Annica: "Jag såg förresten kungen och drottningen (eller den en gång ofrälse unga flickan som gifte upp sig) vid invigningen av bron mellan Sverige och Norge i går. Båda såg lika sura och sammanbitna ut på de rörliga bilder TV:n kablade ut. En fnurra på tråden? Kungen är glad i flytande former av dryck och lammkött, vilket säkert är anledningen till alla rynkor hans fru får, som lyfts vartefter de framkommer."

Var det dina ord eller hade du glömt citattecken? Jo, jag inser att det är riktigt oavsett vilket men det skulle vara kul att veta.. :)

Skrivet av: Jinge datum: juni 11, 2005 08:11 FM