« Förbjud feta kvinnor att ha tajta kläder | Startsidan | Sponsorerna vill se svettiga, snygga tjejer »

17 juni 2005

Fula ofräscha kvinnliga fotbollsspelare går fetbort?

Kvinnliga fotbollsspelare måste bli snyggare och mer attraktiva för att dra till sig fler sponsorer, enligt presidenten i UEFA Lennart Johansson. De bör bära kvinnligare (sexigare?) dräkter. De ska göra sig bättre på bilder, inga underbett eller uppnäsor här inte, eller? De ska komma ut ur duschen vackra, fräscha och snygga för intervjuer.

När jag hörde detta på Aktuellt 18.00
nu ikväll höll jag på att gå i taket.
Eller rättare sagt jag satt som en fågelholk
och trodde inte på vad jag hörde. Hörde jag rätt? Jag var tvungen att gå upp på webben och lyssna på sändningen igen. Jo, jag hörde rätt. Jag hittade intervjun som var grunden till Aktuellts nyhetsrapportering.

Speaking ahead of Sunday's Euro 2005 final, he said:
– Companies could make use of a sweaty, lovely looking girl playing on the ground.
– It would sell, he told BBC Five Live.

Ställs liknande krav på manliga fotbollsspelare?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 17, 2005 07:05 EM

Kommentarer

Självklart gäller samma sak för manliga fotbollsspelare... Antingen blir man oerhört bra ... Eller så är man hyfsad och har ett bra utseende och får vara med i nike´s reklamfilmer.
Jag tror ju inte att henke lundqvist hade fått göra reklam för det där schampoot om han ansetts ful heller.
Ett av ryktena om varför ronaldinho inte spelar i real madrid är ju för att han skulle vart för ful.
Förövrigt sa han väl inget om att dom skulle ha sexigare dräkter på planen.
Har inte tjejer samma utrustning som killar har nu? Man kan ju tycka att kläderna borde vara annorlunda designade, kanske.

Fast jag tycker väl inte heller att det var ett perfekt tillfälle att göra ett sånt uttalande på.

Skrivet av: Fredrik datum: juni 19, 2005 11:09 FM

Kim. jag lyssnade på Aktuellt - gjorde du det?
Sedan letade jag reda på artikeln på BBC. Sedan skrev jag mitt inlägg. Inte helt objektivt, men hur många bloggare gör det, inte ens du misstänker jag efter att ha kikat på dina texter.

Tycker du själv att du att du rubricerar mitt inlägg rätt, manshatar-feministernas skottglugg.

Jag är ingen manshatarfeminist.

Din slutkläm var ju rolig; "Är det måtte tro så att feministerna är så fel ute i sina påståenden om de kvinnoföraktande männen att de tvingas förvanska våra uttalanden?"

Är du en kvinoföraktande man Kim? Du skriver ju "våra". Ditt inlägg var faktiskt helt utanför bollplanen så att säga.

BGAN - jag lyssnade på nyheterna och läste på BBC:s hemsida. Summan av kontentan blev det jag skrev, fast jag tog ut svängarna lite - utan att gå utanför planhalvan. Sporten var mycket roligare förr. Nu har det blivit sådan hysteri kring både individer och olika sporter.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 18, 2005 04:28 FM

Nu råkar det vara så att hela denna hysteri baserar sig på en felcitering. Tiger, var god att kolla upp dina källor innan du förtalar någon på detta sätt.

http://kottens.blogspot.com/2005/06/uefa-presidenten-lennart-johansson-i.html

Skrivet av: Kim datum: juni 18, 2005 03:55 FM

Fast skall vi vara ärliga, är ju detta bara en del av Lennart Johanssons svar.

Han påpekade bland annat att alternativet vore att sponsorerna kommer när åskådarna dyker upp. Det är inte givet att det alternativet för damfotbollen framåt i dagsläget.

Skrivet av: Anders datum: juni 18, 2005 03:13 FM

Naturligtvis en tämligen idiotisk kommentar av herr Johansson, ingen diskussion om det.

Samtidigt är jag ganska övertygad om att världens fotbollsintresserade kvinnor inte avgudar David Beckham BARA för att han kan slå snygga inlägg, liksom jag är övertygad om att det inte BARA är hans skruvade hörnor som ger honom mångmiljonkontrakt med Gilette, Adidas och andra multisar.
Senast jag var i New York såg jag Fredrik Ljunberg på en 50m lång (jo, faktiskt!) billboard på Broadway. Någon som tror det var en hyllning till hans fina djupledslöpningar?

Skrivet av: "Viskningar och Rop" datum: juni 17, 2005 09:03 EM

Inte speciellt smart av Lennart. Men "– Companies could make use of a sweaty, lovely looking girl playing on the ground. " är inte bara taget ur sitt sammanhang utan även rent felaktigt som citat. Jag hörde det direkt från hästens, flåt, Lennarts mun på Nyheterna. Idén (även om den som sagt inte var direkt lysande) var att man skulle inte bara vända sig till Addidas som sponsor utan även vända sig till företag som säljer produkter till kvinnor och visa kontrasten mellan de svettiga tjejerna på plan och de fräscha tjejerna på väg ut från omklädningsrummet. Alltså, det rörde sig INTE om att sälja läckra svettiga damer som trippar runt på banan utan snarare tvärt om.

Denna typ av reklam finns ju redan med Ljungberg. Fredrik alltså...

Skrivet av: BGAN datum: juni 17, 2005 07:50 EM

Gubbslem skriver Ali Esbati.. :) Nu råkar ju jag tycka att fotbollstjejerna ÄR söta, undar vad jag blir då.. Men hur gammal är den där pajsaren? 75?
Senilitetsvarning på den.

Skrivet av: Jinge datum: juni 17, 2005 07:49 EM

IDIOT!!! åhhh, tjejer kan väl få spela fotboll för fotbollens skull? Killarna är väl inte så himla fräscha hela tiden. superidiot. argh - jag slutar nu innan jag skriver svärord i din blogg ;)

Skrivet av: sara datum: juni 17, 2005 07:41 EM

Han kanske tycker det ska bli som i Beachvolleybollen. Där finns det restriktioner när det gäller klädseln. Alltså restriktioner för hur STORA trosorna får vara. Tror sidsömmen får vara max 12cm.

Skrivet av: Helena datum: juni 17, 2005 07:18 EM