« Mjölkbondens förbannelse | Startsidan | Blandad kompott »

7 maj 2005

Tårta på tårta

Min far fyllde år i veckan och i dag var det tårtkalas. De bor i Skogås så det är en bit att åka, men jag var nyfiken på lillsyrrans nya :-) kille. Smörgåstårta och sedan chokladtårta gör att jag just nu känner mig rätt så proppmätt. Men gott var det.

Varje gång jag kommer på södra sidan av Stockholm känns det som att komma hem. Tänk, jag har bott norr om stan nu i sjutton år – men fortfarande är jag inte inbodd här. Kommer jag söder från stan hit norrut känner jag inte alls samma känsla av att komma hem, som när jag åker till söder om stan. Det är förunderligt att denna känsla finns kvar så starkt. Jag inser att när jag blir pensionär eller kanske tidigare än så måste jag flytta hem. Hem för mig är definitivt söder om Stockholm.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 7, 2005 06:42 EM

Kommentarer

Visst är det underligt att man känner sig mer hemma på en sida av stan? Att flytta, tja - att hitta en hyreslägenhet är inte så lätt.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 8, 2005 07:36 FM

Samma här. Jag är uppvuxen på Hägerstensåsen, så röda linjen söderut är vad som gäller för mig. Nu bor jag i innertsan och det är skönt men om jag skulle flytta utanför tullarna är det Hägersten, Aspudden, Midsommarkransen eller så som gäller i första hand.

Skrivet av: Fredrike datum: maj 8, 2005 12:47 FM

Flyttade till södersidan 1979 efter 21 år i Vällingby. Jag kände mig genast mer hemma här. Det har ALDRIG känts som att "komma hem" att åka nordväst ut. Konstigt egentligen...

Skrivet av: Monica datum: maj 7, 2005 11:04 EM

Om jag drar en rak linje mellan platserna mamma respektive pappa växte upp så hamnar krysset vid mitt absoluta favorithus på Mariaberget ovanför Slussen, där jag tycker alla vi Evor borde få bo...

Aldrig funderat på att rentav flytta söderut?

Skrivet av: coolamorsan datum: maj 7, 2005 07:44 EM