« Bloggtreklöver 44 | Startsidan | Hel, halv eller trekvartspudel? »

25 april 2005

Apatiska barn

I slutet av veckan presenteras regeringens första kartläggning om apatiska barn. Där kommer inte att stå något om hur det går för barnen som avvisas.

– Det ingick inte i vårt uppdrag, säger forskaren bakom rapporten.

Jag tycker det säger allt.

Det finns inget intresse av att göra uppföljningar av hur det går för barnen. Borde inte det vara ganska intressant att veta? Är de inte intresserade av hur det går? Apatiska barn avvisas ju med motiveringen att de kan få vård i hemlandet. Får de vård? Blir barnen bättre? Vad är det för vits med en kartläggning när det gäller apatiska barn, om ingen uppföljning görs av dem som utvisas?

Apatiska barn är inget nytt fenomen, vilket en del tycks vilja anse att detta fenomen bara förekommer bland flyktingbarnen i Sverige. Däremot är antalet apatiska barn stort och jag tror mer på att det beror på den långa handläggningstid som vissa asylfall har, än något annat.

Jag förstår faktiskt inte varför inte dessa barn och deras familjer kan få permanent uppehållstillstånd. I DN i dag beskrivs hur tolvårige Vlad har det efter utvisningen. Den utlovade läkarvården var bara ett löfte, på ett papper, och inget värt i verkligheten. Se bildspelet. Den som inte blir berörd måste vara gjord av kallt stål.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 25, 2005 10:59 FM

Kommentarer

Ja du... de förstår jag varför vi inte kan ta emot dessa stackars människoliv... därför att det går allt annat än bra me de invandrarna som ni har lovat guld å gröna skogar...

Ni placerar dem på samma ställen så de inte har en tjans att intergrera sig... De får ingen sysselsättning... bara en del arma förslag för att göra väljare och andra glada...

Mig lurar ni inte... hade ni vart smarta och förstått hur det är att vara invandrare och komma till ett så mesigt land när man kommer från en hårt diktatur... å sedan bli mobbad av ett helt land. Utan möjlighet att komma in på den vita marknaden utan tvingas in på den svarta marknaden där hudfärg bakrund och annat inte straffar sig...

tack å hej för att ni lyssna..

Skrivet av: michael magnell datum: juli 20, 2005 12:07 EM

Dessa arma barn som blivit apatiska och tappat all livsgnista har, förutom en bakgrund i armod och andra hemskheter, har tyvärr en annan gemensam bakgrundsfaktor. Alla har på hemmaplan mött den svenska frikyrkans mission "i en brokig skara allt från Livets ord till Maranata och fått hjälp i olika former och blivit frälsta. De blir dubbelt svikna när både hoppet om asyl och "kyrkornas diverse löften"
inte infrias. De brer på med allt från Healing till mirakel och ett evigt liv i jakten på "själar" och det innebär att bara pastorerna och missionärerna kan bota dem! med ex.vis, kanske vi överdrev, lite...
Gåtan med de apatiska barnen är löst

Skrivet av: Leo datum: maj 17, 2005 01:41 EM

Tyvärr har det framkommit att många av barnen är drogade av föräldrarna som en sista desperat handling för att få stanna.

Skrivet av: Lars Andersson datum: maj 4, 2005 05:02 EM

Kan inte säga annat än att jag håller med dig. Att ingen uppföljning görs är förunderligt. Det handlar om barn. FN:s barnkonvention bara den tycker jag borde skydda barnen och vara en anledning till att de skulle få stanna och kanske komma ur sitt apatiskat tillstånd och kunna få ett drägligt liv. För det liv de sänds tillbaka till är för majoriteten av dem allt annat än drägligt misstänker jag.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 26, 2005 06:05 FM

Jag tror att de som beslutar i den här frågan aldrig någonsin har insett hur man lever i andra delar av världen och inte heller kan föreställa sig det. Så totalt okänsligt att inte bry sig, att inte kunna ta initiativ till en uppföljning utan att vara direkt uppmanad till det utan bara lyda order och med det avsvära sig allt ansvar. Likgiltighet, kallar jag det! Som människa måste man bry sig! Inte bara lyda order uppifrån!

Skrivet av: Susanne datum: april 25, 2005 07:48 EM