« Chattar du via MSN? | Startsidan | Bloggtreklöver 35 »

9 mars 2005

Jakten på den perfekta kroppen

Är det bara jag som tycker tjejen var snyggare helt naturell (kräver Flash installerat), det vill säga innan retuscheringen?

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 9, 2005 09:23 FM

Kommentarer

Figgelin: So what om det här inte är något nytt - desto större anledning att reagera över det.

Skrivet av: Britta datum: mars 10, 2005 01:13 EM

Det ÄR skrämmande att se vad en dator och en tillräckligt kunnig retuscherare kan åstadkomma! Men är det nytt? Alltid har vi velat förbättra vårt yttre och funnit svaren på hur vi kan göra detta. Se bara på "Hollywoodstjärnorna", inte ser de ut i verkliga livet som de gör på film.

Skrivet av: figgelin datum: mars 9, 2005 08:58 EM

Rent skrämmande var detta. Skrämmande men nyttigt.

Skrivet av: Gocka datum: mars 9, 2005 07:27 EM

Det är klart att utseendet spelar roll för hur man bedömer någon man inte känner. Våra ögon kan inte registrera personligheter.

Men jag håller helt med dig, Annica, hon är mycket sötare utan retuscheringen. Det enda jag tycker att den förbättrar är ögonpåsarna. Hon ser bättre ut utan dem, i likhet med resten av oss. Men i övrigt är hon mycket sötare med mörkare hår, lite glesare tänder, mindre spinkig överkropp, mindre bröst osv.

Skrivet av: Johan A datum: mars 9, 2005 12:57 EM

Nja, jag tycker förändringarna bara är larviga. Hon får ju en helt onaturlig kroppsform. Sötheten tycker jag inte förändras nämnvärt. Men det där som "Waveriderswede" skriver anser jag vara skitsnack. Både insidan och utsidan spelar roll. Alla tittar på utsidan, även de som först hävdar att de absoluuuut inte gör det. usch och fy vad fult det är att titta på utsidan. nä, så gör man ju bara inte.... :oP

Skrivet av: Mattias Dahlberg datum: mars 9, 2005 12:02 EM

Skönhet kommer inifrån, inte från silikon och annat tjafs, lite skråmor hör allt till oss människor, tänk om alla skulle se ut som skönhetsidealen idag, huga...

Skrivet av: Waveriderswede datum: mars 9, 2005 11:18 FM

Tack för länken. När man jämför ser hon ut som en neonskylt efter men det hade jag aldrig sett utan den pedagogiska programmeringen.
Jag har alltid undrat vad retuscheringen gör för något. Nu vet jag.

Skrivet av: EmilV datum: mars 9, 2005 10:41 FM

Nej, jag tycker också att hon är finare som sig själv... det är en bra kampanj, får nog en hel del att tänka efter lite...

Skrivet av: sara datum: mars 9, 2005 09:29 FM