« Nafsad i vaden | Startsidan | Avkopplande semester »

14 februari 2005

Patong Beach

MacDonalds

Seven Eleven

Jag tog en tuk-tuk i går eftermiddag till Patong Beach för att leta efter mina vänner och för att ta mig en titt på hur det ser ut utmed stranden. Badstranden är återställd. Restauranger och affärer upp till ett par hundra meter upp är på sina ställen mer eller mindre förstörda. En del är helt urblåsta. Det snickras och jobbas för fullt. Jag tog många kort och valde ut dessa två ovan. De är lagom neutrala, värre bilder tog jag men de får stanna i fotoalbumet. MacDonalds kommer inte att servera hamburgare på ett bra tag och Seven Elevens butik lär vara stängd resten av säsongen.

Min favoritfruktförsäljare fick jag återse. Hon var hemma, just på väg till stranden och skulle börja jobba, när Tsunamin kom berättade hon, så hon och hennes barn klarade sig. Jag blev så glad över att se henne och hon blev glad över att jag ens orkat oroa mig över just henne. Jag frågade om hon sett solstolsuthyraren jag alltid hyrde solstol av förra året, men det hade hon inte. Det gjorde inte jag heller, trots att jag gick och gick och kollade varje solstolsuthyrare. Det enda resultatet var att jag fick stora blåsor under fötterna. Men vad är det, jämfört med vad jag misstänker har hänt med min vän (familj) och eventuellt hans syster, men hon brukade komma ned senare. Han var alltid där prick nio och alltså finns risken att han drabbades illa av vågen som kom någon timme senare, lite drygt.

--------

Coral Island. Namnet ger vid handen vad jag gjort i dag. Snorklat. Snorklat så jag nästan storknat, dock i T-shirt för att inte riskera att bränna upp ryggen - men armarna är lite rödsvedda. Vattnet är ovanligt salt tycker jag, jämfört med förra året. Det kanska bara är inbillning?

På tal om skinn, myggbett har jag fått i mängder. De smyger sig på en i nattens mörket. Jag tål inte myggbett, så jag ser ganska rolig ut nu. Stora röda blaffor lite varstans på kroppen :). Må det vara myggor som inte bär med sig något oönskat.

// Annica Tiger

Annica Tiger februari 14, 2005 11:10 FM

Kommentarer

fiskbett är skoj. :)) Värre är det att bli biten av sköldpaddor!

Skrivet av: Åsk datum: februari 16, 2005 04:59 EM

Vad bisarrt det känns att se 7Eleven så där. Och de där elledningarna ser ju riktigt läskiga ut! Jag har alltid undrat hur det INTE kan bli Elektriska Havet under en översvämning när elledningar är inblandade. Men det finns säkert något fysik-svar på det.

Jättekul att åka ut och resa med dig, Annica!

Skrivet av: Carina D datum: februari 16, 2005 09:01 FM

Befann mig inte i Sverige när Tsunamin slog till så jag var lite off-line. Så när jag såg Kalla Fakta gick det kalla kårar genom kroppen. Och, ja, jag skämdes över att vara svensk. Att en resebyrå kan samla ledningen på ett par timmar och regeringen (med det operativa ansvaret) dröjde, och dröjde...

Undrar också varför det inte finns starka ledare som vågar ta egna initiativ när centralmakten så uppenbarligen inte är med på banan. Ingen officer inom försvarsmakten? Socialstyrelsen? Tror att Kungen hade rätt när han sa att folk är så rädda att sticka ut huvudet så att man inte ens beställer ambulans av rädsla för att det ska kosta något. T.ex din karriär...

Skrivet av: BGAN datum: februari 15, 2005 03:07 EM

En fisk bet mig i vaden under snorklingen. Snart ska jag rida elefant, vad mer kan ske vete sjutton.

Elledningarna ska man undvika. De surrar och har sig och det ser inte kul ut.

I dag jag solat hela dagen och har inget att skriva, men jag ska snart bli kulturell, buddisttempel, lantlivet och annat ska kollas in. Jag har bokat in en hel del grejer nu.

Annica Tiger

Skrivet av: Aninca Tiger datum: februari 15, 2005 12:26 EM

Jag älskar att snorkla! Vad avundsjuk jag blir på dig, Annika, när jag går här och sparkar i snön ...

Skrivet av: Svensson datum: februari 14, 2005 10:12 EM

Kul med rapportering från resan! Men jag börjar tycka synd om dig, det verkar som djuren går hårt åt dig där. Först en nafsande hund och sedan myggor...vad skall komma härnäst?? (finns det hajar i de där vattnen??) ;-)

Skrivet av: Günther Fliesenburgh datum: februari 14, 2005 09:44 EM

Surrealistisk känsla att samtidigt se Kalla Fakta som kartlägger katastrofen och regeringens misslyckande och att läsa din reseberättelse.

Skrivet av: N|. datum: februari 14, 2005 09:21 EM

Johnny?

Skrivet av: Jerry datum: februari 14, 2005 06:42 EM

Håller med Johnny, det är kul att få resa med dig!

Och miljöskadad som jag är så tittar jag mest på den något förvirrat belamrade elstolpen på den översta bilden. :)

Skrivet av: Siv datum: februari 14, 2005 12:49 EM

Vad kul det är att få "följa med" dig till Thailand.

Skrivet av: Jerry datum: februari 14, 2005 12:24 EM