« Malplacerad fras | Startsidan | Official Thai Tsunami Information Center »

1 januari 2005

Stökigt nyårsfirande

Nyårsfirandet har på sina ställen varit stökigt i natt. Katastrofen i Asien verkar inte lagt sordin på nyårsfirandet i Sverige. Fylla och bråk. Dråpförsök och våldtäkter. En ung kille dödades av en nyårsraket i Stockholm och andra har skadats i samband med avskjutandet av raketer. Ett normalt nyår med andra ord. Livet går vidare. Patongs sexturism inte minst.

Kontrasternas kontraster.

Antalet offer för tsunamikatastrofen i Asien bara ökar, i skrivande stund närmar den sig 150.000 enligt FN.

Radiohjälpens post- och bankgiro 901950-6.
Märk talongen "Asien".

Röda Korset,
här kan du skänka pengar online.

Vill du SMS:a in ditt bidrag till Röda Korset går det bra. Skriv "Asien" i textmeddelandet och sänd till telefonnummer 72105. Du donerar 30 kronor, av vilka minst 24 kronor går till Röda Korset om din operatör är Tele2 eller Telia.

Det går även bra att ringa Röda Korset och donera pengar, telefonnumret är 020-213 213.

Många barn har drabbats.
Rädda Barnen samlar in pengar.
Post- och bankgiro 902003-3.
Märk talongen "Jordbävningen i Asien".

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 1, 2005 11:26 FM

Kommentarer

LittleMeanColaMan är säkert lika chockad som alla vi andra och reagerar därefter. Att kasta skit på mig kanske är hans sätt att avreagera sig?

Men jag tycker nog att hans påståenden om "eventuella intag av sprit under helgen" till en som sedan många, många år är i det närmaste är helnykterist är lite komiskt.

Att jag har skrikit, det vll säga skrivit mycket om detta i min blogg beror helt enkelt på att jag, som så många andra hela helgen varit i det närmaste i chock. Visst livet går vidare. Men jag måste få skriva om det jag känner är viktigt just nu och här, en slags terapi för att själv kunna hantera detta. Den som inte vill läsa har möjlighet att trycka på BACK-knappen.

Jag är så oerhört ledsen över alla som inte kommer komma hem och deras anhöriga, nära och kära. De kommer att få bära med sig detta resten av sina liv.

Dessutom kommer lokalbefolkningen i Thailand få hjälp av sin regering? Turistnärigen i vissa regioner lär dröja innan den byggts upp igen. Försäkringar, som vi har här hemma, är inget som den vanliga thailändaren har/haft misstänker jag.

Att katastrofen slagit hårt mot så många länder i regionen är en bidragande faktor till att tragedin är ett faktum. Siffrorna bara stiger och de bilder som kablas ut är ofattbara. Jag hoppas hjälpen kommer fram så fort som möjligt.

Burma som exempel har säkert många som fallit offer för flodvågen, det kan denna animerade bild ge besked om, http://staff.aist.go.jp/kenji.satake/animation.gif

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 2, 2005 08:32 EM

LMCM. Du är sannerligen ett riktigt troll. Vad får du ut av att snacka skit om Tiger?

Istället för att tjafsa kan du väl skänka lite pengar till Andreas och Johan som försöker göra något åt saker och ting: www.staelvonholstein.com.

Skrivet av: N|. datum: januari 2, 2005 07:24 EM

Ja, "pga lite sprit i kroppen och massiv julledighet" får nog gälla för dig.

Angående Thailand, svenskar och sexturism så har jag på plats sett det själv och det förvånar mig inte att det är det första som visar på att livet går vidare, oavsett vad man tycker om just det.

Visst är det lätt att skrika, men du har ingen aning om vad jag har gjort eller tänker göra personligen, så även här förutsätter jag att du talar för dig själv.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 2, 2005 06:46 EM

är faktiskt inte ett troll.. fast definitionen för ett troll bygger på att inläggen är av typ 'ramblings' och helst då på tvärs emot vad siteägaren tycker. definiera bort allt man inte gillar som troll/flames och världen är lugn i den lilla klicken igen. blog är mycket klick. neh?

mitt pseudo-formatterade inlägg tidigare är en vits i att peka på att vardagen är åter, dvs sexturisterna tillbaka, och de vanliga personerna uttalar sig i de vanliga frågorna och bevakar de vanliga reviren. fast i framtiden.

att Tiger tar hela flera dar på sig att dra kopplingen mellan Thailand, svenskar och sexturism (det är ju svenska BARN involverade.. skäms svenske mannen) får man väl skylle på seg uppstart pga lite sprit i kroppen och massiv julledighet.. samma som hos UD då. Tiger börjar ju backtracka i klanket redan, se nyare inlägg.

men det är ju, som bekant, lätt att skrika. svårt att göra något.

Skrivet av: LittleMeanColaMan datum: januari 2, 2005 04:28 EM

Nej, inte ditt inlägg N|. Utan det som du kommenterade. Ledsen om du missuppfattade mig.

Du är inget troll.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 1, 2005 06:24 EM

Mitt? Varför inte?

Skrivet av: N|. datum: januari 1, 2005 05:50 EM

Troll eller inte, inlägg av denna typ förstår jag mig inte på och framför allt inte vitsen med.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 1, 2005 04:56 EM

LittlemeanColaMan verkar vara vad vi kallar ett Internettroll (http://shortnotesbynws.blogspot.com/2004/12/you-cant-have-picnic-wo-ants.html).

Skrivet av: N|. datum: januari 1, 2005 04:38 EM

aftonbladet 6/1 2005:
(big)3000 SVENSKA SEXTURISTER (mega) DÖDA (/mega) I TSUNAMI (/big)

expressen 6/1 2005:
(big)SCHYMAN (mega)RASAR(/mega) MOT UD: (mega) SKANDAL! (/mega)(/big)

fiskenytt 10/1 2005:
Torskbrist i Asien. Persson nekar. Facket: NU ÄR DET STRID.

Skrivet av: LittlemeanColaMan datum: januari 1, 2005 02:08 EM