« Odla din trädgård | Startsidan | Därför heter orkanen Gudrun »

10 januari 2005

Måste man alltid följa regelverket

Visst förstår jag att de som arbetar med identifieringen av de döda kropparna i katastrofen i Thailand måste arbeta struktrurerat och följa gemensamma upplagda rutiner, i det kaos som med all sannolikhet forfarande föreligger i samband med hanteringen och förvaringen av alla döda kroppar. Det är identifieringsteam från ett 30-tal länder som ska samordna och kordinera denna svåra uppgift. De har antagligen flera månaders arbete framför sig och jag avundas dem inte. All heder åt dem som har tagit på sig denna svåra uppgift.

Men en viss flexibilitet från den svenska ID-kommissionen kan kanske vara önskvärt? När nu Pigge äntligen är övertygad om att han har funnit sin döde son, kan inte de hjälpa till? Lite smidighet är väl inte för mycket begärt?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 10, 2005 10:12 FM

Kommentarer

Håller till fullo med. Som gotlänning, känner jag väl till Pigge och har följt hans kamp för att få med sig sin familj till Sverige och få jordfästa dem här. Man tycker att svenska instanser borde göra allt för att hjälpa honom, men icke. Men en sak är säker, han har blivit en hjälte (vad nu det kan innebära) för många svenskar.

Ingrid

Skrivet av: Ingrid datum: januari 10, 2005 09:39 EM