« Patch-tisdagar | Startsidan | Bloggtreklöver 18 »

11 december 2004

Datorstrul

Vad gjorde vi innan Internet? Internet tillhör vardagen nu så jag har nästan glömt bort hur det var innan. Tänk vad smidigt att googla. Jag fick problem med programvaran TDK Bluetooth Software, som jag använder till att kommunicera med min mobil för att föra över filer till datorn, efter uppdateringen med Service Pack 2. Ikonen My Bluetooth Places var inte längre klickbar, helt plötsligt bara si så där i förbifarten. En ikon som inte går att klicka på är ganska irriterande :). Jag lovar! Jag försökte installer om hela kittet, men det gick inte eftersom XP tog överhanden och ville ha full kontroll över USB-porten och vilken drivrutin som skulle användas. På den bärbara, som har Windows ME, funkar den trådlösa kommunikationen med mobilen och har så gjort hela tiden.

Då gick jag ut på nätet och vad hittade jag där? Jo, en exakt beskrivning på hur problemet skulle hanteras. Hade jag inte hittat den hade mitt gråa hår blivit än gråare. Nu är jag glad. Igen :-).

Egentligen borde jag skämmas lite.
Hur nördigt är det inte på en skala
från noll till tio att sitta en lördagseftermiddag
och grotta med datorn?

// Annica Tiger

Annica Tiger december 11, 2004 05:30 EM

Kommentarer

Monica, det stämmer nog in på fler. Jag räcker upp handen. Men just problem som detta jag hade i går hade nog ingen jag känner kunnat hjälpa mig ens via telefon. Nätet är en enorm källa att ösa information ur.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 12, 2004 11:40 FM

För att svara på din inledande fråga: Pratade i telefonen! Mina telefonsamtal är ca 10% av vad de var före internet.

Skrivet av: Monica datum: december 12, 2004 08:33 FM

Daniel: jag använder själv en stor mängd programvara och har ännu inte stött på några problem. Så jag tror inte att den allmänne användaren drabbas något av problemen.

Skrivet av: Patrick datum: december 12, 2004 02:30 FM

En stor mängd program (och därmed i vissa fall även hårdvara) har en tendens till att sluta fungera med SP2, vilket Microsoft snällt vet. Tråkigt och lite onödigt kan tyckas.

Skrivet av: Daniel Olovsson datum: december 12, 2004 12:31 FM

Ja Annica, det var nog nördvarning för ett antal år sedan, men redan nu så märker tittarundersökarna att intresset för TV dalar. Och orsaken är givetvis att den har fått konkurrens. Vissa har ju t.o.m. slängt ut TV:n..

Sen tror jag att det är nyttigare att djävlas med XP än att hinka i sig en massa alkohol oxo. Bara man tar sin lilla prommis så.. :-)

Skrivet av: Jinge datum: december 11, 2004 08:42 EM

Flickr.com - ja, där har jag lite dåligt samvete. XP och uppdateringen gick faktiskt bra, detta var den första incidenten som jag har haft sedan jag uppdaterade med Service Pack 2. Men skönt att det löste sig.

Annica - kanske helt normal då :)

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 11, 2004 06:45 EM

Nördigt hade det varit om det vore en udda företeelse, men nu är detta nog mer norm i våra liv. Så du är fullt normal. Ja, bortsett från det där att du är kvinnlig bloggare. (Sistnämnda ironiskt med tanke på tidigare debatt).

Skrivet av: Jontas datum: december 11, 2004 06:41 EM

Dels vill jag säga att jag fortsätter att avvakta tills en uppdatering av SP2 kommer. Det brukar dröja ett halvår eller två när det gäller MS...

Sedan har jag själv spelat Halflife2. Dunderkul spel. Lagom svårt kanske snudd på för lätt och litet för linjärt...men kul..och vilken härlig grafik...

Sambon är på tjejmiddag då är det skönt och bara slappa och göra vad som faller en in...

Skrivet av: Bengt datum: december 11, 2004 06:39 EM

Vem är det som bestämmer vad man får göra på en lördag? Det är väl bara skönt att få rätsida på krånglet.

Skrivet av: Desirée datum: december 11, 2004 06:00 EM

Det är inte alls nördigt. Tänk på alla TV-nördar som ser på TV en lördagkväll...eller ännu värre: installerar parabol för att stilla sitt beroende :)

Skönt att problemet löste sig. Drivrutinshantering i Windows XP kan vara klurigt ibland.

När får vi se din mobilfoton på flickr.com?

Skrivet av: Patrick datum: december 11, 2004 05:48 EM