« Bröstvårtor av guld | Startsidan | För mycket av det goda? »

23 december 2004

Canada Goose

Canada Goose-jackor är stöldbegärliga. Det förekommer att bärare av Canada Goose-jackor rånas, på just jackan.

Jag skulle aldrig, oavsett hur mycket mina barn eller barnbarn tjatade, köpa en Canada Goose-jacka på grund av detta. Men å andra sidan skulle jag inte ens kunna tänka mig att lägga ut pengarna det gäller på en jacka, må den vara hur varm som helst. Det finns bättre och billigare alternativ.

En fest med 600 skolungdomar i Lidingö öster om Stockholm natten till torsdagen urartade i totalt tumult och slutade med att polisen fick rekvirera en SL-buss för att se till att ungdomar som blivit av med sina ytterkläder kom hem i vinterkylan, enligt dagens DN.

Jackor kom och jackor gick, en del gick ända ut i skogen. Förmodligen stals några jackor av utomstående, men sedan verkar rena rama huggsexan ha brutit ut och alla snodde jackor av varandra :) – även överklasskidsen verkar det som.

Polisen har ungefär 25 jackor utan ägare just nu. Hur de ska hitta rätt ägare lär bli svårt, såvida inte folk har varit smarta och märkt sina dyra jackor.

Lite tragikomiskt över det hela.

// Annica Tiger

Annica Tiger december 23, 2004 09:20 FM

Kommentarer

OLA!

TA DIG FAN!

mfl.

Men det lustigaste är endå att Östermalmsbratsen och Rinkebymaffian är de enda som använder jackorna.

>_<

Skrivet av: Max datum: mars 2, 2005 02:54 FM

Skillnaden är att de inte skjuts utan går i fällor. Som många andra djur också fastnar i. Det kan vara tufft att sitta i en fälla i flera dagar och dö. Dessutom så är jakt inget bra alternativ när djur skadeskjuts. T ex så har 25% av alla fria rävar i Danmark har t ex blyhagel i sig. Djur behöver inte skjutas, det finns en naturlig ekologiskt system till allt om människan vill. Och sluta jämföra grönsaker med djur. Jag skulle vilja se er sätta i kula i huvudet på ett djur som ni ser in i ögonen och sen säga att det är likvärdigt med att dra upp sojaväxter. Sanningen är att en del bryr sig och andra bryr sig inte. Köp Lisa Gåhlmarks bok "Vadå Vegan". Kostar bara 49:-. Sen lovar jag att respektera er. Och det finns ett liv utan Canada Goose... jag lovar.

Skrivet av: Eddie L datum: februari 25, 2005 09:49 EM

hur skiljer man på en äkta och en pirat??

Skrivet av: inkan datum: februari 18, 2005 07:52 EM

Jag har en canada goose väst och en jacka,, visst e det löjligt att jackan blivit status symbol,, men som vi säger så e det bara den dyrsate snow mantran för 10 000 som e status, budget modellen för 5000 e bara löjlig att ha. dessa vargar skulle skjutas oavsett om vi köpte jackorna lr inte så va spelar det för roll? det e synd att ni bara slösar eran tid på era djurvänner föreningar både ni å jag vet att ingen lyssnar på eran röst,, jag tycker dock det är synd men det är den bistra sanningen.

Skrivet av: gurra datum: februari 15, 2005 11:00 EM

Jag tycker det är synd om grönsakerna också Eddie, sist jag satte tänderna i en potatis kunde jag höra hur den skrek.
Jag vet att dom behandlar broccolin illa vid transport inom EU.
Vi skall inte äta överhuvudtaget då vi alltid skadar levande organismer.
Självklart är syntetiska material varmare och överlägsna dom naturliga. Alla naturfolk och t.e.x polarresande har fel. Alla som jagar njuter momentet att döda och är alla sadister.
Jag ger mej du har rätt!

Skrivet av: magnus datum: februari 13, 2005 11:54 FM

Äsch, svenskar är bara lata. Det är ute att äta kött. En hållbar framtid behöver inte att mer regnskog huggs ner för att kunna odla soja som vi sedan ger till grisar för att vi ska kunna äta oss mätta på deras bekostnad. Att säga att man behöver dun i sin jacka för att inte frysa ihjäl är lika övertygande som att du måste köpa en korv av korvgubben på Östermalm för att inte dö av svält. Skit i historien. Djur plågas av skyddsjakt. 25% av alla rävar i Danmark har blyhagel i sig. Tusentals älgar springer varje år omkring skadeskjutna. Hade vi haft rovdjur som t ex varg så hade de ordnat ett bättre välstånd då de endast angriper svaga djur och systematiskt och snabbt dödar sitt byte. Det är bevisat att jackor framställda på syntet är minst lika varma som dunjackor. Den enda orsaken till att vi inte utvecklas är för att folk ska hålla fast i traditioner och blunda för djurhanteringen. Men dessvärre finns det inga argument. Bara en massa ovilliga, okunniga köttätare. Men det är lungt. Var själv en sån när jag var ung och naiv.

Skrivet av: Eddie L datum: februari 9, 2005 03:01 FM

Nej det är riktigt den lilla pälsremsan värmer inte nämnvärt utan det är gåsdunet i jackan som värmer.
Om den är gjord i syntet skulle inte spela någon roll, men om man ändå bedriver skyddsjakt på cayote för att kontrollera stammen kan man lika så gärna andvända äkta vara. Om man med grymma jakt metoder jagar utrotningshotade djur för vare sej överlevnad eller mode är det beklagligt.

Skrivet av: mange datum: februari 7, 2005 11:54 FM

Svart till:Mange,

ang. den där lilla pälsremsan på cg jackorna så vad värmer den egentligen? den kostar bara onödiga pengar och varför plåga ihjäl djur för så lite. Vi tycker att utrotningshotade djur inte borde utnyttjas för det mode vi har skapat. Pälsremsan tillhör ett djur som har dött för jackans skull, vad värmer den?din feta nacke eller..?syntetpäls går väl lika bra, eftesom det ändå bara är för jackans utseende. /4 irriterade nyvetande aktivister. :)

Skrivet av: Matilda datum: februari 7, 2005 09:34 FM

Canada goose är den skönast jackan på vintern helt klart!!!

Skrivet av: Anders datum: februari 3, 2005 05:20 EM

Det går ju att beställa expedition parkas från Kanada för bara 2500kr, passa på att handla medan dollarkursen är låg.

Skrivet av: John Westling datum: februari 3, 2005 12:51 EM

Jag kan säga att jag bor (observera) PÅ Lidingö och var på just den festen du skriver om. Jag kan helt ärligt säga att DN och alla andra tidningar har fått det mesta om bakfoten. Folk började inte alls ta jackor av varandra, det var ett gäng på kanske tio personer som tog jackor och försvann. Folk som blev av med sina jackor blev av med sina jackor och gick inte och tog nya.

Skrivet av: Fredrik datum: februari 2, 2005 07:25 EM

Det är alltid lätt att moralisera vad som är rätt och fel.
Människan i kalla områden har alltid använt djurens päls.Syntetmaterial är inte lika varm på långa vägar.
Jag tycker illa om pälshandel där utrotningshotade djur används lika lite som jag avskyr handel med betar och horn.
Inuiterna jagar och dödar och det är lika naturligt som det är för majoriteten av Svenska folket att köpa en fläskkotlett.
Alla har rätt till sin tro och sitt sätt att leva men jag har inte dåligt samvete för att jag andvänder CG jacka.
Alla ni som t.e.x använder Nike skor eller andra märkes skor stödjer i så fall tillverkning där barn jobbar för undermålig lön under undermåliga förhållande.
Varför skall människan sluta jaga? vi har gjort det sen urminne. Varför är vissa djur köttätare? fråga majoriteten av Svenska folket om dom vill avstå från kött!!.

MVH

Mange

Skrivet av: Magnus datum: februari 2, 2005 08:37 FM

Typisk kommentar från någon som vill skaka av sig sitt dåliga samvete. Så vi behöver Canada Goose jackor - annars skulle vi frysa ihjäl?

Onödigt lidande är aldrig ok och det finns icke-päls jackor som är lika varma och snygga.

Skrivet av: Eddie L datum: januari 31, 2005 09:25 EM

Eddie:Sluta andas varje gång du andas dör massor med bakterier. Pilla inte på näsan det finns kvalster där och de dör när du pillar på näsan.

En moralisk aspekt att tänka över. Livet finns i så många aspekter...

Skrivet av: Bengt datum: januari 31, 2005 04:00 EM

Mange! Skulle ni använda jackorna för ett sådant ädelt ändamål som att dokumentera isbjörnsjakt? Inse hur många djur som fastnar i prärievargsfällorna (förutom prärievargar). 15 MILJONER djur dödas varje år i fällorna. Canada Goose stödjer grymhet. Stöd inte Canada Goose!

Skrivet av: Eddie L datum: januari 31, 2005 02:02 EM

Efterblivet att kategorisera folk? Nej, om vi skulle avkräva en total individualisering så fort vi ska diskutera en social fråga är vi rökta. Då kan vi lägga ner saker som att försöka bygga ett samhälle eftersom det bygger på vissa generalismer. Jag tror Stierncrona känner sig träffad.

Skrivet av: N|. datum: januari 30, 2005 09:13 EM

Ola, vad menar du med det finare folket?
Definera.
Väldigt efterblivet att kategorisera folk.

Skrivet av: Stierncrona datum: januari 30, 2005 04:44 EM

Jag har själv än Canada Goose jacka, världens bästa jacka. För folk med deg. Alla andra jävlar vill ha CG man har inte råd. Det är status att bära CG jacka, folket som är lite finare... ;)

Skrivet av: Ola datum: januari 27, 2005 12:48 FM

Detta är verkligen kvalitét och dessa jackor är mycket praktiska speciellt i arktiskt klimat.
Jag och min flickvän skall åka till Grönland vintern 05/06 för att fotografera isbjörnsjakt som inuiterna bedriver.
Jag har redan provat min Snow Mantra i -15 C med stark vind.
Det räcker med T-Shirt under!
Vi innförskaffade inte dessa jackor för att glänsa dels är vi för gamla för det dels är det ej vår stil.
Fjällräven i all ära men CG är snäppet bättre t.e.x länge än Expidition jacket samt mycket tåligare.

Skrivet av: Mange datum: januari 25, 2005 03:20 EM

Homogent mode?! Johejdu... Det enda som kan ses som homogent är på grund av det antal personer vi är i landet men att kalla svensk design för homogen är skrattretande.

Skrivet av: N|. datum: januari 25, 2005 12:28 FM

CG gör underbara jackor, gjorda för bruk i kall miljö. I stockholm har det bara blivit sköna jackor att ha på sig under transport mellan olika inrättningar, lite onödigt kan tänkas, men det är ju guld värt att inte behöva frysa. Att de är så dyra här beror på tariffer och skatter för import, i Kanada går det ju att köpa en CG expedition för runt 1800. Det är ju inte alls dyrt för en jacka av denna kvalitet. Sedan att Canada Goose blivit en statussymbol är ju bara löjligt, men inte förvånande med tanke på det homogena mode som råder i Sverige där likriktning anses positivt.

Skrivet av: Berg von Linde datum: januari 24, 2005 11:09 EM

nyss jag bax 80 jaooooooooooooooooooooooooooooooooo

Skrivet av: dado datum: januari 23, 2005 07:19 EM

Jag gillar Canada goose expedition parka, eftersom de är så varma. Firman har 40års erfarenhet av friluftsliv. Jag som är bergsklättrare i Himalaya (Indien) vet hur minus 60 grader känns, och hela min expedition använder sig därför av dessa jackor. Dessa jackor är ju gjorda för ett ändamål - att användas under extremt kyliga omständigheter, och för att de ska kunna vara varma går det inte att använda syntetmaterial.
Därav det höga priset.
Det finns även goosejackor för stadsbruk som har sk fuskpäls, dessa rekommenderar jag till de som är djurvänner.

Skrivet av: Bhatia datum: januari 23, 2005 03:28 EM

Bratsen från Nya Skolan har haft fest.

Den som gnisslar om penninghandel verkar fullkomligt tappat huvudet i någon soptunna någonstans. Om vi inte gått från byteshandel till penningekonomi skulle vi aldrig varit där vi är idag. Utveckling innebär förändrade strukturer.

Skrivet av: N|. datum: januari 22, 2005 02:58 EM

Hur farao kan man köpa en jacka för 4000 kr som är gjorde på prärievarg? Det spelar ingen roll om den är lika "önskad" som dingosar, den förtjänar inte att dödas för att sitta runt en stroppig snobb. T.O.M fjädrarna är äkta...

Skrivet av: Mikaela datum: januari 22, 2005 01:52 EM

vad är detta för värld vi lever i egentligen? vad är överklass, medelklass? Fy på den som kom på penninghandel.

Skrivet av: John datum: januari 12, 2005 08:52 FM

Billigare, ja. Fast bättre och dessutom billigare, nej. Fast det är en jacka för riktigt kalla områden ursprungligen och till det området (Vinterfjäll o polarområden) finns ingen bättre

Skrivet av: Uffe datum: januari 4, 2005 01:57 EM

Ett "Ungdomsgäng" kom dit och började stjäla jackor.
På DN + andra nyhetsidor så står det inte varifrån detta gäng kom.
Det kom inte från Lidingö ,utan det var samma ungdomar som brukar råna folk på dessa jackor på stan.

De som aldrig skulle ha råd med en sådan jacka själva, men som ändå kan(tror de) få status genom att få tag på en genom vilka metoder som helst.

samma sak gäller ju allt som ger status...

Fegt också av pressen att PC-censurera sig själva igen.
De kan skriva att ungdomarna med CG jackorna kom från Lidingö , men inte varifrån tjuvarna kom , betänk detta faktum och dess innebörd ett slag.

DVS är det fult att köpa och inneha en sådan jacka? Men inte att stjäla den?

Skrivet av: kid datum: december 25, 2004 07:15 EM

När det gäller CG är det väl märket som säljer - och det kostar 2.000 mer eller nåt. Men jag köpte en riktigt kvalitetsjacka för några år sedan av ett märke som ligger i samma prisklass - och det var livstidsgaranti på den.
Det lät bra tyckte jag.
Men nu efter tre år är jag rätt trött på jackan. Jag tror det är bättre köpa biligare jackor och byta oftare.

Skrivet av: Chadie datum: december 23, 2004 12:17 EM

Märkligt att Canada Goose kan sälja över huvud taget. Fem papp för en jacka när man kan få en lika bra BETYDLIGT billigare...

Skrivet av: Jinge datum: december 23, 2004 11:11 FM