« Dagens porriga sökningar | Startsidan | Bloggtreklöver 15 »

8 december 2004

Är det så här vi vill ha det i bloggosfären?

Nu blir säkert en del skitförbannade på mig. Men jag kan inte låta bli att SKRIKA – sluta bete er som barnungar. Snart slutar jag läsa bloggar överhuvudtaget. Nej, inte alla – men vissa.

Börjar inte bloggosfären bli lite väl infekterad? Kasta gärna skit, men inte på varandra. Vart är visionerna att sparka uppåt, försöka skapa samhällsdebatt, bevaka media, att försöka väcka opinion för det ni brinner för eller vad nu alla har för syfte med sina bloggar? Det börjar likna rena rama lekstugan nu.

Sätt er ned. Andas in djupt via näsan, låt andetaget fylla hela buken, andas ut långsamt via munnen. Upprepa detta ett tiotal gånger och koncentrera er endast på andningen. På detta sätt frigörs endorfiner (de mår man bra av), enligt den initierade person som lärt mig denna teknik. Slappna av. Ta det lugnt. Ta en Toy!

Funkar det inte koppla ur och koppla av. Ett tag i alla fall.

*kram*

// Annica Tiger

Annica Tiger december 8, 2004 07:01 EM

Kommentarer

Enkelt. Det finns för många etikfascister som tror sig veta vad som är rätt eller fel. Go with the flow istället.

Skrivet av: N/. datum: december 11, 2004 02:42 EM

De som börjat höra ordet blog i media eller på annat sätt och börjar surfa runt för att se vad det är för fenomen, ska deras intryck bli att bloggarna bara snackar skit om varandra?

Det gäller en del högerbloggar också, om nu någon trodde något annat.

Jontas *puss* på dig själv.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: december 8, 2004 08:32 EM

Bra rutet, Annica! Jag skrev själv en blogpost:

http://carinasblog.blogspot.com/2004/11/blog-blog-blogbla-bla-bla.html

där jag kom in på detta. Det är några veckor sedan.

Jag tror att vi är många som börjar tröttna så smått. Det har gått fort det här, med hur den infekterade stämningen börjat spridas i bloggosfären. Jag startade min blogg i maj - det var otroligt trevlig stämning. År 2004 är ännu inte slut - och det är som det är idag.

På vår mailinglista skrev jag ett mail med ungefär samma subject som det du har på den här blogposten. Det känns skönt att se att fler reagerar. Jag tycker som du:

Alla ni som vet med er att ni inte i första hand skriver texter som handlar om egna åsikter - ta ett djupt andetag och tänk efter innan ni förpestat hela bloggosfären. Ingen, inte ni själva heller, tjänar på att ni håller på så här!

Skrivet av: Carina datum: december 8, 2004 08:23 EM

Bra tips, Annica. Det m-å-s-t-e väl för sjutton finnas viktigare saker att skriva om än att "avslöja" andra bloggare, eller vad man nu tycker att man pysslar med. Skaffa en guldfisk och skriv om den, vetja! (För det verkar ungefär vara den världsbild man har...)

Skrivet av: Carina D datum: december 8, 2004 08:14 EM

Det sparkas mest åt sidorna. Som om det inte fanns plats för allas definitioner eller åsikter.

Toy? Hade jag varit tio år yngre hade jag sagt: "Vad är det?". ;)

*puss*

Skrivet av: Jontas datum: december 8, 2004 07:22 EM

Mycket tyder på att acceptansen för andras åsikter är extremt låg.

Vad det beror på kan jag inte bedöma, men det förefaller att vara en trend som går igen i många sammanhang.

En (v)-politiker har tvingats polisanmäla kollegor pga förtal, och jag har uppmanats att göra det själv efter olika personangrepp.

Nu tillmäter jag inte angreppen s.k. "verkshöjd" så jag väljer att i görligaste mån låta bli att bry mig. 3-4 bloggar läser jag aldrig av det skälet.

Samtidigt kan jag tro att det inte är något som kommer att försvinna.

Fler och fler tillmäter den s.k. "bloggosfären" en viss betydelse och då kommer, framförallt de politiska åsikterna, att polariseras allt mer.

Skrivet av: Jinge datum: december 8, 2004 07:19 EM