« Hund på julklappslistan | Startsidan | REA »

6 november 2004

Vp ut i kylan

Socialdemokraterna kan tänka sig att regera tillsammans med miljöpartiet efter nästa val hörde jag Göran Persson säga när han intervjuades på TV i går.

Men om de tänker kapa av samarbetet med Vänsterpartiet så kan vilken icke-matematiker som helst räkna ut att borgarna kommer att vinna nästa val. Tar han inte ut en eventuell valseger i förskott?

Det står redan nu och väger jämt, ena mätningen visar på någon procents övervikt till borgarna och den andra motsatta dito för s, mp och vp.

Visst har vp tappat väljare på grund av den turbulens som partiet befunnit sig i sista tiden och många av de dem är nog gamla socialdemokratiska väljare, som nu "gått" tillbaks till s – om än tillfälligt.

Men alla som röstar på vp kan nog inte tänka sig att gå över till s eller mp, än mindre till något av partierna i det borgeliga blocket. Så hur tänker Göran Persson?

// Annica Tiger

Annica Tiger november 6, 2004 06:04 FM

Kommentarer

Tror du möjligtvis -jag nämner det bara som en tanke-säkerligen helt utan verklighetsförankring- att GP kan tycka att det är en belastning att uppträda arm i arm med ett gammalt kommunistparti med personligheter som t.ex. Ohly och Fraurud? Ett parti som aldrig kan göra upp med sitt förflutna utan bara anpassar sig till vad en dagliga situationen kräver? Teoretiskt sett kunde det ju vara en möjlighet men så är det naturligtvis inte. Vi vet ju alla att politik är lika med aritmetik: vilket är det svagaste parti som kan hjälpa mig över 50 % gränsen. Röd, grön eller brun, det spelar ingen roll.

(Ovanstående är s.k. sarkasm.)

Skrivet av: Bengt O. datum: november 6, 2004 09:20 EM

Lustigt att du nämner det, s + mp + c var ett alternativ vi snackade om i går. Men jag ser ingen bärkraft i det. Jag tvivlar på att ens c kan göra en sådan kovändning.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: november 6, 2004 02:03 EM

lätt - genom att hinta att det finns öppningar för andra regeringskonstellationer som (pulls coalition out of ass) s + mp +c, kan GP orsaka ännu mer spänningar inom den borgerliga fyrklövern än som redan finns där.

politik är att styra den andres samtalsämne till ens egna hemmaplan. se på regeringsombildningen nyss som bara råkade infinna sig samma dag som borgarnas pressrelease, george bushs ständiga totande om irak och homosexuella istället för ekonomi och nordkorea, gubben i lådan-usama, och varför brutalfeministerna sågar Orbacks person istället för fokusera på praktiska frågor som varken de eller Orback har fullständiga svar på men som behöver lösas.

control is power, power is control.

Skrivet av: LittleMeanColaMan datum: november 6, 2004 01:03 EM

Sedan när började GP tänka :)

Skrivet av: Claes datum: november 6, 2004 12:39 EM

Jag gissar att han tänker som så att om han nu sprider en osäkerhet hos de röstare som gått över till s ska stanna eftersom man blir osäker om v kommer kunna vara med att regera. Sedan kan han alltid efter valet kan han ändå samarbeta med v men med större majoritet.

Söndra och härska...det är det GP har gjort hela tiden.

Skrivet av: bengt datum: november 6, 2004 10:13 FM