« Könsrasism | Startsidan | Hund på julklappslistan »

5 november 2004

Oro inför framtiden

Arafat ligger sjuk,
kanske ligger han inför döden och
vem vet; kanske är han redan död.

Helt klart är att om Arafat avlider kommer begravningen att bli en het potatis. Arafat vill bli begravd på Haram el-Sharif, muslimernas tredje heligaste plats. Israelerna anser också att denna plats (Tempelberget) är helig. Öppet för konflikt med andra ord.

Palestinska säkerhetskällor uppger att tre människor dödades i går av israelisk pansareld. Den israeliska versionen är att de såg tre personer (nära den omtalade muren) bära på något som såg "ut som en stor sprängladdning", därav sköt de en granat mot dem. Skjut först och fråga sedan. Det är lika illa som att spränga folk i luften. Palestinska självmordsbombare och israelisk militär är lika goda kålsupare.

Antalet dödade så här långt är 960 israeler och 3.520 palestinerier, efter det att Sharon mer eller mindre medvetet orsakade starten av den palestinska intifadan hösten 2000. Om inget händer kommer siffrorna bara att plussas på. Vedergällning, vedergällningens vedergällning måste vedergällas....

Bush och Sharon är såta vänner.
FN verkar vara totalt handlingsförlamade.
Jag är oroad för framtiden.
Mellanöstern är en krutdurk.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 5, 2004 10:57 FM

Kommentarer

Vem är inte oroad för framtiden Annica!?

”Antalet dödade så här långt är 960 israeler och 3.520 palestinier, efter det att Sharon mer eller mindre medvetet orsakade starten av den palestinska intifadan hösten 2000.”

Tror du ens att det finns en CHANS till att Sharon inte visste precis vad han gjorde? Det visste han givetvis. Annars skulle han inte gått dit.

Men nu har han fått problem. Då Arafat nu lämnar scenen så kan han inte längre skylla på att det inte finns någon att förhandla med. Jag undrar vad som blir hans nästa drag..

Och jag är oroad!

Skrivet av: Jinge datum: november 5, 2004 11:31 FM