« Snedseglare? | Startsidan | USA borde pilla sig i naveln »

10 september 2004

Fredagsfyran v.37

Stationsvakt står för fredagsfyran i dag.

1. Vilken författare, död eller levande, skulle du vilja se som bloggare?

Moa Martinsson.

2. Borde fler bloggare försöka ge ut sina anteckningar i bokform (se "Supermamman" http://supermamman.se)?

Varför inte? Det är var och en fritt att så göra och för Supermamman fungerade det alldeles utmärkt. Men hon har valt att skriva på ett sätt som gjort det lätt att överföra bloggen till en bok.

3: Skulle DIN blogg kunna redigeras om till bok?

Nej. Inte min blog. Eftersom jag och de flesta skriver om ett ämne i taget i varje blogganteckning och har många ämnen, det vill säga en spretig blog, skulle det inte funka att föra blogganteckningarna rakt över till en bok; utan en hel del redigeringsarbete misstänker jag. Däremot när jag skrev Reload skulle jag nog kunna sy ihop en bok av de sex årens Reloadande. Det var ett helt annat sätt att skriva. Jag saknar det sättet att skriva lite måste jag faktiskt erkänna.

4. Vore en bok skriven i bloggform (en post = ett kapitel), en bra idé?

Varför inte? Var man inriktad från start att slutresultatet ska bli en bok skulle det säkert fungera.

// Annica Tiger

Annica Tiger september 10, 2004 07:26 EM

Kommentarer