« Gratis barnmodeller | Startsidan | Saknar pingandet »

19 juni 2004

Fredagsfyran dan efter

Fredagsfyran.

1. Är du anonym utav dig på bloggen?

Nej.

2. Varför tror du folk vill vara anonyma?

Det kan finnas olika skäl när det gäller bloggar. De vill kanske kunna skriva blogg utan att texterna ska sammanbindas med deras yrkesroll kanske? De kanske törs ta ut svängarna lite mer? De kanske har ett ovanligt namn och vill inte att det ska exponeras i rädsla för att bli utsatt för abuse på nätet? Stalkers och knäppisar finns det gott om där ute i cybervärlden.

3. Spelar det någon roll? (fråga 2 alltså)

Ja, för mig spelar det roll. Än mer om personen inte ens har en fungerande mailadress utlagd på hemsidan åtminstone. Då har jag svårt att ta den personen på allvar. Jag har dåliga erfarenheter av folk som inte vågar stå för sina åsikter utan uppför sig som svin under anonymitetens sköna täcke. Det gäller nu inte bloggare, utan jag tänker då mer hur en del anonyma skribenter uppträder på forum, anslagstavlor och dylikt. Kan man inte stå för sina åsikter kanske åsikterna inte är så mycket värda?

4. Hur känns det idag?

I går var en tråkig dag, dåligt väder påverkar alltid mitt humör. I dag ser det lite ljusare ut, solen syns i alla fall utanför fönstret.

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 19, 2004 06:03 FM

Kommentarer

angående punkt tre.

åsikter är inte värda att dö för, varje dag man lever kan man förändra.

en passbild på döingen (mig) skulle leda till att alla mina efterlevande togs av daga av "copy-cats".

"stalkers" går också efter utseende, antingen när de söker efter offer eller framträder som "wannabe" på bild för att få ta del av mina favörer.

alltså väljer jag att vara anonym i möjligaste mån utom på hemsidan som har namn och adressuppgifter (men inga foton).

Skrivet av: n/a datum: juni 20, 2004 02:22 FM

Man behöver inte skriva ut den i klartext. Många skriver inte ut @ utan skriver snabela och . skriver en del som punkt. Det finns många varianter. Sedan går det att koda om den via javascript osv. Så visst kan man ha mailadressen på sidan.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: juni 19, 2004 03:17 EM

Om man gör en bild av sin e-post-adress så blir det inget spam. För den klarar inte alla dessa program som används för att suga ut adresserav att läsa. Inte ännu iaf.

Skrivet av: Claes datum: juni 19, 2004 01:31 EM

Jag håller med om det mesta utom e-post-adressen. Lägger manut en fungerande adress har man garanterat fyllt sin brevlåda med spam inom kort. Och ja, den adress jag bidragit med här fungerar.

Skrivet av: Emil Vinterhav datum: juni 19, 2004 11:25 FM