« Information saknas | Startsidan | Bända upp käftarna »

22 maj 2004

Skylla på spriten är fel

– Det är spritens fel.
Hur många har inte ursäktat sitt beteende eller handlingar på att de varit fulla. Det är så lätt att säga att man var full. Att man inte minns. Att man ångrar sig, dagen efter när man nyktrat. Det går inte att göra det gjorda ogjort med att påstå att man inte minns.

– Drick inte mer...det är nog nu.
Hur många kvinnor under århundradens lopp har inte yttrat frasen ovan? Jag misstänker att många kvinnor fått ta emot både stryk och skäll för att de tordats yttra dessa ord. Huruvida någon blivit ihjälslagen är dolt i mörker. Tills nu.

En 60-årig man slog ihjäl frun med vinkaraff via en rejäl rallarsving och menar på att det var spritens fel att han dödade henne. Det var ju väldigt underligt att påstå sig att inte minnas vad man gjort, men ändå vara så pass klar i huvudet att man diskar mordvapnet. Att sedan blåneka ända fram till begravningen är minst sagt ganska graverande. Än mer underligt är det att han bara dömdes till två års fängelse. Så mycket var hennes liv värt. Två år.

Varför slutar jag aldrig med att bli förvånad?

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 22, 2004 06:58 EM

Kommentarer

"där spriten går in - går vettet ut."
Är våra politiker alkisar :)

Skrivet av: Claes datum: maj 23, 2004 02:56 EM

Han fick nog springa far din, fort :). Ja, där spriten går in - går vettet ut.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 23, 2004 05:07 FM

Min far berättade en gång om när min farfar satt och söp med grannen. Flaskan var slut och min far skickades hem efter en ny. Väl hemma främförde han sitt ärende till farmor som blev vansinnig och tyckte att nu hade dom druickt tillräckligt. Farmor tog helt sonika en tom pava fyllde med vatten och skickade iväg min far. När min far lämnade över flaskan och farfar insåg vad han hade fått fick min far springa. Vad som hände sen har jag ingen vetskap om, men klart är att det blev inte lätt för min far.
Att våra sinnen trubbas i takt med att mord och våld mot kvinnor, eller människor i allmänhet, är något vi måste försöka komma bort från. Ingen ska kunna rycka på axlarna åt en misshandel, våldtäckt eller ett mord.

Skrivet av: Waldemar datum: maj 22, 2004 10:45 EM

Var det inte sex månader han fick som körde ihjäl mormor och barnbarn? Spelar man roulett med straffskalan i domstolarna? Eller har vi verkligen så dåliga lagar?

Skrivet av: Jontas datum: maj 22, 2004 09:53 EM

Jag är rädd, för det har jag skrivit om förut att det finns en tendens till att, i alla fall jag, inte längre orkar reagera på alla artiklar om våld mot kvinnor och mord. De passerar förbi allt oftare och oftare. Jag är orolig att kanske fler känner så.

Just det här fallet där mördaren skyller på spriten och att straffet blev så lågt förvånade mig. Så hoppet kanske inte är ute?

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 22, 2004 07:23 EM

Den dan ingen blir förvånad längre, är det nog dags att bli rädd...

Skrivet av: Desirée datum: maj 22, 2004 07:07 EM