« The show must go on | Startsidan | Opec visavi G7 »

24 maj 2004

Reklam som förblir oläst

Reklam. Reklam.
Allt går att sälja med mördande reklam.
Dessutom är den mördande tråkig.

Ibland är jag mer trött på reklamen jag får i brevlådan än den spam som trillar in i mailboxen. För spammen i mailboxen har minskat dramatiskt i och med det nya filtret på mailservern. Men reklamutskicken i brevlådan, de bara ökar och ökar. Hur sätter man filter på brevlådan? En skylt med "Reklam undanbedes" verkar inte ha någon filtrerande effekt.

Jag vittjade brevlådan i dag och plockade ur alla reklamblad när jag kom hem och lade dem på vågen. Gissa hur mycket de vägde ihop? Otroliga 1142 gram. Över ett kilo reklamblad från ICA, Coop Forum, Rusta, MAXI och jag vet inte vad.

Jag orkar inte ens kolla efter vad som det görs reklam för, jag bara noterar snabbt med ett ögonkast att det är reklam och lägger det bums åt sidan. I dag var inte ens Metros bostadsbilaga med i reklamhögen. Bara den väger en hel del.

Hur mycket kostar det inte att producera all denna reklam. Till ingen nytta, i alla fall i vårt hushåll. De samlas raskt ihop i en bunt och förpassas olästa ned i stora runda arkivet, det vill säga soporna. Detsamma bifogade reklamfoldrar i fakturorna. För att inte tala om alla personligt adresserade erbjudanden från olika bokklubbar, Det Bästa :) och annat som inte jag har ett dugg intresse av att köpa. En gång fick jag tre (3) likadana erbjudande från Bonniers bokklubb samma dag.

Tänk om de istället sänkte priserna på sina produkter med motsvarande summa som det kostar att producera, trycka och distribuera denna reklam? Eller är det bara jag som är allergisk mot reklam? Finns det folk som sitter och klipper ur kuponger längre? Ta med denna kupong och få tre kronor rabatt på XXXX, en vara eller produkt folk kanske inte ens tänkt att köpa från början. Men tre kronor rabatt är ju alltid tre kronor. Hmmm....

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 24, 2004 01:17 EM

Kommentarer

Nix telefonregister kände jag till. Det funkar faktiskt bra. Bra länk.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 25, 2004 05:24 FM

http://www.reklam.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCategoryId=629

Kan ni filtrera bort litet olika reklam...

Annars ett annat tips är att ställa papperskorgen direkt nedanför postinkastet och betala alla räkningar med autogiro...

Lycka till...

Skrivet av: Bengt datum: maj 24, 2004 09:31 EM

Jontas, jag visste inte ens att det följer med recept :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 24, 2004 06:21 EM

Ja, jag har en brevvåg eftersom jag sänder post och måste frankera rätt. Jag tror inte att folk uppskattar att lösa ut sina brev/paket :).

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 24, 2004 06:18 EM

Har du en brevvåg? ;o) En sån skulle jag behöva! Jag undrar också ifall det är kostnadsmässigt riktigt. Det är en annan sak med spam, där det kostar absolut nada att skicka iväg 5 milj email. Så om bara 100 nappar, så har de gjort vinst iaf. Men pappersreklam! Det borde vara en annan femma!

Skrivet av: Mattias datum: maj 24, 2004 05:47 EM

Jag har ännu en fråga kring reklamutskicken. Vem följer de matrecept som finns i utskicken från mataffärerna?

Skrivet av: Jontas datum: maj 24, 2004 05:40 EM

INGEN REKLAM TACK! På brevlådan gör att jag slipper nästan helt och hållet. Får bara sån som är adresserad direkt till mig.

Skrivet av: Monica datum: maj 24, 2004 02:59 EM

Rolig reklam :))). Det var en kul variant.

Så det var mycket reklam hos fler idag. Ja, att kika på priser om man nu vet att man ska köpa något kanske inte är så dumt. Men det mesta är ju reklam för sådant man inte tänker köpa.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 24, 2004 02:58 EM

Jo, idag var det massor av reklam. Jag brukar titta efter sånt som jag vet att jag kommer att behöva, så man vet ungefär vad som är ett rimligt pris. Går man in i affärer för att kolla på sånt blir man snart nerpratad av nån försäljare, bättre att kolla upp i förväg så man inte känner sig lurad efteråt.

Skrivet av: Desirée datum: maj 24, 2004 02:35 EM

Jag har satt upp en lapp på min dörr: "Bara rolig reklam", och det verkar ha en viss filtrerande effekt.

Skrivet av: Johnny datum: maj 24, 2004 01:50 EM