« Krigsfångars behandling | Startsidan | Missbildade manskultur »

9 maj 2004

Polisen slog till för sent

Flickan blev inte äldre än 15 år. Ett liv släcks, innan det ens hann påbörjas. Den 22-årige mannen grips.

Men frågan är om inte polisen kunnat förhindra mordet. Varför förhandla med någon de vet har en våldsam historik? Varför dröjde de så lång tid innan de stormade lägenheten? Varför var polisen så klumpiga att de lät honom få en glimt av dem i trapphuset, innan stormningen. Det var säkert det som orsakade flickans död.

Jag säger bara det. Om jag en dag blir inblandad i ett liknande drama, må de poliserna som då är i tjänst inte vara ens hälften så klumpiga och oproffsiga.

Visst är det en grabb på glid. Som liten modersbunden pojk blev han kidnappad av sin far och rycktes upp med rötterna och fördes till, ett för honom, främmande land. Killen har inte mått bra. Signaler på detta har inte fattats. Nu kom kvittot.

Den 22-årige mannen är tidigare dömd för grov misshandel, stöld och brott mot knivlagen. Vad mer krävs för att få hjälp (frivilligt eller via tvång) med att räta upp tillvaron? Ett mord kanske? Ja, nu har han mördat. Men nu är det nog för sent.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 9, 2004 04:39 EM

Kommentarer

Kulorna till dessa vapen kanske är dyra? Eller så tyckte de att det var slöseri och inte nödvändigt. Lägenhetsbråk (vilken det kan ha uppfattats som) är inte så högt prioriterat.

Hade det varit en man som höll en politiker fången på samma satt hade de säkert använt vapnet.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 9, 2004 08:37 EM

Faktiskt, jag bloggade för inte så länge sedan om polisen som har nya superdyra prickskyttevapen. De hävdade att de behövde dem för liknande situationer som denna. Varför sköt de inte när de hade chansen? Om nu vapnen var så fina och dyra borde de ha kunnat skadskjuta honom när han var ensam i fönstret.

Skrivet av: Johnny datum: maj 9, 2004 08:23 EM

Men med tanke på killens kriminella belastning och våldsbenägenhet som polisen måste ha känt till borde de gått in tidigare.

Jag hörde på TV att de nu ska göra en internutredning och se vad som felades. Det är ju bra, men om den sedan leder till något är bara en stilla förhoppning.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 9, 2004 07:27 EM

Ja det där är en skum historia. Varför dröjde polisen med att gå in? Antagligen kunde de inte föreställa sig att det värsta kunde hända. Undrar vad som hänt om polisen gått in i tid och inget hänt. Hade de då fått kritik för att de blandade sig i?

Skrivet av: Chadie datum: maj 9, 2004 07:12 EM