« Hearingen i går | Startsidan | Rökförbud på krogen »

13 maj 2004

Nytt säkerhetshål

Precis när många har fått ordning på sina datorer efter masken Sassers härjningar så varnar Microsoft för ett nytt allvarligt hot.

De har hittat ett nytt säkerhetshål i operativssystemet XP, samt olika versioner av Microsoft Windows Server 2003.

Varför blir jag inte förvånad? Varför blir inte folk som köper dessa produkter heligt förbannade och kräver pengarna tillbaka?

Jag ska tamesjutton skicka ett mail till Microsoft och kräva dem på kostnaden för alla uppdateringar som krävs för att kunna använda deras produkter på ett säkert sätt. Det kostar att uppdatera via modem. Den kostnaden ska Microsoft stå för anser jag.

Det nya säkerhetshålet gör att den som använder sig tekniken för att ta sig in i datorn kan se datorns innehåll, ändra och eller förstöra data på datorn.

För att detta ska ske måste man visserligen besöka en hemsida skapad av den som vill in i din dator. Men folks iver att klicka på länkar till höger och vänster, även om de inte har en susning om vart de leder lär göra att många som inte uppdaterat kommer att drabbas.

Handen på hjärtat...när besökte du Windows Update senast. Var det ett tag sedan så är det dags för ett besök. Ladda ned en lagning till lapptäcket Microsoft säljer.

Allvarliga säkerhetsbrister i Symantecs brandväggar gör ju inte saken bättre.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 13, 2004 04:49 EM

Kommentarer

Intressant. Det har varit en standardattityd hos de flesta Microsoft-användare att helt enkelt rycka på axlarna när något sådant här händer och tänka att de ju är ganska bra i alla fall. Så det är bra att du reagerar.

Själv kör jag både Windows XP och Linux. Om något program eller filformat inte går på det sistnämnda kör jag Windows ett tag, och om någon mask härjar håller jag mig undan från Windows några dagar. Ganska praktiskt om jag får säga det själv.

Skrivet av: Jöns datum: maj 13, 2004 11:14 EM

Jo, jag håller med dig, programmen kunde vara mera färdiga innan de släpps. Men XP påminner ju om uppdateringar, så det är ju ganska enkelt fixat.

Skrivet av: Desirée datum: maj 13, 2004 06:53 EM

Det är ju i och för sig så som Gödel postulerade i sin teori om alla systems ofullständighet att alla system är ofullständiga och går alltid att utvidga...

Ojdå Symantec har problem med sina brandväggar...observera att brandväggar är ju såll och ska ju fungera som sådana...

Vill man så kan man alltid ta sig in...

Själv gillar jag Sygates brandvägg...den som är gratis är hyffsad också...för hemanvändaren...Stoppar nog bättre än ZoneAlarm som alla hackers riktar sina krafter på...

www.sygate.com

Hälsningar Bengt

Skrivet av: Bengt datum: maj 13, 2004 06:20 EM