« Elektroniska fotspår | Startsidan | Sasser slog ut system »

6 maj 2004

Fahrenheit 911

Disney stoppar Bush-kritisk film. Michael Moores nya film Fahrenheit 911 är djupt kritisk mot USA:s president och avslöjar kanske en hel del som Bush inte vill vädra offentligt.

Stämmer uppgifterna om att familjen Bush har ekonomiska kontakter med inflytelserika saudiska familjer, bland dem släkten bin Ladin är det antagligen inte speciellt smickrande för Bush inför det kommande valet. Knappast heller om uppgifterna om att USA:s regering i hemlighet hjälpte terrorledaren Usama bin Ladins anhöriga att lämna USA dagarna efter terrordåden är sanna.

Enligt science fiction-boken Fahrenheit 451 av Ray Bradbury är 451 grader Fahrenheit den temperatur vid vilken böcker brinner. 911 grader Fahrenheit är enligt Michael Moore den temperatur då sanningar brinner. Intressant koppling.

// Annica Tiger

Annica Tiger maj 6, 2004 09:03 FM

Kommentarer

Michael Moore är fantastisk!

Skrivet av: Jimmy datum: oktober 9, 2004 06:52 EM

(Please excuse the lack of Swedish!)

Disinfopedia has some interesting info about Brian Cartmell, the man behind the money behind the counterattack movie, 'Michael Moore Hates America'.

Please see the link.

Skrivet av: The 'Michael Moore Hates America' movie will be lame datum: juni 16, 2004 01:15 FM

Jag passar på att slå ett slag för Farenheit 451. Bra bok och ganska bra film tycker jag.

Skrivet av: Johnny datum: maj 6, 2004 05:01 EM

Ja, det faktum att inga stämningar har lagts in tyder på att han inte är helt fel ute. Annars är ju USA stämningarnas förlovade land.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: maj 6, 2004 11:17 FM

Det som är mest konstigt med det hela är enligt mig att ingen går ut och påstår att det är fakta fel i filmen. I och för sig är inte filmen släppt än, och man gick ju till häftiga angrepp mot Moores förra film Bowling for Columbine. Men ingen har ännu dragit honom inför rätta för den filmen, vilket måste anses vara högst otroligt om filmen innehåller så mycket fel som det påstås. Kan det kanske vara så att det är sant?

Skrivet av: Waldemar datum: maj 6, 2004 11:02 FM