« Långfredag | Startsidan | Marinas länk »

9 april 2004

Mera sex?

Unni Drougge skrev en bra krönika i torsdags, som är väl värd att läsas. Pappa är viktig – han behöver komma hem.

Hennes slutsats tror jag definitivt stämmer. Barn som växer upp med hyggliga farsor blir hyggliga mot kvinnor och barn, medan flickor som blir väl omhändertagna av sina pappor sällan kommer att tolerera respektlöst bemötande från män.

Jag drar paralleller med denna artikel, Dubbelarbete får kvinnor att tappa lusten. Experten: "De är för trötta".

Klart som korvspad. Vem sjutton orkar vara dubbelarbetande mamma, jobba heltid – sköta hemmet och barn och sedan vara en het, våt och kåt älskarinna, när dagen liden mot sitt slut. Vad var det jag skrev häromdagen? Jämlikhet gynnar både män och kvinnor. Kanske detta kan bli ett incitament för mannen att ta mer ansvar i hemmet? Mera sex? Mindre risk för prostatacancer? OBS, skrivet lite med glimten i ögat. :) Men med viss eftertanke.

// Annica Tiger

Annica Tiger april 9, 2004 12:16 EM

Kommentarer

Annica, jag läser din blog idag för första gången.

Tänkvärt och intressant.

Jag förundras dock över hur frasen "dubbelarbetande kvinnor" används. Den verkar ha blivit en självuppfyllande profetia. "Ett incitament för männen att ta mer ansvar" - menar du att män är helt ansvarslösa och lallar omkring i tillvaron och kommer och går som de vill?

Till alla kvinnor och män som inte gillar den situation de är i, kan jag bara säga: "Säg ifrån, ställ krav och gör dej inte till martyr. Du är alltid ansvarig inför dej djälv för din egen lycka".

Kvinnor och män gör alldeles för lite för att inte hamna i de stereotypa könsrollerna. Män behöver ställa mer krav på sina arbetsgivare, kvinnor på sina män.

Jag tror också på jämställdheten, den är självklar för mej. Däremot tror jag att det är upp till var och en, och varje familj, att bestämma hur arbete och tid ska skötas.

Skrivet av: Arne datum: april 14, 2004 10:57 FM

Till Tobbe - prostatacancer är nog inget du kommer att drabbas av :).

Till Carina - 1958 var det nog ett unikum att ha en sådan pappa som tog föräldraledigt. Det glädjer mig att din pappa har gett dig råg i ryggen på så sätt.

För visst är en bra pappa en bra förebild och det kanske är lättare att undvika att fastna för fel män, när man har något bra och positivt att jämföra med.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 9, 2004 06:42 EM

Det här var intressant! Vi har talat om det så många ggr - just om pappans roll för vilka krav den vuxna kvinnan "anser sig" ha rätt att ställa på hur män behandlar henne. Själv hade jag en pappa som 1958 (jag var ett år) var pappaledig! Du förstår - 1958? Det var en ynnest - att få ha en sådan pappa!

Men jobbigt...i det vuxna livet. Det är ju detta du skriver: man lär sig (det självklara) att ställa krav på män. Men det kan vara jobbigt det - om man är ganska ensam om det.

Mer bra pappor åt flickor, alltså! Nu skall jag läsa artikeln!

Skrivet av: Carina datum: april 9, 2004 05:13 EM

Sex är hälsa! Hälsa ofta! ? ;)

Skrivet av: Tobbe datum: april 9, 2004 05:00 EM