« Spamporten | Startsidan | Lätta, snabba lån »

5 mars 2004

Tandvårdsreformen

Vem minns tandvårdsreformen som kom 1999? Inte jag i alla fall. Jag går hos samma tandläkare, år efter år. Visst tycker jag att det blir dyrare och dyrare för varje gång. Men det gäller ju allt, så har jag resonerat och pröjsat och sett glad ut.

Jag har inte sett någon prisinformation hos min tandläkare och jag har inte heller efterfrågat det, då jag inte vetat om att det kan skifta oerhört mellan privata tandläkare. Folktandvården kan man ju bara drömma om att få tid hos.

Konsumentsverkets hemsida kan man läsa att priserna har under dessa fyra år ökat med över 30 procent.

Det gäller att se upp. Det kan vara en enorm skillnad. En tandläkare krävde 12.000 kronor och en annan bara 550 kronor för att behandla samma tand. Yisses Amalia! Vet alla om detta? Eller är det bara jag som är ouppdaterad över sakernas tillstånd. Som vanligt :).

// Annica Tiger

Annica Tiger mars 5, 2004 01:32 EM

Kommentarer

Tandlälkarskräck har fått en ny innebörd.

Skrivet av: Kristina Vargdunge datum: mars 6, 2004 06:57 EM

Jag visste. :) Trots att jag inte gått hos tandläkare under tre år. Just därför har jag skräckslaget kollat priser för att se vad jag hade att förvänta mig, och var. Jag var väldigt bortskämd med min förra tandläkare - jag fick ett blankt inbetalningskort där jag kunde välja hur mycket jag ville betala och när (jag visste slutkostnaden). Nu får man nästan pantsätta mormor och sälja sin förstfödda med tanke på kostnaderna. Gud, vad jag är glad som aldrig får karies - det räcker med de andra kostnaderna hos tandläkaren.

Skrivet av: Jontas datum: mars 5, 2004 04:54 EM

Jag visste inte utan inbillade mig att priserna var ungefär desamma. En tand kostade mig 7000 kronor utan att vara färdig - då protesterade jag och de gjorde resten gratis. Så jag är nog en av de grundlurade.

Jag säger bara fy fan och känner mig upprörd.

Skrivet av: EvaP datum: mars 5, 2004 02:46 EM