« Husdjursmässan | Startsidan | Lillasyster »

3 januari 2004

Små djur

Jag har äntligen fått se Bodils mini-cirkus. Jag stod som ett barn vid sargen och bara njöt.

Många intryck blev det på husdjursmässan. Jag vill ha råttor som husdjur eller kanske en söt chinchilla? Mini-grisarna blev jag helt betagen av.

Jag bekantade mig med några kackerlackor, stora som grova fingrar. Jag minns att i Marocko fanns det sådana på det B-hotell vi bodde på. Det sägs att det finns dito i Thailand, så det gäller att vara förberedd :).

Det jag däremot inte gillade var informationen jag hittade på nätet om att det finns dödligt giftiga skorpioner i Thailand. Skribenten rekommenderade att man skakade ur skorna och allt annat man ställt på golvet, innan användning. Är det så illa?

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 3, 2004 06:30 EM

Kommentarer

Jag har blivit biten jobbigt men jag dog ej,frugan som är thai säger att de små gulaktiga är värre än de stora svarta!

Skrivet av: Mikael datum: augusti 7, 2004 10:28 EM

Strunta i att skaka ur skorna på morgonen så får du ju ett svar på dina undringar. Men ha en läkare med motgift i samma rum bara :) Är man allergiker så kan ett stick från en skorpion bli dödens av dom flesta sorter. Det är de stora, tropiska arterna som kan vara farliga för människan. Värst av dom alla är den indiska glänsande svartgröna Ptalnaeus fulvipes. Den är jävligt giftig. Inget att ha som husdjur iaf så köp du en minigris istället. Den är iaf ofarlig.

Skrivet av: Claes datum: januari 4, 2004 04:41 EM