« Blandad kompott | Startsidan | Skatteåterbäring »

7 december 2003

Stackars män

Stackars, stackars män.
Ja, jag säger då det.
Det är såååååå synd om männen
som tvingas åse Kvinnofrids
kampanjannonser i T-banan
och på offentliga platser.
Missa inte Linda Skugges krönika.
Nej, allvarligt talat.
Jag kan _inte_ förstå
varför män tar så illa upp
av dessa annonser. Är det så
att när man inte har rent
mjöl i påsen ????????????

// Annica Tiger

Annica Tiger december 7, 2003 06:21 EM

Kommentarer

Men det är så få som reagerar på ett sådant drastiskt sätt och därför dristar jag mig till att dra slutsatsen att de som nu gör det kanske känner igen sig eller som jag skrev "inte har rent mjöl i påsen".

Visst är det att generalisera, men med tanke på vad jag har sett hur de extrema mansgrupperna fungerar, så är inte min slutsats tagen direkt ur luften.

Annica

Skrivet av: Annica datum: december 9, 2003 04:51 FM

Ok Maria,jag ger mig.

Jag skulle kanske inte ha uttalat mig alls i första hand, i.o.m att jag inte ens har sett dessa anslag, så jag vet inte i vilket sammanhang/text som barnen används i detta fallet. Tycker bara att det är lite synd/slag under bältet, att som i Annicas fall, skriva att när män reagerar på en annons, så är det genast männen som det är fel på. De har inte rent mjöl i påsen.

Hur tror du det skulle kännas för en tjej/kvinna som ser en typ H&M annons, och någon man då skulle slänga ur sig, ja du, det är nog fel på dig.....o.s.v.
Det tycker jag inte hör hemma i en debatt, speciellt inte när det gäller något sådant här allvarligt.
Oavsett om sådana uttalanden kommer från en man eller kvinna.

Skrivet av: Nicke datum: december 8, 2003 11:58 EM

Tja, H&M's annonser stör inte mig lika mycket som andra kanske, men trots allt är det en kommersiell annons avsett för att sälja saker. Saker som i majoriteten av fallen inte lever upp till anonsen eftersom man oftast inte ser ut som en fotomodell. Kvinnofrid's kampanj är inte kommersiell utan för fram ett budskap och där barnens situation är högst relevant. Kanske du ogillar Barncancerfondens annonser med små barn på affischerna med? Klart att barn inte ska exploateras i anonser, men där det är relevant kan det vara helt ok enligt mig.

Skrivet av: Maria datum: december 8, 2003 06:47 EM

Intressant inlägg Maria. Ska jag då göra det enkelt för mig och vända på frågan och be dig specifiera vad som är fel med H&M kampanj? Att alla kvinnor verkar känna sig personligt utpekade att det är fel på deras kroppar etc.
Nej, det är inte det jag vill komma fram till och då har du missförstått mig.
Jag försvarar inte H&M metoder eller kampanj.
Det jag vill få fram, är att jag tycker att Kvinnofrid står för en bra sak, och att de kämpar mot ett bra mål, men medlen helgar som sagt inte alltid ändamålet.
Jag tycker inte att man ska använda tex barn i sådana här kampanjer. Det värsta jag vet är när barn blir indragna i konflikter, eller kampanjer. Mycket vanligt tex i skilsmässor mellan man/kvinna där barnen får ta största smällen. Det kan du knappast försvara. Varför då försvara att de används i reklamkampanjer? Nu ska jag kanske inte utala mig, då jag inte ens har sett dessa annonser med egna ögon, men vad jag har uppfattat så finns det barn med, vilket jag tycker är tragiskt.

Skrivet av: Nicke datum: december 8, 2003 12:17 EM

Specifera då vad som är "fel" med Kvinnofrids kampanj. Alla män verkar reagera som om deras namn stod på affischerna och de blev personligt utpekade. Jag ser massor av bimbos i media varje dag men jag känner mig inte personligen utpekad som en bimbo. Jag tror att det är så att männen vet att det går till så här i rätt många familjer och det är känsligt att erkänna att män inte är perfekta. Hur ska de annars kunna klanka på kvinnor och feminism.. *suck*

Skrivet av: Maria datum: december 8, 2003 10:05 FM

Förstår inte det här riktigt. Bor inte i S-holm och har inte sett dessa annonser,men..
Gör två fel ett rätt??
Jag menar att H&M kampanj är fel gör väl inte att Kvinnofrids kampanj också måste göra fel, eller? Men det kanske är det som menas med jämlikhet, vad vet jag...

Skrivet av: Nicke datum: december 8, 2003 07:08 FM