« Hundar och jobb | Startsidan | Trött är bara förnamnet »

19 augusti 2003

Atkins-diet livsfarlig

En ung flicka i USA fick hjärtsvikt och dog. Förmodligen beroende på att hon hade gått på Atkinsdieten i ett par veckor. Brist på viktiga mineraler och vitaminer är ett resultat av denna diet. Tyvärr så har den blivit enormt populär, tack vare eller ska man säga på grund av att många kändisar och fotomodeller använder/använt denna metod och gör dessutom reklam för den. Prisad vare Atkins.

Att unga flickor eller killar ska behöva späka sig för att bli smala eller smalare är rent ut sagt fördjävligt. Vad är det för samhälle som har sylfider och smala stickor som norm? Barn måste få vara barn. Ungdomar måste få vara ungdomar. Att banta och späka sig i den åldern är inte bra för kroppen. Det är inte heller bra för oss vuxna, för den delen.

När jag var ung var Twiggy en modell på modet. Trådsmal. Urgröpta kinder. Hon såg ut som en smal sticka. Men inte minns jag att jag eller mina kompisar svalt oss för att se ut som henne. För hon var inte snygg. Hon såg enbart sjuk ut. Vilket många av modellerna gör även nuförtiden.

Fram för fler mulliga modeller. Kvinnor som ser ut som kvinnor.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 19, 2003 02:54 FM

Kommentarer

hEJ!

Jag vill veta, är det 20g kolh man ska äta/dag?

Är det nån som kan vara snäll och maila mig några recept? Gå man verkligen ner av deiten och ändå blir piggare?

Snälla hjälp mig!

MVH Madelene

Skrivet av: madelene datum: oktober 17, 2004 09:16 EM

hej! har lite fragor om atkinsdieten... kan man ata hur mkt som helst av hans mat, och GA NER I VIKT??? det later lite suspekt tycker jag. fungerar den verkligen pga det hoga proteininnehallet och laga kolhydratinnehallet, eller beror viktnedgangen helt enkelt pa att man ater mindre kalorier an vad man gor av med, och borde man isafall inte lika garna kunna ga ner i vikt genom att BARA ata kolhydrater. vet att jag kanske drar saker till sin spets lite grann, men vill bara poangtera att det kanns som om hela den har fixeringen kanns lite overdriven. lite hokus pokus sadar... jag for min del tror att man gar ner i vikt pa ett sundare satt om man ater som vanligt, bara lite mindre portioner, och ror pa sig lite extra. det var iallafall sa jag sjalv gjorde for ett par ar sedan, och det har inte varit nagra problem att ga tillbaka till normala matvanor efter det. det var nog bara det jag ville saga... hejda.

Skrivet av: karin datum: oktober 12, 2004 05:53 EM

Annica Tiger, jag kan hålla med om att kroppsficeringen har gått till överdrift, men så har också dess motsats. Runt 50% av Sveriges befolkning är överviktigt och det utgör en stor hälsofara. Innan du skriver om saker så borde tu ta reda på fakta. Atkins-dieten går ut på att man får äta hur mycket man villa av de flesta livsmedel. Man späker sig INTE!!! Och vad är det där om att barn måste få vara barn? De är ju barn, men de rör sig inte längre! Ut med de! De ska inte sitta framför datorn hela dagen...

Skrivet av: Benny datum: oktober 11, 2004 11:50 EM

Jag håller på med ett projektarbete i skolan om bla atkinsmetoden och skulle bli jätte glad om du kunde ge mig fakta om den. har hittat en bok men det är den enda fakta jag har.

Skrivet av: Helen datum: september 23, 2004 12:47 EM

Ja har gått på Atkins dieten i 1 vecka... har gårr ner ca 2,5-3 kg... Den är jätte bra!!!

Skrivet av: Rebecka datum: september 18, 2004 10:04 EM

hej
jag är 155 å väger 50 kg. jag har hela mitt liv haft svårt att hålla vikten å går väldigt lätt upp i vikt. Jag skulle nu vilja prova atkins diet å gå ner 5 kg samt hålla den vikten. hur mkt kolhydrater får jag äta om dagen å vad bör jag tänka på?

skicka gärna om det finns nga bra recept eller sidor som man kan läsa mer på (på svenska)

//Lina.

Skrivet av: Lina datum: september 13, 2004 05:07 EM

Det är inte speciellt troligt att flickan dog av atkins. Kolla bara på alla anorektiker, varför dör inte dom efter ett par veckor? Atkins ger inte vitaminförlust, man äter mer grönsaker och får så i sig mer vitaminer. Man får även i sig nyttiga fettsyror. Dessutom finns det inte mycket vitaminer i vitt bröd och spaghetti! Själv gillar jag atkins för att det hjälper mig att få ordning på mitt blodsocker, helt plötsligt är jag pigg och mer koncentrerad igen. Det är roligare att leva! Jag behöver inte gå ner i vikt utan går på atkinsdieten för att få ordning på min kost. Och om någon tycker att min kost som innehåller mycket räkor, kyckling, kött, avocado, olivolja, nötter, spenat, tomat, vitlök, aubergine, pumpernickel etc. verkar ohälsosamt så får ni gärna fortsätta äta era hamburgare, pommes, pizzor och potatismos. Jag är inte den som kommer att dö med ett högt kolestrolvärde i alla fall! Jag förstår att det finns kritiker till den här kosten men skaffa er lite fakta innan ni kritiserar. Argumenten låter bara löjliga.

Skrivet av: Linda datum: september 10, 2004 07:56 FM

Hej!
Nu har jag allt gått upp för mkt, har blivit överviktig och behöver gå ner ca: 10 kg.

Kommer jag gå ner i vikt genom att göra följande:
Morgonpromenader ca: 3km Varje morgon. + simma två ggr/veckan. Äta tre mål om dagen + två små mellanmål...

Kan jag lyckas då?
Hur lång tid kommer det att ta?

Snälla någon maila mig?

MVH Madelene

Skrivet av: madelene datum: augusti 17, 2004 06:31 EM

Ni e fan sjuka. Om ni ska gå ner i vikt behöver ni ändra på ätmönstret, inte banta. Eller tänker ni äte efter atktins metoden hela livet? när du slutar äta efter din "kur" så kan du juh inte återvända till "kuren" du blev fet av!

Skrivet av: Miao datum: augusti 10, 2004 01:32 EM

En länk till bara sen ska jag vara snäll...

http://www.nymedicin.com/news/2004/07/25/Viktminskning_genom_att_oka_pa_proteinmamngden_i_m.html

Hej !

Skrivet av: e67p datum: juli 27, 2004 04:39 EM

Läs lite fakta här:

http://www.slv.se/default.asp?FrameLocation=/templatesSLV/SLV_Page____9292.asp

Lycka till !

Skrivet av: e67p datum: juli 27, 2004 04:27 EM

Jag är 1,61 cm lång. Väger 60 kg. Jag förstår inte hur jag har kunnat blivit en sådan här fettklump? Visst, jag går i både handboll , fotboll och tränar på gym.. har även dansat.. Mina kompisar talar om för mig att jag inte är fet osv. Nu för tiden säger jag att jag är nöjd med min kropp. jag ljuger och säger att jag äter, men äter ALDRIG. kan hända att jag tar en frukt då och då.. för bara 2 veckor sedan vägde jag 65,5 kg.. så jag har gått ner 5,5 kg på två veckor, jag rör mig varje dag. och oftast flera gånger om dagen. sover väldigt mkt. men snart orkar jag inte mer. men jag kan inte äta, jag får väldigt stor ångest och stoppar fingrarna i halsen. Jag tror jag har hjärnfel.. Jag tänker att jag VILL HA aneroxi. det måste vara sjukligt. men jag kan ej rå för det.. all reklam om " gå ner i vikt " .. man vill inte vara en fettklump då!!

Skrivet av: Emma datum: juli 25, 2004 10:37 EM

Hej!

Jag började med atkins dieten, men sen är jag vegetarian oxå...så det blir extra krångligt för mig att hålla på med den dieten.

Nu går jag en snabb promenad ca:2-4 kg varje dag, och lite styrketräning. Jag vill gå ner i vikt, men utan muskler. Jag är oxå bara 162 cm lång, men väger 59 kg.

Någon som vet hur man gör atkins med vegmat?

MVH Madde

Skrivet av: madelene datum: juli 6, 2004 01:35 EM

:) 163cm lång är jag hehehe

Skrivet av: ann datum: juli 5, 2004 11:41 FM

ställde mig på vågen i morse, till min besvikelse hade jag gått upp till 73kg, är 263cm lång så jag måste ner några kg, har provat alla tänkbara dieter utan resultat(har inget tålamod) tycker de tar för lång tid att se resultat, Så idag ska jag börja med Atkins diet, på egen hand då. Vet vad man får och vad man ska undvika att äta men tyvärr inte i villka mängder. Får försöka mig fram, Hoppas detta hjälper, vill ha snabba resultat och därför lockade den här dieten mig,någon som har lite tips till mig som följt dieten? tacksam för dem :)

Skrivet av: Ann datum: juli 5, 2004 11:38 FM

Jag vet det perfekta sättet att hålla sig på en låg, hälsosam vikt... Ät när du e hungrig! Det spelar ingen roll vad experterna säger, kroppen klarar bra av o ta hand om sig själv! Skippa allt om att melanmålen e bra för att dom håller hungern borta. Hungern är juh en del av systemet som styr ditt matintag! Jovisst, man kan lura koppen med för mycket socker. Men det e egentligen det enda. Ät när du e hungrig tills du e mätt. O skit i sockerbomberna.

Skrivet av: Miao datum: juni 16, 2004 10:53 EM

Hej!

Jag köpte faktiskt atkins bok "New diet revulotion" Var ganska lättlaäst och bra!! Allting står där i..har precis börjat..får se om det fungerar.

Föressten så är montignac ganska lik atkins. Vad är egentligen skillnaden? Att atkins är strängare?

MVH Madde

Skrivet av: madelene datum: juni 12, 2004 12:34 EM

Glöm atkins och sök i bokhandeln efter en författare och forskare kallad Montignac. Varierad hälsosam kost

Skrivet av: linda datum: juni 11, 2004 07:04 EM

En länk till marias sida som äter low carb och som gått ner massor i vikt,här hittar du alla svar på dina frågor och även recept och länkar till andra sidor.

Skrivet av: mirre datum: juni 1, 2004 03:36 EM

Hej!

Jag undrar om någon av er vill ge mig lite tips ang atkins dieten...ska man äta smör el margarin? Vilket kött?? Snälla någon berätta det för mig...jag är 162 cm och väger 58,5 kg. Vill inget hellre än att gå ner till studenten som är den 9 juni...

Kan jag gå ner lite innan dess med atkins??

SÅÅÅ tacksam frö hjälp...

MVH Madelene

Skrivet av: madelene datum: maj 17, 2004 07:03 EM

hej!
Nån som vill gå ner i vikt snabbt och säkert .. hör då av er till mig så ska jag hjälpa er..
xxxx@telia.com

-----

Min anmärkning. Knappast troligt att det kan vara ett seriöst erbjudande om du måste ragga kunder så här.

Lägg ned!

Annica

Skrivet av: viktoria datum: april 8, 2004 04:27 EM

"Nu lär jag mig att jag duger som JAG är."

Det låter skönt. Då kanske du är på rätt väg?

Några kilo till är nog bara bra för din hälsa.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: april 5, 2004 07:10 EM

Hej Annica.

Jag skrev senast den 1:a januari under signaturen johanna. Då vägde jag inte mer en 45 kg.. och så fortsatte det i ungefär två månader. Jag pendlade mellan 43 och 46 kg. åt en kyckling klubba om dagen, Bara för att orka stå på benen ungefär... Jag tänkte konstant på mat, och ALLA pratade mat med mig.. Hela tiden, höll koll på hur mycket jag åt. Jag fick aldrig vara ifred. Det var OTROLIGT jobbigt. Och jag kände mig otroligt tråkig.
Jag skämdes när jag satt och petade i mina saladsblad i skolmatsalen medans mina klasskompisar åt och tittade ängsligt åt min talrik.
Det är det värsta, Man blir en tråkmåns!!! I alla fall när man har en press på sig att inte väga mer en 45 kg.
Min bästa kompis i skolan sa en dag att andra elever på skolan kommit fram till henne och frågat hur jag egentligen mår? om jag har aneroxia?
Det är konstigt..
När jag vägde 57 kg Förra hösten och alla år innan..
Så tror jag nog att jag kände mig smalare en nu..
Man tror det aldrig när man börjar.. Hur jävla besatt man kan bli.
Min mens är borta.. Men jag gick ner 15 kg alderles för fort och även om jag nu har höjt min ribba till 50 kg som endå är ganska normalt så kan det endå dröja länge innan jag får tilbaka den.

Jag är snart 25 år.. jag trode att det här bara var någonting som drabbade små flickor eller tonårstjejer.
Men så är det inte.
Och oftast är det tjejer som redan är smala som börjar banta. som jag.
Jag hatar alla tidnigar med bilder på alla smala snygga människor.
Dom sätter Sky höga krav på oss tjejer. Och vi tror att vi kan nå dom. i alla fall trodde jag det.
Men det är omöjligt.
Jag håller på att lära mig det nu. Nu lär jag mig att jag duger som JAG är. Det gjorde jag alltid förr.

Tack för mig :)


Skrivet av: Johanna datum: april 5, 2004 07:05 EM

Hej!

Jag har varit inne på den hemsida du skrev, men jag hittade ingenting om atkins som var på svenska...jag har svårt för engelska, så det blir lite svårt. Snälla du vet ingen annan svensk atkins sida? Eller som "vanliga atkins bantare" har skrivit?

Snälla, snälla hjälp mig. Börjar jag inte nu, så kommer jag att se ut som en boll inom kort!

MVH Madelene

Skrivet av: Madelene datum: mars 29, 2004 09:00 EM

http://se.kelkoo.com/b/a/ss_Dr_atkins_diet.html

sedan finns en länk ungefär i mitten här i kommentarerna till en bra svensk hemsida.

Annica

Skrivet av: Annica datum: mars 22, 2004 06:59 EM

hej!
Jag har en fråga om Atkins dieten..vad ska jag äta, hur ofta ska jag äta och hur mycket av allt ska jag äta jag skulle bli så fruktansvärt tacksam om någon kunde hjäälpa mig med detta!
Och så undrar jag vart man kan köpa Atkins bok någonstans?
Mvh Ximena

Skrivet av: ximena datum: mars 22, 2004 06:46 EM

hej jag skulle vilja gå upp i vikt. jag äter mycket men det händer inget, jag äter även protein drinkar. Skulle vara tacksam för svaret. Har ni några bra tips .

Skrivet av: madde datum: mars 22, 2004 02:06 EM

hej jag skulle vilja gå upp i vikt. jag äter mycket men det händer inget, jag äter även protein drinkar. Skulle vara tacksam för svaret. Har ni några bra tips .

Skrivet av: madde datum: mars 22, 2004 02:06 EM

Hejsan!

Jag har en fråga ang. Atkins...eftersom man inte får äta mjöl, är proteinpulver ett alternativ istället?
Får man äta proteinpulver enligt Atkins?

Snälla, jag vill verkligen veta...
MVH Madelene

Skrivet av: madelene datum: mars 19, 2004 02:49 EM

Prova. Det sägs funka enligt en del. Så det du kan göra är att prova. Om du nu verkligen behöver gå ned i vikt. Annars menar jag fortfarande på att en varierad diet kombinerad med lite motion är bäst.

Annica

Skrivet av: Annica datum: mars 2, 2004 05:38 FM

Hej!

Jag har nu läst Atkins bok, Ditt bästa försvar mot åldrande. Och nu undrar jag om man verkligen kan gå ner i vikt av denna diet? Jag är lite tveksam eftersom att man nästan enbart ska äta fett och proteiner...Kan någon vara snäll och svara på min fråga??

Kram Madde

Skrivet av: Madelene datum: mars 1, 2004 08:35 EM

Hej!

Jag har nu läst Atkins bok, Ditt bästa försvar mot åldrande. Och nu undrar jag om man verkligen kan gå ner i vikt av denna diet? Jag är lite tveksam eftersom att man nästan enbart ska äta fett och proteiner...Kan någon vara snäll och svara på min fråga??

Kram Madde

Skrivet av: Madelene datum: mars 1, 2004 08:35 EM

XXXXX våren 04

Reklam borttaget. Varför detta lades in under Atkinsdieten är ett hån mot dem som har viktproblem.

Skrivet av: kawa datum: februari 17, 2004 12:14 FM

jag vill börja med atkins för att gå ner lite i vikt, men jag vill inet att det ska vara farligt för min hälsa, kan man göra på något annat sätt????? tacksam för svar!

Skrivet av: Viktoria datum: februari 16, 2004 08:50 FM

Hej!
Nu vill jag börja med Atkins diet, men behöver en del råd och tips....
Är 1,62 cm och väger nu 55kg.

Kan någon berätta vad man ska äta och inte äta?

Maila gärna lite recept!
MVH Madelene

Skrivet av: Madelene datum: februari 12, 2004 10:43 FM

Maila gärna vad jag ska/inte äta till michaelapettersson@yahoo.com


THANX

Skrivet av: michaela datum: januari 28, 2004 05:00 EM

Hej!
Vill gå ner i vikt nu!
Vad får jag äta om jag äter efter Atkins diet & vad får jag inte äta?
Vill veta allt jag måste tänka på!
Mvh Michaela

Skrivet av: Michaela datum: januari 28, 2004 04:56 EM

Ida:
Du äter inte bara proteiner, du måste äta fett också.
Rätt sammansatt så kan du äta lite kolhydrater, mer fett & proteiner hur länge du vill.
Viktigt att poängtera är att du utesluter inte ALLA kolhydrater. Hur mkt man äter beror från person till person och vad man mår bra av. Jag ligger på ca 60 gr/dag, många i början av Atkins ligger så lågt som 20gr/dag.

Läs mer på:
http://www.markazits.com/diet/index.html

Skrivet av: Katinka datum: januari 22, 2004 02:58 EM

hej! Jag undrar hur länge man bara kan äta proteiner och nästan inga kolhydrater innan kroppen tar skada?

Skrivet av: Ida datum: januari 22, 2004 02:38 EM

Hej katinka!

Jag är tacksam att du svarade och försöker hjälpa mig. Jag förstår oxå att du inte vill ge mig några recept. Jag antar oxå att du har läst mitt tidigare inlägg, då jag säger till Lizzie att hon ska ta det lugnt pga att det är farligt att gå ner för mkt. Det är dock sant att jag har haft ätstörningar och har haft en felaktig syn på mig själv. Men tackvare min psykolog och ändra nära och kära så har jag gått hela 7 kg igen. dessutom var detta ca 6 månader sen. Nu i dag så mår jag väldigt bra. jag vill bara gå ner några få kilon för att komma till den vikt (49-50kg) där jag verkligen älskar mig själv och min kropp. Jag har då min mens kvar och mår alldeles utmärkt! Detta vet jag eftersom att jag har väkt det förut. Du har oxå rätt i den saken att jag bör lära mig äta mer sunt. Men en av anledningarna till att jag vill prova Atkins diet är den att jag vill gå ner till dessa kilon och kunna äta desstå mer utan att gå upp igen.


Mvh Madelene

Skrivet av: madelene datum: januari 16, 2004 08:20 EM

Madelen:

Du behöver inte Atkins, du behöver först & främst få ett SUNT förhållande till mat och till din egen kropp.
Du har idag ett BMI på 19 och ligger däremd precis på gränsen till undervikt.

Att du inte får svar/recept mm beror antagligen på att dina inlägg ger ett klart intryck av att du har ett osunt förhållande till mat/dig själv.

Det är inte bara att "få" recept på Atkinsmat - för att äta enl. Atkins/lågkolhydratkost så MÅSTE man veta vad man gör och hur kroppen fungerar. Och för det så krävs det att man verkligen läser och sätter sig in i ämnet.

Du säger att du inte vill äta proteinpulver för att "det går man upp i vikt av" - bara den kommentaren gör att man blir ledsam. Hur skall du med det synsättet kunna få i dig 60-65% fett/dagligen ? Vilket är ett måste. Drar du ner på kolhydrater så _måste_ du ge kroppen energi i form av fetter, och protein.

Skippa detta, skaffa dig gärna hjälp för att komma tillreda med andra problem än vikten i sig. Det är det enda råd du kommer få av mig, några recept kommer jag inte ge dig. Jag önskar dig lycka till, med dig själv, men inte med mer viktnedgång - för det behöver du inte.

// Katinka

Skrivet av: Katinka datum: januari 14, 2004 12:06 EM

Hej!

Jag är en 19 årig tjej som skulle vilja veta mer om atkins dieten! Vad får man äta och inte? Borde man läsa "Ditt bästa försvar mot åldrande" Låter inte som om titeln hänvisar till vad jag vill veta. Vart får man tag på recept med mm. Tacksam för svar från alla seriösa! mikaela_thuresson@hotmail.com

Skrivet av: Mikaela datum: januari 12, 2004 05:48 EM

Ja det har jag och jag har tänk prova denna, men det verkar lite konstigt med att äta proteinpulver...det går man ju upp i vikt av...min pojkvänn som styrketränar använder detta...det är ett viktöknings pulver, hur kan det hjälpa att gå ner i vikt?
Jag har heller inte råd att köpa boken, pga är studerande och har ingen större inkomst...
Men det vore väldigt snällt av dig om du kunde maila över några recep?

MVH Madelene

Skrivet av: madelene datum: januari 10, 2004 11:04 FM

Detta är kanske inte rätt forum? Du fick en länk av mig. Har du kikat där?

Annica

Skrivet av: Annica datum: januari 10, 2004 03:37 FM

Hej!
Jag skrev för ett par veckor sedna att jag ville ha lite informatiom ang Atkins diet, men ingen av er vill ge mig denn. Varför?

Snälla, dela med er av den information som ni har ang Atkins diet och maila gärna över några recept...
Jag vill verkligen prova denna diet och behöver gå ner ett par kilon, så jag vore så tacksam för svar!

Med vänliga hälsningar. Madelene

Skrivet av: Madelene datum: januari 9, 2004 06:19 EM

Hej igen!
Fick se försent att det nlev en del felstavningar...
Boken heter Ditt bästa försvar mot åldrande..

Och Helena Kliniken ska det ju vara...

Skrivet av: madelene datum: januari 3, 2004 09:37 EM

Hej Lizzie!

Jag är 162cm lång och väger för tillfället 52kg, vilket jag avskyr. Men jag har varit nära på att bli inlag på Helena kiniken i Skövde pga ätstöringar och då vägde jag 46,5 kg. Livsfarligt!!! Mensen försvann och jag tynade bort till en viss del...Jag säger bara så här:
Så länge du har kvar din mens så är det ingen fara, men börjar den haka sig så är det stor risk att du blir sjuk...anorexia.

Jag vill oxå prova atkins diet för att nu, ett halvår efter mina ätstörningar gå ner till 49kg (mensen är kvar) och kunna stanna där, äta mer än vad jag gör och inte gå upp i vikt. Har beställt en bok på svenska om atkins diet "Diyy bästa försvar mot åldrande", innehåller även viktmminskning och ska se om det fungerar....

Lycka till och ta det mycket försiktigt!
MVH Madelene

Skrivet av: madelene datum: januari 3, 2004 09:35 EM

Du måste söka hjälp. Att få ett bra förhållande till sin kropp och sina matvanor är svårt utan hjälp om det gått så långt som det tydligen har gjort för dig. Prata med dina föräldrar, be om hjälp och kanske ni tillsammans kan söka hjälp. Jag är tyvärr inte så insatt i vilka vägar man kan gå numera, det är länge sedan jag jobbade inom sjukvården.

Känner du att du inte fixar detta själv måste du be om hjälp.

Lycka till!

Annica

Skrivet av: Annica datum: januari 1, 2004 07:22 EM

Hej.. jag skrev för några veckor sedan om att jag hade gått ner till 48 kg och inte ville gå ner mer. Då skrev du tillbaka att jag skulle börja äta normalt igen och undvika socker.
Det är lättare sagt en gjort. Nu väger jag inte mer en 45 kg och på mina 170 cm börjar det se konstigt ut. Jag är livrädd för att bli sjuk men kan endå inte tillåta mig själv att äta pga min rädsla att gå upp i vikt. Jag vet inte vad jag ska göra? Är det så här det ska vara? Jag vill kunna ha en sund relation till mat( som jag alltid har kunnat njuta av förut.)
Men nu slits jag varge dag av dessa två tankar i mitt huvud.. Jag får inte bli sjuk!!- Men får inte gå upp i vikt heller. Jag vet inte vad jag ska göra..? Trode aldrig jag skulle hamna här. Men det tror väl ingen?

Skrivet av: Johanna datum: januari 1, 2004 06:19 EM

Lizzie!!!!
Ska du verkligen gå ner mer i vikt? Prova att äta som vanligt men träna lite i stället.

Annica

Skrivet av: Annica datum: januari 1, 2004 05:07 EM

Hejsan!
jag undrar om denna metoden funkar,....för jag fick reda på det idag av en kompis om att hon ville banta med atkins metoden. därför undrar jag om jag kan gå ner till 42 kg,om jag väger nu 47,5 kg och är 1,66 cm? är det riskabelt??

MVH: Lizzie

Skrivet av: Lizzie datum: januari 1, 2004 04:28 FM

http://www.markazits.com/diet/index.html

kanske?

Annica

Skrivet av: Annica datum: december 22, 2003 08:53 EM

Hej!
Jag är 18 år och har länge försökt tappa vikt, men har aldrig lyckats. Så nu vill jag prova Atkins diet. Dessvärre är hans bok på engelska, vilket jag har svårt för. Kan någon vara snäll och ge mig lite info. om dieten? Gärna lite recept och kostråd, vore snällt.

Snälla, hjälp mig att gå ner i vikt och hålla den nya vikten i framtiden. Alla tidningsdieter är bara skitsnack! Ingenting fungerar ju.

Tacksam för svar.

Skrivet av: Madelene datum: december 22, 2003 01:30 EM

Börja och ät normalt nu. Undvik sötsaker och godis. Men se till att du äter varierat nu.

Annica

Skrivet av: Annica datum: december 5, 2003 08:13 EM

Hej..
jag har gått på atkins dieten i ca:6 veckor.
Väger nu 48 kg. och är 170 cm lång. Vill absolut inte gå ner mer. men jag vill ha kvar den här vikten nu.
Så nu undrar jag.. Ska jag börja gå tillbaka till att äta kolhydrater mer och mer nu eller? Går jag inte upp igen då? och om jag fortsätter så här så kommer jag nog tyna bort. Hur skall jag göra?

Skrivet av: Sanna datum: december 5, 2003 07:28 EM

Kurvor är fint. Jag håller med dig om att idealet att vara trådsmal inte är något att efterlikna.

Annica Tiger

Skrivet av: Annica datum: november 26, 2003 08:17 EM

Jag tycker inte om den här nya dieten. Hemskt att tjejer vill vara trådsmala. Varför kan man inte få ha lite kurvor på sin kropp.

Sluta svält er själva.

Skrivet av: johanna datum: november 26, 2003 01:12 EM

Läs Atkins bok "Ditt bästa försvar mot åldrande".
Den som följer de rekomendationerna kommer definitivt inte lida brist på viktiga näringsämnen.
Att kalla dessa uppgifter för obevisade teorier känns mer som ett försvar av en alltför bekväm livstil.
Du som vill bli en frisk
krutgubbe/gumma har du allt att vinna på att sätta dej in i detta vettiga och inte alls nypåkommna sätt att äta. En orsak till att dagens människor bör undvika ett alltför stort kolhydratintag är den bekväma livstilen. Den energi som kolhydraterna defakto är tas av dagens människor omhand av insulinet istället för av muskelaturen som förr i tiden. Endast hårt arbetande och tränande människor behöver dessa mängder av kolhydrater som vi vräker i oss. Läkare med insikt i hur
dessa ständiga insulinpåslag drabbar oss vet att det till slut leder till diabetes.
Lär för ett friskare liv.
Hälsningar Gary

Skrivet av: Gary datum: november 25, 2003 11:14 EM

Varför vill alla tjejer bli trådsmala!? Det är inte alls så fint. Förra året vägde jag 48 kg och är 164 cm lång. Det var en tjej jag träffade på sjukhuset som sa att jag ser hemsk smal ut.Hennes ord skrämde mig.Sedan jag började med antidepressiva hade jag gått upp till63 kg. Nuser jag mycket fint ut(ALLA SÄGER SÅ),och det känns mycket bättre.Jag har mer kraft och känner mig mer kvinnlig.
Så tänk tjejer på er hälsa först innan ni svälter ihjäl.

kramar.marika

Skrivet av: marika datum: oktober 29, 2003 06:55 EM

Hej på Er!

Jag har nu gått 7 veckor på Atkins dieten. Har gått ned 11 kilo. (vägde 107 kg och nu 96 kg) är 175 lång. Boken finns att köpa på norska, via internet, på www.lommelegen.no
Lätt läst. Jag rekommenderar alla att först läsa boken. Det är ett måste. Att prova dietten efter Expressens/Aftonbladets snabba introduktioner, är ej att rekommendera, de skriver sedan skit om hur farligt etc etc det är. Boken talar om vad man skall göra, hur man skall gå tillväga och hur man sköter sig. Dietten är farllig om man inte gör som det skall göras! Lycka till. Har 11 kilo kvar. Kanske till sommaren kan jag se snygg ut i min bikini!

Skrivet av: Mirre datum: oktober 28, 2003 08:31 EM

hej ja har alltid haft problem med mina kinder....snälla hjälp men att med att få dom lite mindre....vad ska ja göra?

Skrivet av: steven datum: oktober 28, 2003 11:30 FM

Jag är 180 lång och 23 år gammal. Jag skulle vilja få kontakt med kvinnan som sa at hon var 180 och vägde 50 kg som minst. Jag är själv intresserad av att gå ner i vikt och har prövat Atkins metoden av och till men behöver nog en mer grundlig kunskap för att veta vad som ska ätas osv...

Och långsamma kolhydrater, är det som grovt bröd och ris?
Tacksam för svar.

Skrivet av: Michaela datum: oktober 14, 2003 01:08 EM

hej ja har under ett år gått ned 20 kg men nu vill jag pröva Atkins dieten för jag har 10 kg kvar till min normalvikt..Men jag vet inte riktigt vad som gäller för denna diet så om nån kan vara snäll och skicka lite recept tack så mycket

Skrivet av: zica datum: september 25, 2003 08:50 EM

Hejsan!

Är en tjej som försökt att gå ner i vikt väldigt länge! Tränar mkt men inget händer. Jag tror att jag har väldigt svårt för att gå ner i vikt. Kollade efter Atkins diet bok i bokaffären men den finns ju bara på engelska.
Det är ingen som skulle vilja skriva ett recept till mig. Kanske förslag på en frukost, middag m.m. Och hur mkt man får äta osv.

Skulle vara jätte tacksam för svar snarast! Ngt måste göras:0)!

Tack!

Mikaela

Skrivet av: Mikaela datum: september 25, 2003 12:47 EM

Atkinsdieten funkar. Jag gick ner 10 kg på mindre än en månad men jag hade ingen aning om att det va atkins diet jag använde. Ändrade bara i kosten och rasade i vikt men utan minsta ansträngning. Då jag redan är enormt smal så vart det lite av en chock att gå ner över 10 kg. Jag vägde som minst 50 kg och är 1, 80 cm lång. Det är väldigt effektivt som sagt och jag var full av energi under den här perioden men ni som e smala redan innan. Akta er för att gå ner mer!

Skrivet av: Sessis datum: september 23, 2003 05:45 EM

Så trevligt att du lyckats gå ned 30 kilo Annica, verkligen, hoppas du mår bra och fortsätter att göra det.

Blanda dock inte ihop dina erfarenheter med andras, tro inte att alla har exakt samma förutsättningar och möjligheter. Vissa kan exempelvis ha handikapp eller skador, eller andra problem eller omständigheter, som gör att motion inte är möjligt i samma utsträckning, eller att den blir för dyr.

Atkins dieten är en sund och lyckad diet (förutsatt att man följer den) och har *inget* med någon typ av "hetsbantning" eller liknande att göra. Den har blivit omskriven det senaste året, men det gör den definitivt inte till någon farsot, som du antyder.

Skrivet av: Tomas datum: augusti 20, 2003 04:31 EM

"En balanserad kost, lite mindre mat men oftare ger ofta lika bra resultat om man nu behöver gå ned i vikt om man är överviktig."

Den metoden är precis vad jag under det gågna året använt för att gå ned 30 kilo. Det gäller att ändra sina matvanor till - just det ovan.

När det börjar gå trögt när ämnesomsättningen går ned så får man spä på med motion. Just det där lilla att man äter ofta men lite håller den uppe någorlunda i alla fall.

Annica

Skrivet av: Annica datum: augusti 20, 2003 03:04 EM

Jag går själv på Atkins sedan ett år tillbaka (sedan http://bonk.nu/blog/archives/000031.html), men oavsett om man är för eller mot så bör man ju använda huvudet. Första fasen (av fyra) i Atkins är den mest begränsade, men även den innebar att jag åt mer grönsaker än jag gjort tidigare. Två andra saker som Atkins säger att man skall göra för att kunna säga att man följer hans diet är att ta vitamin- och mineraltillskott (bl.a kalcium) och att ta regelbundna blodprov hos läkare för att kontrollera att man faktiskt mår bra inuti, inte bara att man tappar kilon.


Aftonbladets artikel var inget vidare utan låter bli att berätta ganska mycket. Var t.ex. flickan sjuk redan innan? Artikeln hade tre meningar om flickan, resten var typisk FUD (Fear, Uncertainty & Doubt)-smörja.
Dessutom tror jag inte ett ögonblick på att Atkins har någonting med den engelska potatisbranschens upp- eller nedgång!

Skrivet av: Urban Nilsson datum: augusti 20, 2003 11:36 FM

Annica:

"En balanserad kost, lite mindre mat men oftare ger ofta lika bra resultat om man nu behöver gå ned i vikt om man är överviktig."

Visst, det funkar om det bara är ett par kilo som man vill göra sig av med, men om man är ordentligt överviktig, typ 30-60 kilo för fet eller mer, så fungerar inte den metoden, såvida inte man har ett otroligt sällsynt och imponerande tålamod.

Det räcker inte med att göra sig av med fettet, man måste ändra på sin ämnesomsättning annars drar man på sig kilona igen fortare än man blev av med dem, och det gör man inte genom att "balancera sin kost".

Skrivet av: Tomas datum: augusti 20, 2003 10:05 FM

Atkins får vila i fred. Jag ger mig dock inte på punkten att det är alldeles åt helskotta att idealen är sådana att unga tjejer och även dito killar tror att de måste banta som tokdårar för att se ut som sina idoler.

En balanserad kost, lite mindre mat men oftare ger ofta lika bra resultat om man nu behöver gå ned i vikt om man är överviktig.

Trivselvikt är ett bra begrepp :).

Annica

Skrivet av: Annica datum: augusti 20, 2003 09:08 FM

Här finns lite mer info:
http://forum.lowcarber.org/showthread.php?t=68840

Och självfallet, vilket du vet, anser jag att sunda kroppsideal är bäst.
Däremot så är inte Atkins en diet där du späker dig, tvärtom så så förespråkar den att man äter mer nyttigt fett, mer proteiner och mindre av kolhydrater med högt GI.
Så även med Atkins så skall kolhydrater intas, men i mindre mängder och de mängderna skall komma från kolhydrater med lågt GI (Glykemiskt Index)

Du kan få låna lite litteratur av mig om du vill läsa mer om lågkolhydratkost :)

Skrivet av: Katinka datum: augusti 20, 2003 02:00 FM

Din uppfattning att Atkins-dieten handlar om att "späka sig" reflekterar inte verkligheten.

Atkins-dieten, trots att den inte är särskilt ny, må vara den "nya" moderna, hippa metoden, och precis som alla andra typer av bantningsmetoder så kommer den också att missbrukas av de som egentligen inte behöver banta.

Atkins-dieten har dock inget med att "späka sig" att göra. Den är inte mer osund än andra bantningsmetoder, det är den osunda kroppsuppfattningen som är farlig, inte metoden man missbrukar.

Skrivet av: Tomas datum: augusti 20, 2003 01:23 FM

Tydligen var det en hel del som inte framgick i artikeln.
Men var läste du det Katinka att det var så länge sedan? Men hur som haver, det är skillnad på att banta för att man kanske behöver gå ned några kilon mot att späka sig med Atkins-dieter eller andra icke balanserade dieter. Vi behöver mer än bara proteiner för att må bra.

Annica

Skrivet av: Annica datum: augusti 20, 2003 01:00 FM

Nix Annica, nu har du fel serru :)

Flickan, som f.ö dog Nov. 2002, dog inte pga Atkins. Hon dog pga av att hon själv använde diuretika samt laxativ i på tok för stora mängder, vilket ger brist på b.la kalium & kalcium. Att då skylla på Atkins-dieten känns lite märkligt.

Atkins förespråkar däremot inte ett totalt stopp av kolhydrater, vilket en del (tyvärr) tycks tro. Men innan man ger sig på att äta låg-kolhydratkost så måste man ta reda på vad det innebär, annars kan det bli galet. Som med allt annat.

Så ere serru gumman :)

Skrivet av: Katinka datum: augusti 19, 2003 11:35 EM

Två veckor med brist på kalcium och kalium (säger Atkins-dieten något om att man ska hålla sig borta från grönsaker?) och hon dör? Antingen var hon en kraftigt undernärd och skör människa redan, eller så är inte detta den fullständiga sanningen.

Det är väl förövrigt inget som säger att man måste försöka bli trådsmal "som en sticka" bara för att man försöker gå ned i vikt? Fetma är ett stort hälsoproblem i USA, huruvida flickan ifråga bantade för att leva längre och kunna röra sig mer, eller om hon redan var smal men ville se ut som en catwalk modell förtäljer inte historien, eller gör den?

Skrivet av: Tomas datum: augusti 19, 2003 09:11 EM