« Vallokalerna har stängt | Startsidan | Lilla jag och några andra bloggare blir sågade på Stockholm Spectator GroupBlog - Stambord. »

31 januari 2005

Sexchatt som gick snett

Ibland får jag mail som om jag vore något slags orakel och har ett trollspö som jag kan vifta med och lösa allas problem. Internet är en guldgruva att ösa information ur, men som sagt nätet har sina avigsidor. Sexchattar är inget jag besöker, men det verkar gå livat till, minst sagt. Jag misstänker att många vuxna män sexchattar med unga tjejer och ibland går över gränsen för vad som kan anses vara lämpligt. Det kanske inte är så bra i längden, speciellt om man har familj och barn. Det enda jag kunde råda killen nedan var att själv gå till polisen, om han nu hade rent mjöl i sin vaxade påse (vaxade pung – mailadressen var verkligen udda). Utpressning är olagligt, i vilket sammanhang det nu än gäller.

Hejsan, hur skall jag göra.
En komplicerad fråga. jag är en gift man med familj. Vid ett tillfälle hamnade jag på en chatsida, fick kontakt med en tjej, vi chattade, blev mer intimt. Tyvärr lämnade jag ut en bild, dessutom en vägbeskrivning nästan ända hem. Nu har hennes "pappa" börjat hota mig via mail. Hotar med att han spårat mig, kopplar in polis om vi inte kommer överens. Vill direkt säga att jag ALDRIG haft tanke att träffa henne, det blev en lek/spel som nu tyvärr gick snett. Vill inte blanda in min familj utan sköta detta utanför. Klara ut det helt enkelt. Han säger att han spårat mig, vet var jag bor, har alla uppgifter om mig. Han har nu gett mig två alternativ.
1. Han lämnar alla uppgifter till
  polisen och drar in min familj.
2. Vi klarar ut det på något sätt som han bestämmer...
  kan tänka mig att han vill ha pengar. Utpressning.
Vad gör jag? Väntar nu på förnyad kontakt från honom. Hjälp mig snälla.....

Mannen mailade till mig anonymt och därför kan jag återge mailet i sin helhet. Det finns inget som kan identifiera honom eller andra. Men kanske detta kan en varning till andra att ta det lilla lugna ute på nätet.

// Annica Tiger

Annica Tiger januari 31, 2005 07:05 FM

Trackbacks

TrackBack URL:
http://www.tiger.se/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/1436

Kommentarer

Japp.

Skrivet av: Micke datum: februari 1, 2005 03:41 EM

Standardvärk - är det när man har normalt ont? ;) (men i övrigt är Turkles forskning rätt intressant ...)

Skrivet av: N|. datum: februari 1, 2005 01:03 EM

Jag uppmanade honom att kontakta polisen, för utpressning är som sagt olagligt och har han rent mjöl i påsen så är polisen den enda som kan hjälpa honom. Mer tänker jag inte göra. Mer kan jag inte heller göra.

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: februari 1, 2005 08:33 FM

Ja Annica kul mail du får...
Nu vet ju igentligen bara din anonyma mailvän vad han igentligen gjort och inte gjort, Men för mig låter det som han solklart skall polisanmäla utpressningen, det han beskriver bör vara bagateller i gämförelse med utpressningen, och har han inte gjort värrre saker så kan han nog förklara det hemma, som sagt man VET inte vem man chattar med vilket är ett ganska bra försvar kan alltid använda * som ytterligare argument!
Tycker du skall uppmana hobom (om det nu är en han) att skriva till dig och berätta hur det gått efter polisanmälan, annars vore det kanche läge att anmäla honom till rädda barnen eller polisen för dig, för enda skälet till att inte anmäla för honom bör nog vara om det finnd matrial på hans dator som inte borde vara där (läs barnporr) annars är det som sagt bara att anmäla, bätre förekomma en förekommas!

*För den som inte läst SherryTurkle amrikansk psykolog som har intresanta rön om Datorer och det mänskliga psyket är det bara att läsa några av hennes böcker främst Life on the screen (leva. online) som ju är lite av ett standardvärk på området!.

Skrivet av: Micke datum: februari 1, 2005 08:20 FM

Jag kan inte vifta med ett trollspö som ett orakel och hjälpa honom, vilket han tycktes tro i sitt mail.

Det är tragiskt, javisst - men som du skriver Monica:

Det skulle han ha tänkt på LITE tidigare...

Annica

Skrivet av: Annica Tiger datum: januari 31, 2005 11:38 FM

Det kanske är en "pappa" som livnär sig på det här..! Pressar pengar av idioter som sexchattar med alldeles för unga tjejer.

Jag kan inte ens föreställa mig hur jag skulle reagera om jag var ihop med en karl som gjorde det. Och hade BARN med honom dessutom...

Sådana här personer blir helt plötsligt så himla ångerfulla. Men man ska ha klart för sig att det inte beror på handlingen utan på att de åkte dit. Rätt åt dem. Säger som Magnus Uggla:

Det skulle han ha tänkt på LITE tidigare...

Skrivet av: Monica datum: januari 31, 2005 11:09 FM

Bäst är ju att han säkert sex-chattade med "pappan" från början. ;9

Skrivet av: Åsk datum: januari 31, 2005 10:56 FM

Haha, hur dum får man bli?

Skrivet av: Daniel datum: januari 31, 2005 07:19 FM

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?